ДПС съвършено ясни, гласуват срещу Сидеров

Срещу премиера Орешарски имало коалиция "Мишо Бирата"
15 яну 2014 13:06,
30
ДПС съвършено ясни, гласуват срещу Сидеров
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка, архив: Булфото

Ще уважим искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на господин Волен Сидеров, освен ако той сам не си го даде, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Каква по-ясна позиция от това? Няма да регистрирате дори нюанс на различие в тази позиция в случай, когато засегнатото лице е депутат от ДПС или дори от ръководството на ДПС. Не разбирам обвинения, които се сипят, че ДПС е с неясна позиция. Няма по-ясна позиция от тази.“, заяви Местан.

Той определи като „нелепо идиотско твърдение“ мнението на ГЕРБ, че ДПС погазват парламентаризма с реакцията си по казуса с Волен Сидеров.

"По какъв начин погазваме парламентаризма?", запита риторично той.

Съвършено ясна ни е позицията. Ние сме изразявали отношение по подобни прояви и сега потвърждаваме тази теза на несъгласие и разграничение, добави Местан.

Депутатът не отговори директно дали Сидеров трябва да остане председател на комисията по корупция. По негови думи винаги на опозицията се дава възможност да оглави една комисия и националистите са избрали тази.

„Не смятам, че това беше правилното им решение“, каза още лидерът на ДПС.

Той обясни, че няма да подкрепя инициативата на ГЕРБ да махнат Сидеров от комисията, защото лидерът на партията е направил "грандиозни опити“ да покрие скандали на Сидеров, когато „Атака“ е подкрепяла правителството му.

Местан се спря и на действията на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов и движението му АБВ и обявяването на паралелна листа за евроизборите.

"Това има пряко негативно отношение върху стабилността на управлението, собствено върху кабинета "Орешарски“, заяви Местан.

Страхът, че може да се стигне до прелегитимиране на кабинета "Орешарски“ след успешно представяне на евроизборите е в основите на определени процеси на оголване на маските, каза Местан.

По негови думи срещу премиера Пламен Орешарски се изправя една безпринципна коалиция, която може да бъде наречена "Мишо Бирата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Палестинци от Западния бряг алармираха, че джамия е била нападната от вандали. Сградата в селището Дейр Истия е била подпалена, съобщава Фокс нюз. Заподозрени за нападението са еврейски екстремисти.Ходжата от джамията обясни, че вратата е била разбита и част от килима на пода е изгорял. Стените били издраскани с графити и надписи Кръв за кръв, Кусра и Арабите вън на иврит. Според полицията, атаката е с националистически мотиви.Миналата седмица палестинци набили и задържали десетина израелски заселници в селището Кусра. Задържаните били освободени след преговори с израелски воен
27
5
 
3
 
! Отговори
Aни преди 10 години
Сега Сидеров е по-силен от всякога...
26
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
БСП са изразили становище, че депутатите им ще гласуват по съвест за случая Сидеров и по този повод са открили дарителска сметка, с която са запознали депутатите от АТАКА.Сидеров с мегафона се обърна към "симпатизантите" си с искане да си платят пицата и да се извинят!
25
3
 
3
 
! Отговори
Сидераст преди 10 години
Еничарска партия атака приема оферти всякакви. Може и екскурзия до бобов долския затвор без връщане поне за 5 години.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дпс, бсп и герб се обединиха срещу лидера на атака а той със свалини панталони, грабнал ибрика и продава род и родина. За кучето , кучешка смърт!!! Всички от атака са смешници като лидера им лъжец и ***.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Или няма да му платят за цял месец? Дпс някакси по достойно застанаха от клоаката около станишев.
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трите антибългарски партии - БСП, ДПС и ГЕРБ са се обединили срещу г-н Сидеров и АТАКА!
21
3
 
10
 
! Отговори
га преди 10 години
Въпрос към Орешарски кой назначи Пеевски .......отговор не последва а само джуките му се отваряха като на ШАРАН на сухо........Пфу и това ми било премиер...гнус ме е......
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мишо Бирата стана известен покрай скандала със СРС-тата и информацията за лобирането от страна на Бойко Борисов. Тогава дори бяха разгласени телефонни разговори, от които става ясно, че премиерът спира митническа проверка в завод на Михов. Само няколко месеца по-късно, през март 2011г., бизнесменът бе открит мъртъв в апартамент в хотел Правец Ризорт". Оттогава досега версиите за смъртта му обикалят публичното пространство и варират от употреба на наркотици, през свръхдоза виагра заради любовница до предумишлено убийство.
19
0
 
7
 
! Отговори
Ердоган, Иншалах !! преди 10 години
Към момента ГЕРП и ДПС са твърди в свалянето на имунитета на г-н Сидеров...
18
7
 
6
 
! Отговори
optimist преди 10 години
ос-тав-ка!
17
6
 
14
 
! Отговори
ккк преди 10 години
#кой? -самоуби Ахмед Емин-назначи Пеевски-предупреди Бисеров-фалира енергетиката
16
1
 
10
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Турско ***
15
2
 
15
 
! Отговори
sashkodg преди 10 години
Боли ли ви като ви вадят зъбите Местанееее?
14
1
 
24
 
! Отговори
диктофон преди 10 години
Къде се губиш бе ДИКТОФОНЕМестановски, тъкмо си мислех че още не си научил на изустпоредната реч или "опорните точки" подадени от нечия редакция та да звучиш като дървен философИ пак да се блещиш като диктофон по телевизора?Е Местановски-АЛАХ, как се справяпророка Сидеровски със задачите?
13
5
 
9
 
! Отговори
Няма да кажа преди 10 години
На каква опозиция се дава шанс да оглави една комисия, бе ***??? Атака ви е коалиция. Нагъл, еййй, ще летиш! Аш колсум, машала Местане!
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко стана с БисероФ?
11
3
 
27
 
! Отговори
га преди 10 години
Гласуваш за ДПС получаваш Пеевски-егати гнусотията........тези са по мръсни и от герб........
10
7
 
8
 
! Отговори
ivan преди 10 години
mrusen gnusen REZAK s kef bix ti izvadil graklqna rqzan kala6nik
9
5
 
9
 
! Отговори
Optimist преди 10 години
predlagam ,Mestan za PREMIER,,,,,,,,i SIDEROV ZA PREZIDENT ,,,,,tova e formulata ......