Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов

"С ДПС имаме различия, но те са коректен партньор"
Обновена: 6 яну 2014 08:02 | 6 яну 2014 07:13, Анисия Иванова
249
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов
Сергей Станишев. Снимка, архив: Булфото

През 2014 г. очаквам последователност, предвидимост и решимост от управлението, казва в интервю за вестник "Стандарт" лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Да първи път от 2009 г. едва сега държавата започна да изплаща задълженията си към бизнеса, беше разплатено изцяло ДДС на българските фирми, обяснява лидерът на БСП. Кабинетът "Орешарски" показа, че следва ясна и последователна политика и това няма нищо общо с кухите обещания от страна на ГЕРБ, убеден е Станишев.

"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."
Важното е да оправим поразиите на Борисов.", допълва той.

Като напредък Станишев посочва възстановеният диалог с Лекарския съюз, сключеният Национален рамков договор, диалогът с животновъди и зърнопроизводители, както и с други съсловия.

"Що се отнася до всички онези, които се опитват с ултиматуми да управляват политическите процеси и да диктуват нещата в държавата - няма да им се получи. Бих искал незабавно да поправим щетите, нанесени върху доходите на хората от управлението на Борисов. Но още в кампанията казвах, че следващият мандат ще премине в наваксване и в опит да върнем държавата в състоянието, в което я оставихме.", аргументира се Станишев.

По негово мнение диалог има с всички граждани, които имат конкретни искания и предложения. Пример за това е Изборният кодекс, който БСП внесе за разглеждане в Народното събрание.

За своя партньор в управлението ДПС Станишев казва, че са коректни. Няма как по всичко да сме съгласни и да сме на едно мнение, обяснява Станишев и допълва, че общата им кауза е, групировката ГЕРБ да бъде извадена изцяло. 

Относно предсрочните избори Станишев смята, че те ще произведат реални проблеми както пред икономиката, така и за работата и доходите на хората.

”Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва.”, смята той.

"Трябва ли да отложим решаването на проблемите с младежката безработица например, за да удовлетворим желанието на "ранобудните студенти"?”, пита Станишев.

Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП.

По повод призивите за формиране на кабинет БСП-ГЕРБ той е убеден, че идеята е абсурдна.

„Проблемът е, че ГЕРБ не е нормална и демократична партия, а групировка за консумиране на власт и за завладяване на държавата. Виждахме го в продължение на четири години.”, обяснява в интервюто си червеният лидер.

За процесите в дясното пространство и новите партии Станишев смята, че там е голямата битка за гласовете, които се отливат от ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок иска да е истинска и демократична десница, трябва категорично да се разграничат от ГЕРБ, е позицията му относно новото политческо формирвание.

По думите му има индикации, че Реформаторите са в тежка колаборация с Цветанов и Борисов в името на едно нещо - връщане във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Ая преди 10 години
***... то ще ти се върне... съвсем скоро... за гаврата която правиш с България!!!
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов здраво разклати финансите на МАФИЯТА и сега наваксват! Заем за наша сметка и в тяхна полза, след заем! ! Оправят поразиите нанесени им от Борисов! Стимулират бизнеса си! :))))
195
1
 
8
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
ДРУГАРЮ СТАБНИШЕЕВ ПО ВАНО Е ДА ОПРАВИТЕ ВАШИТЕ БАКИИ КОЙТО ЗАБЪРКАХТЕ ВЕЧЕ 7 МЕСЕЦА НЕ МОЖЕТЕ ДА СТАБИЛИЗИРАТЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОТ КУЛИ НА КОНЦИ ВСИЧКИТЕ ВИ ДЕПУТАТИ СА КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ПО ДОБРЕ НАККАЙТЕ ТОЯ ОРЕХОВСКИ ДАДЕ ОСТАВКА И ЩЕ СЕ ОПРАВИ ВСИЧКО
194
2
 
8
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Станишев, вие сте най- голямата поразия в страната ни! Съсипахте поколения българи! Крайно време е да се оттеглите, нямате ли капка достойнство?!
193
2
 
