Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов

"С ДПС имаме различия, но те са коректен партньор"
Обновена: 6 яну 2014 08:02 | 6 яну 2014 07:13, Анисия Иванова
249
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов
Сергей Станишев. Снимка, архив: Булфото

През 2014 г. очаквам последователност, предвидимост и решимост от управлението, казва в интервю за вестник "Стандарт" лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Да първи път от 2009 г. едва сега държавата започна да изплаща задълженията си към бизнеса, беше разплатено изцяло ДДС на българските фирми, обяснява лидерът на БСП. Кабинетът "Орешарски" показа, че следва ясна и последователна политика и това няма нищо общо с кухите обещания от страна на ГЕРБ, убеден е Станишев.

"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."
Важното е да оправим поразиите на Борисов.", допълва той.

Като напредък Станишев посочва възстановеният диалог с Лекарския съюз, сключеният Национален рамков договор, диалогът с животновъди и зърнопроизводители, както и с други съсловия.

"Що се отнася до всички онези, които се опитват с ултиматуми да управляват политическите процеси и да диктуват нещата в държавата - няма да им се получи. Бих искал незабавно да поправим щетите, нанесени върху доходите на хората от управлението на Борисов. Но още в кампанията казвах, че следващият мандат ще премине в наваксване и в опит да върнем държавата в състоянието, в което я оставихме.", аргументира се Станишев.

По негово мнение диалог има с всички граждани, които имат конкретни искания и предложения. Пример за това е Изборният кодекс, който БСП внесе за разглеждане в Народното събрание.

За своя партньор в управлението ДПС Станишев казва, че са коректни. Няма как по всичко да сме съгласни и да сме на едно мнение, обяснява Станишев и допълва, че общата им кауза е, групировката ГЕРБ да бъде извадена изцяло. 

Относно предсрочните избори Станишев смята, че те ще произведат реални проблеми както пред икономиката, така и за работата и доходите на хората.

”Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва.”, смята той.

"Трябва ли да отложим решаването на проблемите с младежката безработица например, за да удовлетворим желанието на "ранобудните студенти"?”, пита Станишев.

Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП.

По повод призивите за формиране на кабинет БСП-ГЕРБ той е убеден, че идеята е абсурдна.

„Проблемът е, че ГЕРБ не е нормална и демократична партия, а групировка за консумиране на власт и за завладяване на държавата. Виждахме го в продължение на четири години.”, обяснява в интервюто си червеният лидер.

За процесите в дясното пространство и новите партии Станишев смята, че там е голямата битка за гласовете, които се отливат от ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок иска да е истинска и демократична десница, трябва категорично да се разграничат от ГЕРБ, е позицията му относно новото политческо формирвание.

По думите му има индикации, че Реформаторите са в тежка колаборация с Цветанов и Борисов в името на едно нещо - връщане във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В САЩ по времето на студената война думата комунист беше символ на най-отвратителното и гнусно същество което може да си помисли човек. При нас тогава да си комунист беше символ на безпрецедентна гордост. Е затова САЩ е най-развитата държава в света а България най-бедната в Европа !
116
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Орлов мост има 2 митингуващи които ще спрат движението и ще свалят? ---гащите си
115
8
 
22
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."Абе стига лъжи хората.2009 оставихте държавата потопена с 4 млрд...и бяхме в топ 5 на държавите застрашени от фалит...И точно ти *** дрънкаше че криза няма.....100 000 фирми бяха закрити...а Испания ,Гърция или Португалия бяха в пъти пъти повече...
114
6
 
15
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Беше разплатено изцяло ДДС, Но на НАШИТЕ ФИРМИ!100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работа, но ние прибавихме още 100 000 безработни!Доходи и пенсии, замразени 4 години, ( е те ги вдигнаха с някакви си 10%), но сега по швейцарското правило, ние пък ще ги вдигнем с цели 0,9 %, все пак сме в период на дефлация, вече 5 години !
113
6
 
22
 
! Отговори
Загрижен преди 10 години
Да, Да! ... и един съсел завиваше шоколада в златно фолио, щото за чедата на партията алуминият е отровен!Ще вземем още милиард и ще платим и тринайста и четиринайста помощ, за 6-то и за 7-мо дете.И за тютюна ще има субсидия 100%, и на европата ще платим 500 млн. глоба за нерегламентирана държавна помощ!Всичко е наред, спете спокойно деца!
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
социологичните данни на къчовците са голяма измама
111
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сергей, важното е да си подадете оставката
110
6
 
25
 
! Отговори
180 градуса преди 10 години
"Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП" . Определено тези данни ги гледа застанал на челна стойка или още по вероятно ,главата завряна в пясъка !Едно е сигурно от тези данни -Българите в българия намаляват със страшна сила и то заради този вид НЕ социална ПОЛИТИКА. Да точно така вярната дума на ТАЗИ политика е умишлено ДИСКРИМИНАЦИОННА и насочена с/у мислещите -те не са техния електорат !
109
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анониментурчин си ти
108
6
 
