Калфин предал много хора в БСП, работел за Борисов

Манолова: БСП инвестира в него, поведението му е разочароващо
Обновена: 13 яну 2014 17:27 | 13 яну 2014 17:00, Анисия Иванова
195
Калфин предал много хора в БСП, работел за Борисов
Мая Манолова, депутат от Коалиция за България. Снимка, архив: Булфото

Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира много в него, каза депутатът от ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на НС Мая Манолова по повод оставката на Ивайло Калфин като водач на социалистите ни в Европейския парламент.

Днес стана ясно, че евродепутатът е подал оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев той пише, че е изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство, които се оказват все по-несъвместими, и избира идеите.

Според Манолова Калфин е бил вицепремиер и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, водач на листата им за предишните европейски избори, кандидат за президент, като е бил подкрепен от знаковото за БСП лице Стефан Данаилов. „Много хора са работили за него в тези кампании и мисля, че това е предателство по отношение на тях. Не знам как ще ги погледне в очите”, добави  Манолова.

Червената депутатка се надява Калфин да размисли по отношение на заявките за регистриране на алтернативна листа на тази на БСП.

Според нея в движение АБВ са опитни политици и не може да не си дават сметка какво правят. Регистрирането на паралелни листи на тази на БСП, независимо дали от друга партия, коалиция или инициативен комитет, е удар срещу БСП, удар срещу единството в партията, директно работи за Бойко Борисов и завръщането му. „Не могат да му направят по-добра услуга”, категорична е Манолова. Тя обаче е убедена, че много хора във времето са се опитвали да разцепят БСП и не са успявали.

БСП ще остане единна, но в този важен момент за партията и за страната, защото залогът на евроизборите е прекалено голям, подобно поведение наистина е необяснимо, чуди се Манолова.

„Има конгрес на БСП на 8 февруари, на който всички членове на БСП и всички хора, които са номинирани, подкрепяни и представляват БСП, какъвто е случаят с Ивайло Калфин, могат да заявят всички свои критики и разочарования пред делегатите”, посочи Манолова.

Още по темата
Тя се надява, че те ще премислят своите първоначални намерения и такава паралелна листа няма да има. "Надявам се, че има време да помислят. Това са хора с опит, включително и партиен опит. Вярвам, че разумът ще победи”, заяви Мая Манолова.

Депутатът от БСП Татяна Буруджиева не разбира какви идеи не е могъл да реализира Ивайло Калфин. Пред БНР тя заяви, че евродепутатът в последните месеци ясно се е разграничил от позицията на БСП за правителството.
В действията на Калфин Буруджиева вижда действия и ходове, които засягат политически постове, а не идеи.

„Доколкото разбирам, г-н Калфин е притеснен от факта, че е изолиран от процеса на номиниране, което е съвсем нормално, при положение че той не е член на БСП. Не мога да разбера това вълнение на г-н Калфин. БСП още не си е формирала листата, за да се предприемат такива радикални позиции като на човек, който едва ли не е изхвърлен отвсякъде, коментира Буруджиева.

Запитана за втора листа вътре в партията, тя заяви, че това е абсурдно, поне доколкото познава Устава на БСП.

Буруджиева припомни, че в първите два месеца на президентската кампания Калфин е имал около 5 процента популярност и подкрепа, до номинацията на вицепрезидента.

По нейно мнение, ако се регистрира листа от серия малки партии вляво, която да се появи като алтернатива, тя ще бъде една от няколкото леви листи. "За мен това е медийнна кампания, за пореден път далече от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт", обобщи Буруджиева.

Повече за реакциите след оставката, вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин е комунист, Боко е комунист, ще се разберат. Боце ще помага на Гоце, а Гоце ще му даде още една генералска звезда, пито-платено. :D
76
0
 
14
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
"Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира много в него..."....Спонтанно и откровено Манолова си признава ,че ПАРТИИТЕ инвестират в кадри.Как...?Колко...?ЗАЩО трябва да се инвестира в кадър на партия?!КАКВО СЕ ОЧАКВА ДА ВЪРНЕ този КАДЪР!?ЗА КАКВА КАУЗА ДА РАБОТИ... ?!ЗА КАУЗАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН или за КАУЗАТА на ИНВЕСТИТОРА(БСП).Ето това са политиците ни-ИНВЕСТИТОРИ на Паразитираща Политическа Номенклатура.
75
3
 
21
 
! Отговори
lsl преди 10 години
Калфин работил за Борисов, а пък Мая Манолова за братя Галеви.
74
3
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Прибира се др. Найденов към три часа след полунощ, след солидна почерпка с др. Миков. Любимото Майче сладко си спи на на /извън/брачното ложе.:А.Н. -"Майчеее, обърни се бе "!М.М. - Ееееее, остави ме палавнико, пил си много!А. Н./настоятелно/ -Обърни се бе Майче! Обърни се да де видя , че да повърна и да ми олекне!
73
6
 
