Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов

"С ДПС имаме различия, но те са коректен партньор"
Обновена: 6 яну 2014 08:02 | 6 яну 2014 07:13, Анисия Иванова
249
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов
Сергей Станишев. Снимка, архив: Булфото

През 2014 г. очаквам последователност, предвидимост и решимост от управлението, казва в интервю за вестник "Стандарт" лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Да първи път от 2009 г. едва сега държавата започна да изплаща задълженията си към бизнеса, беше разплатено изцяло ДДС на българските фирми, обяснява лидерът на БСП. Кабинетът "Орешарски" показа, че следва ясна и последователна политика и това няма нищо общо с кухите обещания от страна на ГЕРБ, убеден е Станишев.

"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."
Важното е да оправим поразиите на Борисов.", допълва той.

Като напредък Станишев посочва възстановеният диалог с Лекарския съюз, сключеният Национален рамков договор, диалогът с животновъди и зърнопроизводители, както и с други съсловия.

"Що се отнася до всички онези, които се опитват с ултиматуми да управляват политическите процеси и да диктуват нещата в държавата - няма да им се получи. Бих искал незабавно да поправим щетите, нанесени върху доходите на хората от управлението на Борисов. Но още в кампанията казвах, че следващият мандат ще премине в наваксване и в опит да върнем държавата в състоянието, в което я оставихме.", аргументира се Станишев.

По негово мнение диалог има с всички граждани, които имат конкретни искания и предложения. Пример за това е Изборният кодекс, който БСП внесе за разглеждане в Народното събрание.

За своя партньор в управлението ДПС Станишев казва, че са коректни. Няма как по всичко да сме съгласни и да сме на едно мнение, обяснява Станишев и допълва, че общата им кауза е, групировката ГЕРБ да бъде извадена изцяло. 

Относно предсрочните избори Станишев смята, че те ще произведат реални проблеми както пред икономиката, така и за работата и доходите на хората.

”Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва.”, смята той.

"Трябва ли да отложим решаването на проблемите с младежката безработица например, за да удовлетворим желанието на "ранобудните студенти"?”, пита Станишев.

Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП.

По повод призивите за формиране на кабинет БСП-ГЕРБ той е убеден, че идеята е абсурдна.

„Проблемът е, че ГЕРБ не е нормална и демократична партия, а групировка за консумиране на власт и за завладяване на държавата. Виждахме го в продължение на четири години.”, обяснява в интервюто си червеният лидер.

За процесите в дясното пространство и новите партии Станишев смята, че там е голямата битка за гласовете, които се отливат от ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок иска да е истинска и демократична десница, трябва категорично да се разграничат от ГЕРБ, е позицията му относно новото политческо формирвание.

По думите му има индикации, че Реформаторите са в тежка колаборация с Цветанов и Борисов в името на едно нещо - връщане във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 10 с метлата пред НС. Има *** за измитане!
76
8
 
34
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Българинпич, зарежи критиката. Сергей Дмитриевич е опасен престъпник и няма никакви намерения да работи за благото ни на България, ни на българите. Забележи как си дрънка мантрите или опорните точки ако щеш, а реално няма нищо свършено по нито един въпрос. Напротив - едни пари потънаха незнайно къде, само някви трохици излязоха наяве. Няма и месец откак закриха точно три фабрики, а на улицата останаха около 1000 души. Но за това - ни вопъл ни стон
75
9
 
23
 
! Отговори
Неее! преди 10 години
Ауу да върнете държавата където я оставихте?! Така ли бе станишев? Ами вие вече успяхте, европа пак ни отрязаха! Поне не се хвали бе ахмак! За половин година трети заем теглите вече, некадърници такива! То със заеми и аз мога да раздавам пари! После кой ще ги изплаща бе гьон? КОЙ...?!!!
74
22
 
