Плевнелиев от Пекин: България е мост за ваши стоки в ЕС!

Президентът припомни, че ние втори в света сме признали Китай
Обновена: 12 яну 2014 23:01 | 12 яну 2014 20:38,
93
Плевнелиев от Пекин: България е мост за ваши стоки в ЕС!
Плевнелиев на визитата си в Китай. Снимка: Президенство

Със среща с българската общност в Пекин, с дипломати и с приятели на България започна държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република.

Посещението, което е първата държавна визита на български президент в Китай от 15 години насам, ще премине под знака на 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

Още по темата

"Българската страна придава голямо значение на този юбилей и подготвя амбициозна програма за съвместното му отбелязване, включително с програми в областите на икономиката, туризма, културата, образованието", каза държавният глава пред представители на българската общност в китайската столица, сънародници, работещи в Китай, дипломати и служители на Българското посолство в Пекин.

Президентът припомни, че България е втората в света, признала Китайската народна република и този факт е високо ценен от китайската страна.

Плевнелиев определи като отлични отношенията между двете страни и открои като много интензивен политическия диалог.

"Ще окуражим представителите на българските институции, на местните власти, на бизнеса, за още по-чести контакти и задълбочаване на сътрудничеството", каза той, цитиран от прессекретариатът му.

Два бизнес форума ще се проведат в рамките на държавното посещение на държавния глава в Китай.

"Искаме да покажем постиженията на българската икономика, стратегическото местоположение на България, което ще осигури достъп до европейския, но и до много по-широк регионален пазар за китайски стоки и услуги. Искаме да покажем интелектуалния потенциал на България, богатото културно-историческо наследство, както и добрата бизнес среда у нас, ниските данъци и най-вече приятелското и изключително добронамерено отношение между двата народа", обобщи целите на визитата президентът.

По думите му, отлични са възможностите за повече китайски инвестиции в България, а съществуващите са печеливши и имат значителен потенциал за развитие.

"България не е една от големите икономики в Европейския съюз, но със сигурност е един от най-големите приятели на Китай в ЕС и имаме роля в задълбочаването на стратегическото партньорство между ЕС и КНР", каза Росен Плевнелиев.

По-рано днес държавният глава поднесе венец на паметника на Христо Ботев в парка "Чаоян" в Пекин. Автор на монумента е големият приятел на България професор Юен Сикун. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
6
 
! Отговори
Реалититу БГ преди 10 години
Другари икономисти да,Китай се нуждае от мост към ЕС защото никой в ЕС не иска стоките им ,това което се продава в ЕС от Китай е на чужди марки ,не Китайски.Китай иска да продава 100% Китайска стока,но ЕС са стари хиени и номера минава тежко.А и президента който дружно плюете е милионер ,такаче хора с по 400Е заплата да не го коментираме.......
57
5
 
4
 
! Отговори
Юри преди 10 години
Камерън, Обама и Меркел ходят да просят пари от тях, някакви мунчовци от Златоград по-долу настояват за забрана на вноса на Китайски стоки. Като убедите световните производители, че БГ е държавата в която трябва са се преместят тогава си отваряйте устите. Браво на Плевнелиев!
56
1
 
2
 
! Отговори
Luboto преди 10 години
Уважаеми прости сънародници, мнозинството от вас вечно се оплаква, но никой няма идея - свързана с реалността, която да разрешава нашите проблеми. Заради това ви предлагам да се изместен на някъде и да оставите кадърните хора в тази държава да се погрижат за нея!
55
9
 
11
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Китайските и турски стоки трябва временно да бъдат обложени с 300 % мито , за да може нашата промишленост да се съвземе . Дано този *** не се върне оттам
54
9
 
