ГЕРБ възмутени: НС отказа да осъди поведението на "Атака"

Манолова: Опозицията води дебати в кулоарите, не в залата
Обновена: 15 яну 2014 11:44 | 15 яну 2014 11:37,
20
ГЕРБ възмутени: НС отказа да осъди поведението на "Атака"
Архив: Булфото

ГЕРБ са поискали още днес действията на лидера на "Атака“ Волен Сидеров да бъдат осъдени с обща декларация на парламента, но съгласие не е било постигнато. Това стана ясно от изявление на зам.-председателя на ГЕРБ Цецка Цачева. Декларацията е разпределена в парламентарни комисии и трябва да мине по надлежния ред.

ГЕРБ ще уведоми европейските партии за нежеланието на управляващите да осъдят действията на Волен Сидеров, обяви тя.

От името на ПГ на ГЕРБ потърсихме контакти с ръководството на ПГ на Коалиция за България и ДПС, както и с ръководството на 42-то НС с намерение да излезем с обща декларация от името на всички народни представители за утвърждаване на парламентаризма. Повод за това ни дадоха неприятни сцени с участие на народни представители от „Атака“, разказа Цачева.

Късно вчера тя е била уведомена, че не е постигнато съгласие и следва тази декларация да бъде внесена по надлежния ред в НС.

Предложението за включване на декларацията в днешния дневен ред не беше подкрепено, а тя е разпределена в комисии, обясни още тя.

"С този акт считаме, че Коалиция за България и ДПС грубо потъпкаха европейските принципи и норми и не знам с какви очи ще погледнат колегите си от ПЕС и Либералния алианс.“, заяви Цачева.

"Ние ще отстояваме своята позиция, но днес беше моментът, в първия ден, всички политически сили да заявят своята позиция. След като това не е сторено, за пореден път за нас е налице доказателство за скритите договори, по които се управлява държавата днес.", заяви Цачева.

Още по темата
Десислава Атанасова се ядоса, че новата сесия отново започва с мълчание и отказ на останалите депутати до осъдят поведението на лидера на „Атака“. За всички е ясно, че това поведение е неприемливо, каза тя. По нейни думи е жалко мълчанието на двете партии по казуса.

Цвета Караянчева от ГЕРБ пък припомни проявите на Сидеров в парламента и острата му реакция срещу нея преди месеци. Според депутата от опозицията лидерът на националистите постоянно демонстрира арогантно поведение.

Минути по-късно Мая Манолова, зам.-председател на НС, пък разкритикува ГЕРБ.
По нейни думи решението декларацията на ГЕРБ да се разпредели в комисии е било съобщено в пленарна зала и никой не е възразил. Тя се възмути, че опозицията се опитва да предизвиква дебати в кулоарите, а не в пленарна зала, където им е мястото.

Волен Сидеров, както и всички народни представители, имат право в 14-дневен срок да се откажат сами от имунитета си.

„Нека ви припомня, че господин Цветан Цветанов не бързаше много. Той се отказа в последния ден. Оставете му възможност, аз мисля, че той ще го направи“, коментира Манолова по повод поискания имунитет на Сидеров от главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Давай Волене преди 10 години
Цецка Цачева, Мая Манолова и Десислава Атанасова искали наказание за Сидеров и се възмущавали че не им обърнали внимание! Утре и уличните кучета около парламента могат да искат наказание че колите спирали на препиканите от тях места където лежат и да се възмущават че не им обръщат внимание! Че почти всички депутати в парламента са грухтящи прасета без никаква полза от тях е повече от видно, ама тия трите са категория под тях! Единствените работещи политици там са парламентарната група на Атака!
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ГЕРБ са организирана около своя лидер престъпна група, която разглежда държавата като плячка. Значи ли това, че реформаторите, след като се прегърнаха с ГЕРБ, са съучастници и престъпници?
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Гробаджиите, какво заслужават друго освен бой по празните тикви, те не се посвенихада подслушват, да рекетират, да съсипват хора и бизнеси, да фалшифицират избори, да се палят хората заради тях!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Продължават да ни губят времето с глупости. В последните дни виждам как ни занимават с какво ли не: Волен Сидеров и хулиганското му поведение;- Учат ни какво било добро възпитание и толерантност при това го прави човек, който е не просто безкрайно невъзпитан, но и нетърпящ не само никакво друго мнение, но дори и загуба на тенис от Борис Бекер;
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До изнервенда ми ядеш ***
15
0
 
5
 
! Отговори
Осман преди 10 години
Приятели ако искате да се подобри живота в България в парламента никой не трябва да остава,тия един на друг си подхвърлят топката за да заблудат народа.В България трябва да има промяна неможе да управляват едни и същи хора толкова много години все да обещават пък нищо да не се изпълни,стига с тая лъжа и измама!!!Явно ние народа няма да можем да ги махнем и ще си останем бедни,ще вкарваме чужда стока пък ние за какво да произвеждаме като ние самите сме се отписали живота
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа се възмути от герб
13
12
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Мачкай Бойко, с теб сме. Но следващия път искаме да вкараш всички *** в затвора.
12
2
 
11
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 5Виждам,че някои хора вече се чудят как от всяка ситуация да изкарат "виновна" опозицията :)Разбира се,че думата "осъжда" има повече от едно значение. Смисълът, който се влага в случая не е правен и юридически , а морален. Ама какво се учудвам,че някои хора не виждат морален смисъл в думите.По Вашата логика следва да критикуваме почти всички правителства и политици по света, че периодично "осъждат" дадено поведени е или действия с изказвания или декларации.
11
1
 
6
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Довечера ще стане интересно :)
10
1
 
7
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Отговори АнонименКат ви гледам митингите май само *** са с вас
9
0
 
15
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Какво се сравнявате с Цветанов, нали сте много по-добри.
8
1
 
10
 
! Отговори
олд пергиш преди 10 години
един много умен човек е казал че всички човешки грешки произлизат от емоции и невежество.бьлгария пропада усилено и качествено , а ние се занимаваме с сидеровци станишевци боко борисовци всякаква политическа *** - *** сме прав е поета не сме народ а мьрша
7
2
 
3
 
! Отговори
Супер Лоз преди 10 години
До Анонименпълни мишки са всичките... смешници... гонят само собствените си интереси, а не тези на България, а такива като тебе дето ги следват са най-заблудените овце.
6
0
 
15
 
! Отговори
бравооо преди 10 години
ей, отървахме се от диктатора. Ся е кефец. майчински, пенсии, надежда , бизнеса цъфти, образованието, болниците, вече няма починали хора, болни...от догодина почва и подмладяване, от 70 ставаш на 35 и с по-големи ... ще са мъжете, целулита на жените ще изчезне. браво на бсп и дпс и атака!
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"действията на лидера на "Атака Волен Сидеров да бъдат осъдени с обща декларация на парламента"Не знаех, че НС било и съд за да "осъжда". Всъщност, няма какво да се учудвам. При ББ си бе чисто "три в едно". Правителство, НС и Съдебна система си беше едно -Партията ГЕРБ!
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безволен трябва да остане в свинарника за да не се обърка някой, че може свинарника да зове Народно Събрание.
3
11
 
35
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Съселът и Агент павел искат пак да си ходят с бял автобус. Оставка, мишки, Оставка!
2
14
 
40
 
! Отговори
az sam преди 10 години
БСП и ДПС си пазят фикуса.Как ще излезат с декларация срещу него....
1
60
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ВОЛЕН,САМО АТАКА..МАЧКАЙ ***-ФЕКАЛНИ ПЛЪХОВЕ---НАПРЕД С АТАКА---БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ВАС....!!!!