7
 
! Отговори
Неразбирко преди 10 години
Истината е, че Станишев донякъде е прав - прав е, че ГЕРБ съссипиаха България ии трбва да им се оправят поразиите, но много се съмнявам, че правителството на Орешарски ще се справи с това.
73
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През юли и септември 2006 години Министерството на финансите, ръководено тогава от днешния премиер Пламен Орешарски, обявява обществена поръчка за комуникационна стратегия за усвояване на средства от оперативните програми на съюза през периода 2007-2013 г. Орешарски в качеството си на финансов министър обявява дружеството PR & Media ЕООД за изпълнител на кампанията, на стойност 2 250 000 лв. без ДДС. Фирмата победител е собственост на Моника Йосифова, а днес действа като Актив груп ЕООД, но продължава да е нейно притежание,Още при самото подписване на договора с МФ са извършени и първите
72
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ЛЯГА И СТАВА С БОРИСОВ , ПИТА СЕ..... С КОГО ЛЯГА И СТАВА МОНИКА
71
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз само се чудя къде са българските националисти с пищовите в случая? При подобно погазване на нац. интереси и то като пряко се вкарва в управлението на страната бившия 5 вековен поробител Турция, която реално диктува българската икономика, тика страната към ислямизация и промяна на демографското съотношение българи - турци и християни - мюсулмани и това се беше случило някъде другаде по света, просто ми е бедна фантазията какво мазало щеше да стане.Например Норвегия и Брайвиг.
70
23
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Давай "герберастка" ***. Пускай "лайнометите" в действие. "Ураинският евреин" се появи и критикува "бащицата" от Банкя.Как е възможно това ? Няма да го допуснем.Ще го защитим.Господи! Голяма простотия ,голяма омраза разяжда душите на българите. Помогни им.
69
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лошото е че на тоя поразиите никой няма да може да оправи
68
5
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Правилно ДПС, единствено от всички *** каквито сте и вие ви удържат да не махате плоския данък.
67
8
 
40
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
Ето някои от оправиите:- турски в училищата- около 50 човека турски областни управители и техни заместници- 10000 алжирци, малийци, мароканци незаконни имигранти ислямисти- предстоящ строеж на най-голямата джамия на Балканите- турци на всички ръководни постове, където реално влизат пари от Европа - министерствата на земеделието и природните бедствия. Къде отиват тия пари?- 10000 *** на митинг в центъра на София- увеличение на майчинските, което ще доведе до още по висока *** ражд
66
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси наглеца!! А само преди седмици лъсна новата далавера на Моника за 2 250 000 лева! А далаверата Хохегер е отделно!
65
7
 
33
 
! Отговори
F преди 10 години
тоя украйнски еврейн пак с торбата с лъжите...тоя пак с тия 100 х закрити фирми само дето минаха точно тогава на режим ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ.... едно и също повтарят и не се усещат че става като дъвка дет о всички дъвчат вкл и по форумите и тови си личи че смучат отедно МЯСТО А ИМЕННО ОПОРНИТЕ ТОЧКИ....а моника дето и бутна парите да ни рекламира в австрия.ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ПОЛИТИК СВОБОДНО ДА ГОВОРИ СЪС ЗРИТЕЛИ И РАДИОСЛУШАТЕЛИ В ЕФИР ...АМИ СТАНИШЕВ НЕ И НЯМА ДА ГО ПУСНАТ СВОБОДНО ДА МУ ЗАДАВАМE ВЪПРОСИ
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злостното отношение на Станишев към Герб и лично към Борисов е искрено и категорично.Добре е да не използва тяхната тактика,все предишните са му виновни,защото "да се оправдаваш с другите е все едно да се миеш с кал".Защо в миналия мандат не се проявиха като силна опозиция и да спрат гербаджийските безчинства.Останалото е "след дъжд качулка"Хората искат действия,които да облекчат живота им,а не постоянни нападки за това кой е крив и кой е прав.
63
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вашите поразии кой ще оправя след като си отидете?
62
5
 
28
 
! Отговори
художника преди 10 години
Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити...казва Станишев-------А що не кажеш, колко новооткрити фирми има за това време.Или вие като сте на власт нито една фирма няма да фалира и нито една нова фирма няма да се открие? Ето това е промиване на "мозъка", да вадиш само негативната информация.Икономиката е динамичен процес, фирмите фалират, сливат се, появяват се нови и т.н. съответно и работниците се местят там където има нужда от тях.Това не са ти държавните структори г-н Станишев.
61
4
 
45
 
! Отговори
NoStanishev преди 10 години
Хора, да организираме подписка против кандидатурата на Станишев за еврокомисар и да изпратим хилядите подписи в Брюксел, защото чиновниците там и хабер си нямат кой е Сергей Станишев и каква подкрепа има в България! Не трябва да допуснем Еврокомисията да бъде подведена от манипулациите на ДПС/бсп!
60
4
 
29
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Какви опашати лъжи ни е подготвила БСП днес?Най новото кое е ?Водим война на живот и смърт с олигархията,или наследството е тежко но от сърце.
59
3
 
34
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Първо да оправи себе си тоя крадец къртишев! Щото той самият е една от най - големите поразии...
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами поправете поразиите - като за начало кога ще смените ръководството на НАП???!!!