"Бюджетът за 2014 е най-социалният за последните 10 г."

В него намери отражение обещаното преди изборите, заяви Красимир Янков от БСП
Обновена: 21 дек 2013 16:56 | 21 дек 2013 16:54, Елка Василева
10
"Бюджетът за 2014 е най-социалният за последните 10 г."
Красимир Янков. Снимка: БСП

2013 година бе трудна, за съжаление  - за повечето българи. Но нашите сънародници като че ли свикнаха с това – близо цял един мандат ключовите думи на бившите управляващи от ГЕРБ бяха „замразяване“, „стягане на коланите“, „финансова дисциплина“. Всички видяхме до каква разруха и безработица доведе този тип управление. Това коментира народният представител от Коалиция за България Красимир Янков.

„Всички обедняхме и заживяхме по-зле – пенсионерите, младите хора, работещите. Но 2013-а бе и годината на катарзиса – за първи път след Виденовата зима народът излезе и помете правителството. Предсрочните избори през май въпреки манипулациите ясно показаха, че народът иска промяна. И тази промяна стана факт. Разбира се, хората се измориха да чакат, което е разбираемо и искат час по-скоро животът им да се подобри, бизнесът им да потръгне, както в годините преди ГЕРБ, да усетят някаква сигурност, перспектива”, каза още Красимир Янков.

Той заяви, че за съжаление това не може да стане за 6 месеца въпреки всички усилия, които правителството влага. Според него обаче още в първите дни на новото правителство  и управляващо мнозинство са били предприети конкретни стъпки, в това число и законодателни, за излизане от кризата, за облекчаване на бизнеса и най-вече – за подобряване, макар и с малко, на благосъстоянието на българските граждани.

„В най-пълна степен нашият предизборен ангажимент към хората намери отражение в бюджета за 2014-та, който е най-социалният за последните 10 години. Бюджет на икономическия растеж и на социалната чувствителност на държавата към нейните граждани”, каза народният представител от Коалиция за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Хората ще оценят това, което прави сегашното правителство, особено ката могат да го сравнят с трите и половина години Дянковщина.
5
2
 
9
 
! Отговори
az преди 10 години
Бюджетът за 2014 Nai Katastrofalniq koito zakopa Durjavata totalno
4
1
 
5
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Абе,Ахмак,катарзиса беше малко по късно,къде юни месец при вашето правителство.....
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки, който прегледа този сайт ще разбере, че другарите хорово са решили да ни убедят колко много са направили тези шест месеца, какво социално правителство са, колко малко са успели да откраднат. Тези манипулатори се мъчат да говорят най-убедително тогава, когато самите те са убедени, че не са прави т.е. една лъжа, когато се повторя многократно може не само те да си повярват, но да се намерят достатъчно необразовани хора да им повярват. Това е и предназначението на техните опорни точки.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти пък какво разбираш от бюджет? Гледай си там розите и себе си в огледалото! След половин година ще се чудите къде да си завирате главите !
1
2
 
15
 
! Отговори
Лъжлюто преди 10 години
Лъжеш драги. При сегашната скъпотия бюджета по отношение на доходите не компенсира увеличението на цените. Само един пример - цената на месото в сравнение с 2011 г. е увеличена с 30 % или средно от 6 на почти 8 лева. Така е и с другите продукти от 1-ва необходимост. Ще увеличите ли пенсиите и заплатите с 30 %. А дано ама на дали.....