Що е то коалиция "Мишо Бирата" и кой е в нея?

Борисов е решил да "пришие" и Първанов, оплака се Местан
251
Що е то коалиция "Мишо Бирата" и кой е в нея?
Лютви Местан. Снимка: БТА

Интерпретация на тезата си за коалиция „Мишо Бирата“ разчете лидерът на ДПС Лютви Местан в изявлението на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Както Dnes.bg писа, от парламентарната трибуна Местан изтъкна, че ако днес нещо трябва да се реформира, „това е именно недемократичното наследство на ГЕРБ“. Какво тегли Реформаторите и другите зле прикрити проектопатерици към главния герой в разговора за Мишо Бирата, попита Местан и допълни: „Оставаме с впечатлението, че се задава една нова коалиция на политическата безпринципност, една коалиция на политическата контрабанда“.

Още по темата
Според Борисов безсилието на БСП и ДПС да решат вътрешните си проблеми вади лидера на ДПС от равновесие.

"Само му напомням на Местан, че точно ГЕРБ проведохме процедура по импийчмънт на президента Първанов и тогава ДПС и БСП не се посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Мишо Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа“, написа пък в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ.

След размяната на тези реплики Местан отново „върна топката“ в полето на Борисов с изявление, в което уточнява, че за коалицията "Мишо Бирата" визира съюза между ГЕРБ и Реформаторския блок.

"Изумен съм от реакцията на Бойко Борисов на тезата ми, че “срещу Пламен Орешарски се изправя коалиция на политическата контрабанда, на която най-подходящият етикет като наименование е „Мишо Бирата”. Внимателният прочит на изявлението ми днес ще убеди всеки безпристрастен анализатор, че визирам съюза между Борисов и т.нар. „реформатори”, пише Местан.

"Бойко Борисов обаче е решил да „пришие” към тезата ми за коалиция „Мишо Бирата” и експрезидента Георги Първанов. Препоръчвам на засегнатите от интерпретациите на Бойко Борисов да попитат него защо и на какво основание ги е прикачил към коалиция „Мишо Бирата”, коментира лидерът на ДПС.

Местан очаквал чувствителните по темата за коалиция „Мишо Бирата” сами да обосноват приликите и разликите както между изказването му и „изблика“ на Бойко Борисов, „така и истината, която обществото тепърва ще научава“.

"Ако който и да е „гузен негонен бяга”, да не ангажира собствената си политическа гузност с моето политическо равновесие", заявява лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Като чета писанията си мисля ,че повечко време ще ни трябва да си подобрим живота.Надявам се повечето писачи тук, просто да са платени момченца и момиченца -иначе ГОРКО ни!ГОРКО на НАРОД ,който е дотам зомбиран,че да пише такива простотии...Как може нормален човек да ВЯРВА в която и да е било от настоящите ни парламентарно представени партии и техните лидери?Как може някой да вярва на изкукуригалия Бареков,или на Кунева и на останалата сбирщина от реформаторския блок.
28
1
 
14
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Местанчо,аллах наскоро ти прати една "телеграмка" с посланието,че и ти като всички си земен и всяко начало си има и край.Не се напъвай отново ,да не вземеш да гушнеш букета!
27
2
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Разиграва се един цирк. Истината е, че БСП го очаква катастрофална загуба на изборите. Самият електорат на червените е отвратен от Станишев и компания. И ко? Ами ко...политическите инженери от Позитано великодушно им предлагат "избор". Цаца или хамсия. В краен случай копърката Бареков. Ще го играят "врагове". После ще "пляснат с ръце и ще се прегърнат" И ще го играят "победители".......зер много хора ще са гласували за една партия....... с две крила.......:)) И краденето си продължава.....
26
1
 
12
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Днеска преди протестите,в *** махала обикаляха партиини емисари на съсело да събират *** за контрапротеста.До там ли я докара бе съсел,до манговците ли опре бе ?!
25
1
 
17
 
! Отговори
киро преди 10 години
Айдеее, и Местан като Станишев и *** започна да развява плашилото Бойко.Крайно време е да измислят друг номер,че този вече се изтърка!
24
2
 
26
 
! Отговори
Filio преди 10 години
Г-н Местан, Мишо Бирата почина преди 2 години и вие сега се хванахте. Какво да кажем за Невинния Христо Бисеров.
23
1
 
10
 
! Отговори
акуд преди 10 години
Що е то коалиция "обръчи от фирми" и кой е в нея???? само роми на доган или и малко роми на саудитска мангалия
22
8
 
0
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Първанов прави услуга на БСП. Иначе недоволните хора щяха да гласуват масово за Кунева и Борисов. Сега ще посъбере една част от гласовете.То е ясно, че в следващия парламент пак ще се правят коалиции. Само че този път техни хора са БСП, АБВ, ДПС, АТАКА и Бареков ако направи нещо. Това плюене е само за пред хората, реално пак са си едни и същи хора.
21
1
 
11
 
! Отговори
Гец преди 10 години
До Одисей 1Да прав си до Първанов има евреин, но подобре до, отколкото директно- майката на Станишев е еврейка! Нямам нищо против евреите, изпитвам уважение към нацията им! Крайно време е България да се ръководи поне 10-тина години от българи, та ако се затрием ние да сме си виновни! А не да ни ръководят всякакви етноси, да ни обясняват колко сме гадни българите, а да ни смучат кръвчицата!!!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех на Първанов, той поне се съобразяваше с общественото мнение. Тия от БСП в парламента са някакви чучела без мнение. Срам
19
4
 
15
 
! Отговори
родолюбец преди 10 години
Браво на истинските българи и честни социалисти , които най-после решиха че са родолюбци и излизат от буржоазната партия БСП и се вливат в редиците на АБВ!Всички българи обичащи и милеещи за България в коалиция за спасение на Родината, без цветове и партии!България е една и ние призоваваме всички партии в патриотичен блок, без право в него са само бсп, дпс, атака и бареков.
18
2
 
14
 
! Отговори
СИДЕРАСТ преди 10 години
До ЩирлицТЦ. Коалиция "Хохегер-Моника" по-бе благозвучна:)))
17
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 години
Същото като коалицията "Цанков камък"+"Водно огледало"+АЕЦ "Белене".
16
4
 
24
 
! Отговори
СИДЕРАСТ преди 10 години
ДПС+Атака! Вечна дружба!
15
2
 
17
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
Комунисти нямам време да чета кви са ви тезисите, та накратко плюете ли по Гоце и Петков и т.н или не ?
14
1
 
10
 
! Отговори
инспектор Тюхчев преди 10 години
Агент Павел от дс си живее още в мухлясалото байтошово време, изживява се още като нещо, а той си е едно нещо като нищо...
13
4
 
11
 
! Отговори
СИДЕРАСТ преди 10 години
Давай партньоре!!! Екстра сме заедно!
12
4
 
18
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Днес Местан се раздаде от парламентарната тибуна.За пореден път изпадна в опиянение от собствените си прозрениия и литературният им изказ.Започвам да си мисля,че Местан има нужда от това да се изказва в Парламата, за да си направи "* на душата",а и да се хареса на Почетния председател...Местан пита:... "КОЙ...?"Доста нагло е преди да получим отговор на ВЪПРОСА ЗА Пеевски.ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да не разбират,че въпросът за" Пеевски " не е заяждане ,а е фундаментален за вярата ни в полит. клас
11
11
 
11
 
! Отговори
ибрям ибрикчи преди 10 години
само АБВ
10
5
 
10
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Местафесоф не се коси пак ще събереш границите