Зима без социални бунтове

Според експерти предсрочният вот се отлага за неопределено време
Обновена: 13 яну 2014 09:30 | 13 яну 2014 07:24, Петя Славова
27
Зима без социални бунтове
Снимка: БТА

"Отложената революцийка срещу статуквото", коментира "Труд". Ако приемем, че предсрочните избори са една малка революция, очевидно те се отлагат за неопределино време. Просто защото няма революционна ситуация - левите не дават, а десните не искат властта. Център просто няма.

Бойко Борисов заяви, че за ГЕРБ е по-изгодно те да са през 2015 г., но не и за държавата. Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") с примирение уточни, че добре би било да са 2 в 1, а само преди месеци краят на май им се струваше неприемливо далечна дата. Радан Кънев (ДСБ) говори за стъпки "оставка" и "избори", но предпазливо не уточнява кога, а призивът "незабавна" заглъхна.

БСП и ДПС превантивно поставиха условие - ако на евроизборите общо спечелят повече от половината - 9 места, нямало смисъл от предсрочни избори. По всичко личи, че революционерите са изпреварили времото си. Неотдавна студентите призоваха с писмо опозицията да се вземе в ръце и да си свърши работата.

"Зимата ще мине без социални бунтове", прогнозира в "Стандарт" политологът Първан Симеонов. Той е скептичен, че ще има особени вълнения, тъй като правителството направи немалко, за да потуши потенциалните огнища на социално напрежение.

Второ,енергийните монополисти и останалите, обявени за "лоши", имат едно наум. Трето, противниците на кабинета ще опитат протести и ескалация на напрежение, но изгледите им за успех не са много големи. Силите, които са способни да инспирират мащабни бунтове в момента, са в лагера на управляващите, или поне не са техни противници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
32
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Висчки плюем по кръчми и форуми но няма кой да излезе и да се бори. Какво да правиш, все пак народа си е същия. Същия който тегли 500г. Турско робство, 45г. Комунизъм и още 22г псевдо демокрация с управляващи от различни партии но неизменно членове на ДС. Ще тегли още.... все пак това е заслужил сам тоз народ български.
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги видим какво ще пишат от "Червен Труд", когато изборите все пак дойдат (защото те ЩЕ дойдат)...
4
0
 
31
 
! Отговори
Да ама Не -до №1 преди 10 години
Тези съвети са глас в пустия. България не би се оправи и няма да се оправи докато няма осъден политик в затвора, крал или по негова вина са ограбени от залъга стотици хиляди лева и материали. А те са милиони. ВСИЧКИ СА МАСКАРИ .ГАРВАН ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ. Виж имали друга такава държава без прокуратура. Главните прокурори са партийни дървени философи, които на практика не правят нищо освен да баламосват чрез медиите наивниците. Няма и военни вече за преврат. Най жестоко е собственото робство.
3
4
 
17
 
! Отговори
ДА БЕ! преди 10 години
Да бе, точно така ще стане! Или поне ви се иска, тарикати! А случайно да знаете кои числа от тотото ще излезнат...? ;) ха ха ха!
2
8
 
25
 
! Отговори
momo преди 10 години
Кат застудее ще има. Сега е необичайно топло за сезона и сметките за ток са малки.
1
4
 
26
 
! Отговори
Жалко преди 10 години
Ако бях сред протестиращите вместо да папагалстваме "Осдтавка" бих предложил исканията ни да са един по един. Понеже след оставка следва същото с други лица. Нека да почнем от премахване на Партийните субсидии, после с плащане на осигуровки от всички държавни или други служители с ДОД, след това плащане на здравни осигуровки от същите т.н. МВР служители , военни и тем подобни привелигировани чиновници, намаляване броя на служебните коли и т.н.Споменатите не си купуват и винетки на на частните ск