Дянков не мисли за завръщане

Пред руско издание се хвали, че като министър е стабилизирал бюджета
Обновена: 23 дек 2013 20:07 | 23 дек 2013 16:25,
208
Дянков не мисли за завръщане
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Бившият финансов министър от кабинета "Борисов" Симеон Данков обяви, че никъде по света не обичат реформатори като него.

"Народът почти винаги е недоволен от реформи. Когато се правят реформи, в началото те се възприемат много трудно. Никъде по света не обичат реформаторите. Ако в една страна добре се отнасят към министъра на финансите, значи той е лош министър", коментира той в интервю за руското издание "Комсомолская правда.

Още по темата

Бившият вицепрмиер и бивша дясна ръка на Бойко Борисов, твърди, че 3-4 години бившите управляващи и воденото от него министерство, са успели да свършат много работа.

"На първо място бих поставил ръста на инвестициите в инфраструктурата на страната. На второ - стабилизирането на бюджета", казва той.

В интервюто посочва и своите по-драстични решения - нареждането всички министерства да върнат 15% от вече определения им годишен бюджет, а след това - че съкратил с 20% работещите в бюджетната сфера.

На въпрос защо не е останал в България Дянков казва, че три години съпругата му и децата им са живели с него, но после се върнали във Вашингтон, където работи жена му: "Затова си казах - като свърша работа в България, ще се върна обратно".

Бившият финансист №1 допълва, че не би се върнал на работа в България, още повече пък като министър.

"Беше много интересно да бъда вицепремиер, но не се каня да повтарям този опит в следващото правителство или в което и да е друго. Затова и никога не съм членувал в партии. Политиката не ми е интересна", категоричен е той.

По думите му в България "не се получи съвсем преходът от социалистическа икономика".

Пред изданието Симеон Дянков прогнозира скоро нова вълна на икономическата криза в света. По думите му тя ще засегне страните, зависими от международно банково кредитиране като Индия, Бразилия, ЮАР и няма да засегне страни със собствени капитали като арабските емирства или Русия, където петрол и газ продължават да носят капитали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
2
 
! Отговори
lari преди 10 години
tova e nqkakvo nedorazomenie na ikonmist oprpatsi i otmakna milqrdi ot rezerva razbi sredniq i dreben bizens dokara horata do prose6ka toqga pak ako 6te na mars da pi6e i 4ete lekcii!normalnite hora vijdat rezultata v semeiniq si budjet
181
0
 
4
 
! Отговори
void преди 10 години
До Анонимен (186) Грешиш. В западните университети се преподава едно основно правило за инвестиции по време на криза - и това е да се инвестира в инфраструктура. Цели се наливане на максимум средства внещо, което няма да се обезцени и ще ти послужи, като при това отваря работни места и създава вътрешно-пазарни ниши за местни фирми. И точно това и направи Дянков. Но да не забравяме, че всеки българин в тази държава има по 2 висши във всяка сфера и само му дай да плюе и критикува.
180
10
 
7
 
! Отговори
Маджаров преди 10 години
Да се върне по спешност за да спаси държавата от този колапс в който е изпаднала сега,Дянков ти можеш върни се с молба от целият Български народ. С Бойко Борисов и Симеон Дянков напред Българио
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно какво ли съдържат лекциите му от Харвард?И на много хора им е ясно,че икономиката на теория е едно ,а на практика друго.На хора лишени от гъвкавост във финансовите операции им казват кабинетни учени и точно такъв е Дянков.Харвардските студенти как ли биха определили наложените от него рестрикции за замразяване на доходите и никакви,ама никакви инвестиции?Дори добре развита икономика би умряла след подобни мерки и то за няколко месеца.
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Успели да свършат много работа".Единственото вярно нещо,което е казал този псевдоикономист,който извърши тежко международно престъпление ГЕНОЦИД срещу българския народ,по нареждане на чужди държави.Отговорността за такова тежко престъпление е предвидена в много международноправни документи и той трябва НЕЗАБАВНО да бъде изправен пред международен съд!
177
7
 
6
 
! Отговори
kulio преди 10 години
Един от най добрите финансови министри , лектор в Харвард , статиите му във финансовата сфера са публикувани е едни от най известните списания. От другата страна слагаме икономическия екип на ДПС и комунистите: Йордан Цонев - крупие , Хасан Адемов - анестезиолог , пудела Чобанов от който нищо не зависи и накрая професора Румен Гечев благодарение на който 15 г държавата е във валутен борд .
176
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успя да съсипе и последното останало от икономическите напъни на страната.Постната му пица остана с един гол блат след него.
175
1
 
