Сидеров пак в скандал. Бит е полицай във Варна

Свидетели твърдят, че националистът го е удрял в главата
Обновена: 7 яну 2014 22:37 | 7 яну 2014 12:42,
272
Сидеров пак в скандал. Бит е полицай във Варна
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата разследва поредния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Снощи националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолета за морската ни столица с културното аташе на Франция, а по-късно, вече кацнали, участваха в спречкване с пътници на летището.

Днес се оказа, че при свадата са пострадали двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

"Имало е спречкване между депутати от "Атака" и пътуващи. Провокация от страна на пътуващи не е имало", обяви на пресконференция говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

По думите й униформеният е бил удрян в главата, докато се опитвал да овладее ситуацията.

"Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл удар", категорична бе тя и спомена, че заедно с него са били депутатите Деница Гаджева и Десислав Чуколов, които идвали в морската ни столица, за да участват в днешния протест пред Областната управа срещу спряното решение за преименуване на 250 варненски местности с турски имена.

Арнаудова бе обаче уклончива на въпроса дали ще бъде отнет имунитета на Сидеров. По думите й, ако прокурорът от Софийска градска прокуратура сподели заключението на районния прокурор на Варна, че има основание за снемане на имунитет на народен представител, той отправя предложение към главния прокурор, който от свое страна отправя предложение до Народното събрание.

"Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи. Сидеров не е разпитан до този момент, както никой друг депутат от "Атака", а дори и не е правен опит да бъдат възпрепятствани да напуснат летището, тъй като имунитетът им не допуска това, обясни тя.

Иззети са видеозаписите от мястото на инцидента, разпитани са и 22-ма свидетели. Назначени са и съдебни експертизи.

"Всички компетентни органи са работили цяла нощ. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров започнато разследване за две престъпления - хулиганство и причиняване на лека телесна повреда", каза още говорителката на Обвинител №1 в държавата и поясни, че на този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дон Кольо - на думи много сте силни, ама коато ви дадат пистолет в ръка и пуснете жълто отпред на гащите :)
140
0
 
2
 
! Отговори
Кажи преди 10 години
кои са ти приятелите и ще ти кажа какъв си.АМИ СЕГА?
139
1
 
26
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Искам да обясня, Волен не е за лудницата, той си е за разстрел. Прав е единия колега да казва, че в Западна Европа, че и в САЩ и Канада, ако удариш ченге, ако щеш и депутат да си, ще ти шибнат 2 палки и на топло за 24 часа, отделно, повече държавна длъжност няма да видиш.
138
0
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
До 1Абе, какви хора сте вие?- не отчитате дали Бахнев е постъпил правилно и отговорно, а пак започвате с простотии и клевети "бил внук на някой си" и какво имал? Името се свързва с "постъпката", той не е кандидат за длъжност , та да влияе от коя партия е и какво му е потеклото - кажете правилно ли е постъпил в създалата се ситуация, като гражданин ? Не ровете и търсете как да го злепоставите . Според вас да се остави този Болен да унижава личности, служебни лица, институции - ненаказано!
137
0
 
20
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
фалшив,като всичко в тая държава.ни дете ни коте отгледал,на времето скатал и военна служба с фалшиво медицинско,сега трупа пачки и разпива по чужбинта,абе що за будали има в тая комична държава
136
0
 
2
 
! Отговори
prorururhj преди 10 години
v taia gadna selska durzava na selianduri i pomiari vseki se oplita v pomii a nakraia pomiarite i negodnizite turzesttvuvat
135
2
 
31
 
! Отговори
КУКУ преди 10 години
ПРЕДЛАГАМ ВЕДНАГА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПСИХИАТРИЯТА И ТОЯ ДА БЪДЕ ПРИБРАН
134
3
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Тоя май си ритна бакърчето...
133
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е да се спре тази трагикомедия. Куриозите с Пеевски, Бисеров, постоянните скандали със Сидеров! Е, това Народно събрание ли е или цирк? Няма ли вече достойни хора в България? Или наистина си имаме това, което заслужаваме?
132
3
 
8
 
! Отговори
Майко мила, преди 10 години
Да удари полицай.То си личи,че ходи само в братска Куба.Че *** удари полицай в Европа или САЩ и ще ти навре палката и пищова,дето депутата ганьовски си носи,там,където слънцето не те огрява или ще ти резне опашката само до ....врата.
131
2
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Вече незнам къде му е мястото,парламента се превръща в луксозно лечебно заведение за хора със зависимости.
130
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
Да е жив и здрав Димитърчо Бахнев, внучето на ПОЛКОВНИКА от ДС Юрий Бахнев, собственик на верига магазини за мебели и зам.председател на младжкото ГЕРБ в Бургас !
129
3
 
13
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Абе тоя поплювко още ли му дават да се пеняви,Воленка,Воленка къде ли брато ще ядеш шамарите ти и твоята банда *** (к...ви и пияници)....Колко ли още ще те чакат,колко ли?
128
1
 
8
 
! Отговори
NIK преди 10 години
TSATSAROV SPISH LI ILI SE PRAVISH NA LUD? TOZI *** PREMINA VECHE VSIAKAKVI GRANITSI !! KADE E DARZHAVATA TOZI SE SAMOZABRAVI VECHE
127
1
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Тези свидетели са лъжливи!Воленчо е кинта и петдесет и не може да удари човек в главата и да иска...
126
3
 
17
 
! Отговори
Цацаров е "прав преди 10 години
Ще се образува до неизвестен извършител, защото още не е получил нишан какво да прави от Моника!Докато няма дадени ОПОРНИ ТОЧКИ от Моника Станишева в тази държава никой не смее нещо да направи.Вчера когато протеста тръгна към СУ полицайте изпаднаха в паника какво да правятДобре че, имаше един офоцер та се обади директно на Моника и тя му даде наставления какво да прави -- последните и думи бяха, това че сте изпуснали контрол не трябва да се появява в общественото пространство.ОСТАВКА
125
2
 
30
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Ех Цацаров,Цацаров така е,ще му лижеш и тоя онва!!! Тоя болен мозък отдавна трябваше да е на топло,ама като ни са смотани институциите,така е!!! Той е толкова мирен и послушен и все някой го предизвиква!!! ***!!!
124
2
 
11
 
! Отговори
ДО 135 преди 10 години
Внимавай сега е БОЛЕН депутата и ще ти НАПРАВИ ГНОМА ГРАЖДАНСКИ АРЕСТt:-) тоя е мъж ама пред догана лази като мишок даже и други работи му прави ама сега *** ще вкарва ДУДУЧЕТО новата метреса на ***
123
0
 
11
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
EH TOZI SIDEROV-VSE NEGO PROVOKIRAT,NEGO SNIMAT.TO NE BESHE SAMOLETAT NA LUFTHANZA,PARIJ,KUBA I KADE LI NE.OSTAVETE CHOVEKA-NEVINEN E,TOLKOVA SI MU E AKALA A I NA TEZI KOITO MU VYARVAT NA LAJITE.
122
0
 
3
 
! Отговори
цър цър преди 10 години
храни куче да те лае...