1
 
! Отговори
mm преди 10 години
VCI4CKI cme BOKLYZI SASCHTOTO KOGATO LÄPNEM KOKALA NIE SABRAVAME BEDNIA VCI4KI POLETIZI CA C DVE MACKI NECA NYSCHNI TOLKOVA MNOGO DA CEDAT PO CTOLOVITE NA PARLAMENTITE DOCTATA4NO E PO MALKO TE MICLAT 4e CA BOGOVETE NA CVETA DOLNA NAPAC E BULGARINA
107
14
 
0
 
! Отговори
v0da преди 10 години
До историк-анализаторTakiva kato tebe gi opravqt problemi kato glasuvat za *** kato Borisov :) Znam,znam tup si da te prosti gospod xD
106
3
 
22
 
! Отговори
Руди преди 10 години
Много ми е интересно този плъх на снимката дали ще прочете коментарите под тази статия и ако го направи какво ще си помисли.
105
5
 
29
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Боже господи гробокопача на капитализма и на нашата Държава стана пръв капиталист. Другарю Сатанишев а поразиите на БКП-БСП-ДС и лично твоите кой..кой ще оправи. От вашите експерименти народа е доведен до просешка тояга а вие ми говорите за ГЕРБ. Ами те са управлявали 4 години , а БКП-БСП.-ДС 64 години и сега другите виновни. Няма да има управия докато другарите комунисти-социалисти не напуснат властта.
104
4
 
24
 
! Отговори
ааа преди 10 години
ааа помним другарю ГЕЙСКИукрайнец кака ТАТАРЧЕВ въпреки че не му даваха заведе насила срещу СТАНИШЕВ СТАРШИ ДЕЛО ЗА КРАЖБА НА 10 МИЛИОНА ДОЛАРА ТОЕСТ В ОСОБЕННО ОГРОМНИ РАЗМЕРИ...........Значи баща му свил пари от държавата над 10 милиона долара а синът му ГЕЯ СТАНИШЕВ сета нещо няма срама къде е сравмът ИЗВИНИ СЕ БЕ ИЗВИНИ СЕ БЕ
103
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази противна мутра трябва да бъде изметена заедно с цялото и семейство и всички подкрепящи управляващите.Трябва да ги пребием с каквото намерим.Това е единственият начин да не виждаме противната му мутра.
102
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е турчин ! А ТЕ нямат място в управлението на БЪлгарската държава !!!
101
24
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 115 Дела срещу ГЕРБери има, някой бяха и осъдени, други тепърва ще влизат в съда... По случая Костинброд има обвиняем има и насрочено дело. Досиетата се оказа че са откраднати от друг... Българина ще плаща милиард, заради подписа на един *** ГЕРБер Хохегер - има осъдени но в Австрия... тука минаха метър защото в аферата има замесена и ГЕРБерка Убитите след 1944та - убийствата ставаха по заповед на такива като бащата на Гейчо, но извършители бяха колеги на Боко и Цоко..
100
3
 
13
 
! Отговори
ДО БАЙ ГАНЬО преди 10 години
абе позитански гащник..с 350 лв заплата акаработиш което е добре в провинцията кой да прави семейства идеца като парите нестигат само за ядене и сметки камо ли за ЛЕКАРСТВА ПОЧИВКА И ДЕЦА...нали си позитански гей ти ЕДНО ДЕТЕ НЕ Е НАПРАВАТА ТО Е ГЛЕДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ.
99
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като считате, че ГЕРБ са виновни за безчинствата за 4 години защо не внесете дела срещу тях за злоупотреба с власт?! - Станишев, какво стана с печатницата в Костинброд?! Отг: Подведе народа - Станишев, какво стана с изгубените секретни досиета?! Отг: Плати си и ти свалиха обвинението! - Станишев, какво стана с делата за Белене?! Отг: Българинът ще плаща милиарди - Станишев, какво стана с Хохегер?! Отг: Няма - Станишев, какво стана с 300 000 убити българи след 1944 г.?! Отг.: Извини се
98
3
 
21
 
! Отговори
СЕЩАМ СЕ преди 10 години
та тоя украйнски гей станишевски БОЛЕН щеше да го съди като встъпи на власт така обещаваше ...Болен щеше да съди и МЕСТАН И ДОГАН и кво става ами нищичко..//бб КАТО СТАР комунист отиде до ИЗРАЕл и оттам еврейте му посдшушнаха как БИСЕРОВ И ДПС яде пари на терористите от ислямските организации ...ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ЕДНИ И СЪЩИ ДА ЛАПАТ ПАРИ И ДА ЛЪЖАТ НИЩО ДРУГО АМА ТОЯ СЪСЕЛ Е АДСКИ ПРОТИВЕН ГЕЙ