18
 
! Отговори
Да го'е преди 10 години
Нещастно човече...
174
1
 
19
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 10 години
...ДА НЕ ДАВА"МИЛОСТИВИЯ" ГОСПОД,ТОЗИ "ОЧИЛАТ УЖАС",ПАК ДА ДОВТАСА!
173
1
 
18
 
! Отговори
Бай Григор преди 10 години
Стиска ли му да се върне? Мисля ,че не, щото ...... няма да успее да избяга от всенародната "любов" !!!!!
172
1
 
24
 
! Отговори
pmgeorg преди 10 години
Дянков, недоразумение природно, защо не си завреш постната пица в з.....а?!
171
4
 
23
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
Този пицар нали искаше да пляска руснаците, как само наричаше учените от БАН- феодални старци. Къде се покри леля му Кри СТАЛИНА , Като връхлетяха сирийските бежанци тази наша комисарка ИЗБЯГА. КРАДЛИВИ гейБЕРАСИ.
170
6
 
8
 
! Отговори
45+24 преди 10 години
различни организации и структури, дали политически, дали търговски, имат своя механизъм за набиране на хора, които да пишат от различни акаунти, да създават усещане за множественост
169
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поживя си като цар на гърба на народа,мръсен лицемер
168
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хер Флик, не се връщай в България, ти никога не си бил българин, а поредния продажен ***!
167
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЛИ ВЗИМАТЕ ВЕЧЕ ПО 500лв, ПЕНСИЯ и 1000лв-ЗАПЛАТА---------------------НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ- ТОВА СА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ НА АТАКА, АКО ТЯ ПРАВЕШЕ ПРАВИТЕЛСТВО, И ТО В КРАЯ НА ЕВЕНТУАЛНИЯ ИМ МАНДАТ. НО ЗА 8 МЕСЕЦА СЕГА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОКАЗАХА, ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е НА ПЪРВО МЯСТО- МАЙЧИНСКИТЕ СЕ УВЕЛИЧИХА С 100 ЛВ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА, ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА ЪРВИ ПЪТ ОТ 4 ГОДИНИ ПОЛУЧАВАТ НЕЩО КОЛЕДНО, А ЗА ТОКА И ТНАМАЛЯВАНЕТО НА ТАКСА ИЗНОС, КОЕТО ПОЗВОЛИ ДА ИЗНАСЯМЕ ТОК И ДА ПЕЧЕЛИМ - УМНО И ДАЛНОВИДНО !
166
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ПИЦАР МОЖЕ И ДА НЕМИ СЛИ, НО АЗ ВСЕ СЕ НАДЯВАМ ,ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ЩЕ МУ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА ЗА КРАЖБАТА НА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ОТ ЛИЧНИТЕ НИ ВНОСКИ В ЗДРАВНАТА КАСА- КРАЖБА, ЗАЩОТО Е ПОГАЗЕН ЗАКОНЪТ ЗА ЗДРАВНАТА КАСА, В КОЙТО ИМПЕРАТИВНО Е КАЗАНО , ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА СЕ ХАРЧАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ЗДРАВЕ , А НЕ ЗА АСФАЛТ. МНОГО СА ПЛАХИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ- ЧАКАМ ДА ВИДЯ КОГА ЩЕ ГО ПОДХВАНАТ ТОВА ЕВРЕЙСКО *** И ЦЯЛАТА ХУНТА, УПРАВЛЯВАЛА ДОПРЕДИ 8 МЕСЕЦА.
165
7
 
25
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 170Дай Боже и никога да не не взимат властта в ръцете си,защото тогава България ще бъде заличена от световната карта. Поне сега все още има шанс да изплуваме от мафиотското и не компетентно им управление.Дано Българите разберат най-сетне какво зло докараха тези мафиоти ,а и още продължават с напъните си за разединяване на нацията ни,и никога по-вече да не се доберат до власт!
164
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наред с останалите герберски мекерета този *** ни върна 10г. назад!!! А колко души и бизнес затриха?НАГЛЕЦ!
163
33
 
11
 
! Отговори
Ива преди 10 години
ИЗОБЩО НЕ Е ГЛУПАВ ДЯНКОВ. ТОЗИ МИНИСТЪР ЩЕ СЕ УЧИ В ИСТОРИЯТА И ТО ЗА ДОБРО!