БСП даде много власт на ДПС, упрекна червен депутат

Левицата става лидерска партия, скочи Страхил Ангелов
Обновена: 6 яну 2014 11:24 | 6 яну 2014 10:31, Камелия Цветанова
49
БСП даде много власт на ДПС, упрекна червен депутат
Страхил Ангелов остро нападна Сергей Станишев. Снимка: БТА, архив

БСП е отстъпила непропорционално много власт на партньора си в управлението ДПС, обвини депутатът от левицата Страхил Ангелов по bTV.“

Според него властта на ДПС е много по-голяма, отколкото съответната електорална подкрепа за партията.  Това обаче е по решение само на ръководството на БСП,  заяви той.

„Вътре в БСП се надига недоволство, има областни структури, които не могат да назначат един горски и то не защото не могат да се разберат, а защото ДПС е взела повечето власт“, продължи с критиките социалистът.

Ангелов смята, че липсата на коалиционно споразумение води до диспропорции във властта и държавата е докарана до състояние „решенията да не се вземат в кулоарите на формалната власт, а някъде другаде”.

Въпреки упреците обаче той не пожела да посочи къде всъщност се вземат решенията с аргумента, че би било клюка и „не му отива”.

Страхил Ангелов заяви още, че БСП започва да се превръща в лидерска партия и е загубила своята идейна идентичност.

Още по темата
„Това се случи заради желанието да се харесаме на някой – може би наши чуждестранни партньори”, коментира депутатът.

По този начин  според него левицата е станала като всички останали политически формации.

Всички партии, които ще участват в изборите за Европейски парламент, не се различават по нищо, всички защитават  европейски ценности и капитализъм, коментира Ангелов.

Според него БСП не е изпълнила най-сериозното си обещание за рестарт на проекта АЕЦ „Белене”, но все още няма ясна и категорична позиция по този въпрос.

„Към настоящия момент не считам, че е редно от политическа гледна точка да свикаме референдум, да изкараме почти 1,5 млн. души да гласуват, повече от половината да кажат „да“, а днес ние да стоим все едно това не се е случило”, подчерта социалистът.

„БСП има традиции и мащабна членска маса – би могла да излезе от това състояние. Не бива да позволяваме да се превърне в лидерска партия и да обслужва едни или други интереси”, посочи Страхил Ангелов и допълни, че ново ръководство би се справило по-добре.

Страхил Ангелов обясни, че често разговаря с лидера Сергей Станишев. „Политическите, идейните различия между нас Станишев поставя и на личностно ниво, което не е правилно”, коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми даде защото са продажни ***
17
2
 
42
 
! Отговори
avenir преди 10 години
"БСП даде много власт на ДПС..." АМА те и БСП ли СА във властта? Мислех, че са им отстъпили малко, колкото да захлеби Станишко!
16
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 10 години
se mie taia dali she me opravliavat turci *** rusnaci nemni ili kvi to ida sa samo da stavat ama kato gledam tia za *** za zele ne stavat. malumno istoria e cialata rabota
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и Атака другари и атака най вече!!!
14
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ДАДЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА ДПС ,ЗАЩОТО ТОЛКОВА Е ЗАТЪНАЛ СТАНИШЕВ В ОБЩИ ДАЛАВЕРИ И Е ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМ.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП си е спин партия.Комунезуте трябва да правят секс с предпазни средства за да не се размножават.
12
2
 
35
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Ами то ДПС си е част от БКП(БСП)
11
2
 
46
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 10 години
Проблемът на държавата не е в турците , *** а в неграмотните българи които не искат да си вдигнат *** и да отидат да гласуват , а предпочитат да гледат телевизия да се наливат с долнопробен саморъчно произведен алкохол и да псуват всичко живо като диваци. После ДПС ,БСП и Атака им са виновни . Народът си заслужава политиците .
10
3
 
32
 
! Отговори
комунягите......... преди 10 години
...*** са пресвоили правото да дават власт.....Ние десните имаме ли шанс да властваме? НАДАЛИ
9
5
 
21
 
! Отговори
бил Губернатор преди 10 години
Когато Мидахат паша бил Губернатор на Русеенския вилает 1864 не е имало никакъв проблем , сега са трън в очите на Българина
8
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как няма да дадат власт на ДПС,та нали благодарение на Гоган и Местан са във властта.И ако ги оставим,ще дадат цялата власт,но Станишев се надява да е в Брюксел и не му пука.Проблема не са турците,а мафията в ДПС,а необразованата и заплашвана турска маса си гласува за тях.
7
0
 
45
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
До БългаринЗащо трябва да бъде съден за държавна измяна? Той не е българин и си работи перфектно за неговата държава. Защитава руските интереси с всички сили. Веднъж Русия и Турция си поделиха България, ще го направят още веднъж. До Стара планина за едните, надолу за другите.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ДУПЕНЦЕ , И ДУПЕНЦЕ
5
4
 
61
 
! Отговори
Българин преди 10 години
БСП и в частност Станишев работят много здраво за турцизирането и мюсюлманизацията на България. Турските имена са във всяка власт, всяка телевизия дава турски сериали. След 30 години е твърде вероятно мюсюлманите да са повече от християните в България. Но Станишко е продал еврейския си *** на турците, и само и само да е на власт е дал на ДПС всички важни сектори в България. Продажното мекеренце трябва да бъде съдено за държавна измяна.
4
9
 
39
 
! Отговори
1_българин преди 10 години
Герб почна да пазарува.Да ги видим сега БСП. Пък и всичко ,което каза човека е вярно.
3
11
 
36
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Съгласен съм! Станишев се продаде! Оставка и нека Първанов да се върне на бял кон и да поведе БСП към нови висоти!
2
4
 
63
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Другаря Сатанишев няма да спре докато не доведе БСП-ДС до пълна гибел. Нищо не го интересува, ако трябва и с Ким-Чен-УН ще се целува само и само да е на власт и да краде, ама много да краде. В коя нормална държава партия с 6 % подкрепа като нашата ДПС-ДС ще командва Държавата. Няма такава даже и в Африканските племена няма. Бог да пази Държавата от проклятието на века БСП-ДПС-Атака-ДС.
1
1
 
43
 
! Отговори
СеСеСеРе преди 10 години
И на Русия, и на Русия! Пак..