Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!

Недоволен е, че го критикуват за ветото за данък "слънце"
14 яну 2014 08:26,
125
Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Още по темата

Вчера държавният глава, който е на държавно посещение в Китай, сезира КС с искане да бъде обявена за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса за производство на вятърна и слънчева енергия, т.нар данък "слънце".

В отговор на журналистически въпрос днес той коментира реакциите на БСП за решението си да сезира съда.

"Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита най-висшата и справедлива институция, Конституционния съд, за нещо, защото това е, което аз правя", попита Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения.

По думите на Росен Плевнелиев от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.

Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат се променят такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Кой каза,че Дарт Вейдър не е Първанов.Даже и написа "Империята отвръща на удара",просто сменени инициали-Джордж(Георги)Лукав
110
0
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Какв адемокрация бре Роско? Къде я видя в тази държава демокрацията?! За мен това е поредната задкулисна игра на някой. Който и да е той избра идеалния момент и ще спечели своите 5 минути слава. Няма никаква демокрация Росене, а само лобизъм и задкулисие
109
0
 
4
 
! Отговори
unicorn875 преди 10 години
Плевнелиев е на Бойко вярното куче и на Прокопиев безропотен слуга. Колко удобно да си имаш цял президент на свое разположение
108
0
 
3
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Ужас чува ли се, как може да каже, че те трябва да му благодарят, защото бил "президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции". Няма акъл да изрече тази лъжа! Кой би се вързал на тази видима лъжа?
107
0
 
5
 
! Отговори
The king преди 10 години
Безкрайно е странно президента да коментира каквото и да е в бизнес сектора. Малко срам няма ли или паметта си я държи в къщи. Какво стана с неговите фирми? Олигархичен инструмент.
106
0
 
4
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
Същия въпрос да си зададе и Плевнелиев и да си помисли какво е направил за институция, в която се намира. Не само да дава акъли на другите!
105
1
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Сравнителен принцип-попа ви предлага Божие царство срещу заплащане,даже лъжейки(с прилЪгателни) ,а наш Росен-демокрация по офшорен модел.А-така,така де,и после нямало да играе сопата.
104
1
 
6
 
! Отговори
Божеееееее преди 10 години
Докога ще държиш тоя женски полов орган на земята??А?
103
4
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
***, той мисли за демокрацията! А,бе, президентю, нима не знаеш, че такива като теб, кукло на конци, не могат да мислят, а се движат както ги води кукловода! Та кои са твоите кукловоди, които ти подсказват думата "демокрация"?
102
5
 
2
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Те ако можеше да мислят нямаше да сме на този хал
101
2
 
10
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Росен Плевнелиев ли ще говори за демокрация, човекът който не е спирал да обслужва интересите на кръговете от олигарси . Поредният такъв бепе желанието му да отпаднат таксите от ВЕИ дружествата .
100
1
 
7
 
! Отговори
Dora Yankova преди 10 години
Никой не отрича правата на Плевнелиев, а всички се изненадваме колко очевидно тези права биват използвани за защитаването и отстояването на определени бизнес интереси, които прозират зад това възражение на президента. Кой освен този ограничен кръг от олигарси печели от по-скъпия ток?! Дали това е реалния бизнес или пък ние обикновените граждани, които знаем какво ни струва тази "зелена енергия"?!
99
2
 
16
 
! Отговори
12345678 преди 10 години
Защитава човека спонсорите си и собственици на Соларпро и т.н. На народа - е. м.!
98
10
 
1
 
! Отговори
0 преди 10 години
Ако се замислите малко,ще разберете че не защитава правата на олигарсите,а точно обратното на хората които имат мини В и С енергия.Големите производители бълха ги ухапала,но дребните как да си плащат кредитите? При това, големите производители си правят бизнеса с европейски пари.
97
4
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Koлкото повече си мисля за демокрацията - толкова по-малко се сещам за тебе, ***!
96
25
 
4
 
! Отговори
kulio преди 10 години
Едно наистина държавническо решение на президента , противоконституционната такса като падне в съда, след това ще плащаме за тея дела всички данъкоплатци , Недъгавото и некадърно управление на комунистите отново ни вкара в капан. ОСТАВКА
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев, ти откога мислиш за демоклрацията?
94
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Когато станеш политик спираш да мислиш за Демокрация - почваш да мислиш само как да напълниш чували с пари а по медиите да говориш колко много мислиш за бедните безработните за демокрацията, правата, престъпността ,корупцията- после тайно се молиш да си поне още 4 г депутат или дай боже министър за да напълниш още стотина чувала с пари ,Това е цялата игра от 25 г насам - Псевдо държава с псевдодемократи псевдо институции псевдо икономика и една голяма илюзия раздавана на бедняците останали в БГ
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според онова нещо Президента, демокрация е да се пълни неговия джоб... за съжаление от нашия джоб
92
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и все пак не мога да разбера защо редовите гербери искат да им е по-висок тока с 50%