9
 
! Отговори
Mainovo преди 10 години
Версията за Станишев:Аз съм *** и силнаДС мене ме е родила;с грубост, с крадене обилномойта Партия е сила.Аз съм ***. Обичамнаште планини застроени,крадец да се наричам -първа радост е за мене.Аз съм *** зловонно,в край злокобен аз живея,всичко българско и родноплюя, мачкам и пилея.Аз съм *** и раснав дни немили, в срамно време,син съм на змия опасна,син съм на СССР-ско племе
192
0
 
10
 
! Отговори
Тоня преди 10 години
А за вашите бакии един век няма да ни стигне да се избавим! Оставка!
191
0
 
10
 
! Отговори
Герга Нинова преди 10 години
Според момата СерГЕЙ излиза, че през последните 24 години е бил само Бойко Борисов на власт и всичките поразии ги е направил той, и сега за пръв път идват на власт БСП и техния интимен партньорДПС за да "оправят" положението? Плъх смешен, тези ги разправяй на Мишо Лай*нара, Нина Гергова и другите вампири манифестиращи пред президентството!
190
0
 
6
 
! Отговори
силвия преди 10 години
никакви различия нямате, всичките сте от една и съща порода - гадни лъжци
189
0
 
11
 
! Отговори
Ivo преди 10 години
няма по смешен коментар от този Станишев...
188
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZarstvo Balgaria I Tarnovskata Konstituzzia...
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управление на Станишев е като развален грамофон-Борисов,та Борисов.Управление на Борисов е като автомобил без свещи-акомулатора върти,ама няма искра и където спре- там остава,че и по-зле.АТАКА и ДПС са като два НАЛЪМА(ДЖАПАНКИ с високи подметки)-без едните, "нещо" ще КУЦА.Реформ. блок без Костов е като" детска градина".Движението на Бареков е възможност за новоизлюпени лапачи да изкарат малко пари и мечти . Нямаме нормална среда,нямаме избор-това не е на добре!
186
3
 
9
 
! Отговори
всеки преди 10 години
За твое съжаление СерГЕЙЧО нямаш какво да оправяш от Борисов, а той ще трябва да оправя след теб. Но за съжаление ще му бъде много трудно, защото ти си ***!
185
1
 
8
 
! Отговори
акуд преди 10 години
а поразиите направени от дпс чрез бсп и атака ????
184
2
 
10
 
! Отговори
поли преди 10 години
Не зная няма ли кой да му покаже жълт картон на тоя червен *** та има и наглостта да се показва по телевизия и медии.Няма ли кои да отвори очите на тези *** от провинцията ,които за пореден път показаха своето нищожество за да се изберат и да се шират в парламента тези пъхове от БСП и ДПС мамка имНе четат ли какво мислят хората за тях та да си заровят главата в пясъка и да си направят извода как са настроени срещу тях мислещите хора
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кажи му СЪСЕЛ от КГБ и пусни сифона!
182
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветски серГЕЙСКИ мечтиииииииии...
181
3
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Упадъкът на България започна от момента, в който съветски гражданин пое управлението на страната. Той се казваше Георгий Михайлович Димитров. Оттогава България е била управлявана от още 3 (трима) съветски граждани: Гриша Филипов, Андрей Луканов и серГЕЙ Станишев... Всички знаем какво оставяха след себе си - разруха ,празни банки и червени милионери-мафиози. О С Т А В К А на бандитското правителство! В Е Д Н А Г А !
180
3
 
16
 
! Отговори
хахах не е изстина преди 10 години
Тоя смешен хамстер жена си не може да оправи, щял да оправя поразиите на другите ?!? :)))
179
3
 
13
 
! Отговори
Боклук! преди 10 години
"Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов" Като направим още по-големи! На потомствени червени ***-престъпници вяра не трябва да се има!
178
3
 
13
 
! Отговори
24 преди 10 години
Какво ще оправя този, бе хора?Неговата тройна коалиция, управлявала 2005-2009 година, извърши най-големите поразии в БГ!Спомнете си как изкуствено беше формирано и тогавашното правителство - повторни гласувания, с поправителен изпит!