Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!

Недоволен е, че го критикуват за ветото за данък "слънце"
14 яну 2014 08:26,
125
Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Още по темата

Вчера държавният глава, който е на държавно посещение в Китай, сезира КС с искане да бъде обявена за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса за производство на вятърна и слънчева енергия, т.нар данък "слънце".

В отговор на журналистически въпрос днес той коментира реакциите на БСП за решението си да сезира съда.

"Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита най-висшата и справедлива институция, Конституционния съд, за нещо, защото това е, което аз правя", попита Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения.

По думите на Росен Плевнелиев от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.

Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат се променят такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Нина гергова преди 10 години
Бих искала, ако може малко в президентството ?
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста сидерасти сложиха минус на пост 42
49
22
 
8
 
! Отговори
номер 1 преди 10 години
Плевналиев само привидно изглежда мекушав, всъщност така желязно се опъна на БСП-турци и луди, че им бръкна в канала до дънце. Затова е и тази кампания срещу него по пеевските медии. Дали ще има втори мандат зависи от него, но едно е ясно отсега. Следващият президент също ще е гербер, за ужас на ХУНТАТА.
48
4
 
9
 
! Отговори
Опорна точка преди 10 години
Плевнелиев е спонсор на абв, на алкаида и хамас.
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До преди стотина години в България никой не е плащал данък-такса за питейна вода. Сега се въвежда данък слънце от БСП , след падането им от власт ще се въведе данък АЕЦ Белене и Южен поток под формата на данък въздух и данък земя. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, а ромите ще дишат безплатно.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хидролога не мисли така.
45
11
 
16
 
! Отговори
До Президента!!! преди 10 години
ОСТАВКА !!!!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБ Прочети закона. Лесно е. И ти можеш да имаш, но ти е по-лесно да хапваш мармалад.
43
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че президента не ни предаде като правителството на турци и националисти. За това го мразят комунистите.
42
29
 
9
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Браво на празидента, това е единствения политик от 1990г. насам, който защитава умно и последователно демократичните ценности и нацията!!!!
41
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствената и ституция която още милее за България!
40
10
 
28
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Плевнелиев,лесно се говори за демокрация,когато офшорната ти сметка е пълна!!!Ако те опънат някъде да работиш по 10 часа за 300-400 лева месечна заплата да издържаш с тях семейство с две деца тогава ще ми ги приказваш ли:"Мислете за демокрацията" или ще мислиш повече как да оцелееш ти и твоето семейство!! Как става така,че колкото повече мислите за демокрацията там горе,толкова сметките ви стават по-дебели,а ние я жадуваме с празни джобове!!!!
39
31
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
И аз казвам браво на Президента!!!Не се уплаши от жалките опити да го притиснат платените миньори, които ги докараха пред парламента с автобуси!А вие завистливи и ревящи само срещу зелената енергия *** поне веднъж запитахте ли се като ви лъжат, че ВЕИ са виновни за високата цена на тока ЗАЩО КАТО СЛОЖИХА 20% ТАКСА ВИ НАМАЛИХА ТОКА С 50 СТОТИНКИ НА МЕСЕЦ,А???
38
9
 
32
 
! Отговори
Люси Петева преди 10 години
Аз не си спомням да сме имали толкова зависим Президент. Това направо е срамно, чудя се на Плевнелиев не му ли е неудобно! Всички знаем как стана Президент, кой го лансира, за кого работи!Аз ако съм на него няма да търпя тези унижения!
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунист и демокрация? Ко? Не!
36
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ревльо докога ще плаче и оправдава за безличното си поведение и бездарие като президент и срам за нацията.Къде вижда този ***,че някой иска да му отнема права,и да не се обръща към КС или пък да не критикува.Че ТОЙ не е спрял да прави това и сезирането на КС е второто му най-любимо занимание след налагането на вето.Има си право и нека го ползва.Но постоянно да плачеш,че някой те критикува е хлапашко.И той,като ментора си Борисов,почна да иска да му се БЛАГОДАРИ че се бори.Хайде стига.Сега Има СВОБОДА,протести,критика,има и демокрация.
35
10
 
10
 
! Отговори
ЕU преди 10 години
И до кога ще ви лъжат, че фотоволтаиците са виновни за скъпия ток.ВЕИ има 3% тежест в цената на тока и ако ще да ги разорят от такси сметките ще останат същите НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯХТЕ???!!!А на ТЕЦ София и другите ТЕЦ-ове на Ковачки, които имат не 3%, а 30% тежест в сметката ви за ток им плащат по-скъпо от на повечето "лоши" ВЕИ-та ........
34
9
 
3
 
! Отговори
Да живее ! преди 10 години
Да живее братската Китайска Комунистическа Партия! Заедно с нейния ку*тизан - плевела!
33
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
росене, дебат може и да няма, но това са решения в интерес на целия български народ..нали никой не е питал с дебат българския народ какви да са печалбите на инвеститорите и как да се гарантиратимаше ли дебат при продажбата на енергопреносната мрежа..напримерзащо няма равни възможности за всеки българиннапример и аз бих искал да си покрия покрива на къщата с фото волтаици и да продавам тока на държавата на същите тези високи цени с гаранция за 25годинииска го и бабапена от горно нанадолнище
32
13
 
6
 
! Отговори
EU преди 10 години
Браво на Президента и на номер 29!!!Другите са дребни и злобни човета!ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА 1500 МАЛКИ БГ ФИРМИ С МАЛКИ ПАРКОВЕ, КОИТО СА СИ ЗАЛОЖИЛИ ВСИЧКО!!!!И СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ СТАВАТ КЪМ 10000 ЧОВЕКА!А СЕ ПОВТАРЯТ 5 ИМЕНА, НА КОИТО ИМ Е ВСЕ ТАЯ С ИЛИ БЕЗ ТАЗИ ТАКСА?!А ТОВА,ЧЕ СТРУВАШЕ 2 МЛН ЕВРО ИНВЕСТИЦИЯТА ЗА 1 МЕГАВАТ МАЙ НА НИКОЙ НЕ МУ Е УДОБНО ДА КОМЕНТИРА....А САМО СЕ РЕВЕ КАК НА ТЕЗИ ХОРА МНОГО ИМ СЕ ПЛАЩА.....ВАШАТА ПРОСТОТИЯ ХРАНИ ТЕЗИ, КОИТО ВИ МАЧКАТ!!!