14
 
! Отговори
меката китка преди 10 години
Китайските стоки от деситилетия са превзели света, мост щял да бъде........ абе този помашки *** в някое друго измерение ли живее
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 Октомври 1949-СССР4-НРБългария5-НРРумъния6-НР Унгария, Чехословакия и Северна Корея7-НРПолшаДа продължавам ли...
52
1
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Президентът припомни, че България е втората в света, признала Китайската народна република и този факт е високо ценен от китайската страна."------М-да признали сме държава с 5000 ГОДИНИ история и 1,5 МИЛИАРДА население!?!?!? Какво ли щеше да прави тази държава ако не бяхме я признали;-))пп Амебата да не объркал Китай с Тайван и да го е признал без да знаем?!?;-))
51
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е уникално ***!Това е най успешната карикатура на президент!
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че ние има ли някой, който да не сме признали първи.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Президентът припомни, че България е втората в света, признала Китайската народна република и този факт е високо ценен от китайската страна."Опряхме до комунистичерските постижения, а Роска? :)
48
4
 
16
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Какъв мост бе Росене , производство и световната икономика принадлежат на Китай. Останалото е само политика, Ако мислиш че българския така наречен от тебе "мост" представлява интерес за Китай, много се лъжеш.
47
0
 
5
 
! Отговори
Гацо до 57 преди 10 години
До ГарибалдиКолега ако имахме поне половината от техните договори Кунева-Прумова на ръце да я носим ! Само при управлението на Шриодер Китай колкото договори подписаха ние за още 50 г няма да подпишем с тях . Сега първо Орешарски ходи да се навежда да проси милост за едната групировка която държи БГ сега Плевналиев за другата ! Явно в Китай ги е накарал да седят на колене заради атентатът в София . Колкото Орешников толкова и Този ще постигне нещо е най-много нас ще срами а тях ще разсмива
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пудела на банкянският *** пак се изходи на улицата.Срам ме е че тъпите българета докараха за президент такава пародия!ОТВРАТ!
45
0
 
8
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
В интерес на истината Китай си е предизвикателство, но ние за тях сме капка в морето. Невероятни попивателни, които попиват и възпроизвеждат всичко. Незнам дали българското законодателство е готово за контракти с Китай за обработка на български земи . Алчните български продажни комбинатори пак ще прецакат народа на България
44
1
 
14
 
! Отговори
Bace преди 10 години
Тоя ел президенте наред ли е ? България е мост за ваши стоки в ЕС! Тоя няма ли да се сети че е там да прокара път за нашите стоки ? Да накара Китай да инвестира в България за да има у нас икономически просперитет , работа за хората , раждаемост и силна държава ! Плевналиев вероятно мисли че като се предложи и там с подлизурски он ще го наемат за агент за влияние ДА АМА НЕ БИТА КАРТА Е ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕТО . Г-НПрезиденте ЗАПЛАТАТА ви я плащаме ние и си купувайте хапчетата моля
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vse chakate nqkoi da vi opravi , toz bil takav onq bil unakav , be q da varite na.mainata si , revliovci !
42
0
 
17
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
Плевнелие отново говори глупости.Щели сме да бъдем мост към ЕС.Нима Китай ще чака БГ да го отведе в Европа.Китай има отли4ни търговски отношения с по4ти вси4ки страни от ЕС. България е тази която изостава в това отношение...Двадесет години политиците ни се надяваха на Запада. Да но от там не потекоха реки от мед. Колкото до признаването на КНР,това го направиха други хора от друго време....Ако трябваше сега да се случи щяхме да изчакаме 20 години докато ни разрешат янките .
41
4
 
2
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Тоя е троянския кон на комунистически Китай в Европа както беше Станишев за Русия.
40
0
 
6
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Плевнелиев от Пекин: България е мост за ваши стоки в ЕС!*************Мост или слабо осветен тунел ?Росенчо, не пропускай да видиш постановката Конфуций и незаменимите акробати от Beijing WoW.Няма да съжаляваш, но ако не ги видиш загубата е изцяло твоя. :)
39
0
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
DO 53:KITAI EDVA LI SHTE SE ZANIMAVA S KAFQVI OTREPQCI KATO VAS GURCHOLQTA......... VASHIQ SUIUZNIK SE KAZVA ETHIOPIA(TE SA VI RODNINI) KAKTO VIJDASH KITAICITE SA BLEDOLIKI I NE PRILICHAT IZOBSHTO NA VAS..... VIE TURSETE POMOSHT OT KYURDI,ARABI I OSTANALITE KAFQVOPODOBNI NA VAS!!!!!