19
 
! Отговори
доктора преди 10 години
Мънолова, ти си един грозен бушон който ще изпуши на следващите избори,Преди теб имаше е,дна Дончева, коята като теб беше си отворила широко остата, Сега си приластена за мръсни работи но ще бъдеш изоставена,
72
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафията БСП и техните мафиотски клетви за вярност.От както са крали кашкавал по мандрите така си и останаха - полу-военна мафиотска банда.
71
8
 
33
 
! Отговори
МАФИЯТА червена преди 10 години
И БСП И АБВ СТЕ СИ ЧЕРВЕНИ , НЕКАДЪРНИ И МИРИЗЛИВИ ***!ХАЙДЕ СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ ЦИРКОВЕ НА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!НЕ ВИ ИСКАМЕ!ДА ПРЕБЪДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА!АМИН!
70
5
 
29
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Другарко Манолова,публиката иска да знае мнението ви по въпроса с имунитета на Волен Сидеров ...по-скоро отколкото мнението ви за "предателя" Калфин
69
6
 
28
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Майче,гугутко ***,КОМУНИСТ стана нарицателно,за много отрицателни неща.Не ти ли писна да се оглеждаш по улицата,да не те качват и бакшишите,да те наричат с думи от които и кучетата се изчервяват.Твоят шеф,БЕЗРОДНИКА,Станишефф не го коментирам.Давам го като пример на децата,като пораснат,какви не трябва да са .
68
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Калфин е турчин....*)))
67
7
 
24
 
! Отговори
ивчо преди 10 години
О тази от снимката е само за мазни кавали
66
3
 
24
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Понеже Моникостанишков никой не е предал освен БЪЛГАРИЯ на мана'ите
65
7
 
37
 
! Отговори
maq преди 10 години
Бе, Мая, смешно е, че говорите за БКП/БСП, за Борисов, а не РАЗБИРАТЕ и ти, И ДЪРЕВА, че Калфин все пак ДЪРЖИ на авторитета си пред света; и го е СРАСМ там, когато го питата ЗАЩО не реагира БКП/БСП в РБългария на изцепките на Сидеров кавги, фалоси и лъжи.Затова се РАЗГРАНИЧАВА Калфин.А вие за партията столетница драпате.А Сидеров? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?СКЪП ВИ Е.А за Борисов- нито е чудовище, ще се справи и по-добре от вас.Но защо Борисов, има толкова добри демократи. Не се терзай,Мая.НИЕ НЕ ВИ искамЕ
64
4
 
32
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Г-жо Манолова ако народа живее добре ако получава достатъчно и да може да си плаща всичко изобщо няма да се интересува кой го управлява.Стига вече че ни писна от всичките ви интриги.
63
3
 
28
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Комунистическа простотия. Уж вече са с ново лице - говорят за демокрация, плурализъм, човешки права, европейски ценности и пр. глупости, но изобщо не са мръднали от живково време насам. Между отношението на Манолова към Калфин и това на Ким Чен Ун към чичо му - не виждам разлика, освен може би, че Калфин не го набеждават за содомит и педофил. Иначе - типичната червена ярост и ненавист: "предател", "враг", "диверсант" и т.н.
62
5
 
10
 
! Отговори
rumеn221 преди 10 години
Приятели, С голямо прискърбие трябва дави съобщя, че съм втора смяна.Затова:Ще се наложи да ми търпите глупостите които пиша докато си заработя надницата.
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ква стана тя ся ЛЕВИЦАТА остана с един ГЕ' една стара Ку'ва и един ибрик кръгла 0 на който всички искат оставката Предателството отвътре.Манолова бърше со'оля,ама не само Борисов и извънземните също имат намеса за тях Калфин също е снасял.Стрешна трагикомедия.Башибозука ги взе на юруш и цяла България му работи ангария заради тези простаци те тръгнали да се чудят що се разпадат
60
3
 
21
 
! Отговори
другарки и другари преди 10 години
Абе, то и другаря Калфин много инвестира от авторитета си за да е параван на престъпленията на тази бандитска партия.Определено, другарят Станишев е на път да затрие БСП.Това си е пирово управление. Цената ще бъде дълги години на изолация, така че сега се краде като за последно.И това го разбират и Калфин и Първанов.Разбира се, другарката Маяма Нолева е прекалено нагла за да признае подобни перспективи.В това качество я конкурира само личния теляк на Пеевски - другаря овчев.
59
6
 
17
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Военият министър как я оправя тая Мая, сигурно ,като си легнат и до него си слага снимка на Ким Кардашан :))
58
2
 
20
 
! Отговори
Agent47 преди 10 години
Винаги съм се чудел от какъв точно поле Мая Манолова - нито на жена прилича, нито на мъж. Сигурно е нещо средно...