Реформаторите не искали разговор за дясното

Нейнски води листата на "Синьо единство", ако са сами на евровота
Обновена: 18 яну 2014 19:36 | 18 яну 2014 19:29, Анисия Иванова
29
Реформаторите не искали разговор за дясното
Христо Панчугов Снимка: БТА

Реформаторският блок се превърна в коалиция, която отказва да води разговор за дясното в България, констатира в отчетния си доклад пред първата Национална конференция на "Синьо единство" председателят Христо Панчугов, предаде БТА.

Той критикува партиите от Блока за нежелание да се откажат от рутината, да отрежат всички мостове "към уюта на партийната лоялност" и недостатъчна воля да извървят пътя към обединяване в един политически субект.

РБ се превърна в поредната коалиция, в която разговорът за политика се замени с разговор за процедури, отбеляза председателят. В тази ситуация "Синьо единство" е било изправено пред решение дали да се включи в проект, повтарящ грешките на коалиционната политика от изминалите години по начин, който прави невъзможен контрола върху поетите ангажименти, или да потърси алтернативния път за отстояване на принципите - какъвто е бил изборът на членовете на партията.

Като успех на формацията с едногодишен опит бе посочено фокусирането на общественото мнение върху ключовия дебат - създаване на единна дясна партия. Отстъплението от поетите ангажименти от останалите партии от Блока, подчерта Панчугов, отваря нов път за търсене на доверие за тази идея.

Той посочи, че изход от политическата криза са изборите. Затова "Синьо единство" ще се яви на тях с ясната идея да предложи платформа, която да постави началото на изграждането на новата  десница.

В доклада се дава слаба оценка на правителството на Пламен  Орешарски. То е лишено от политическа визия, кабинет - резултат на договорки, констатира Христо Панчугов. Днешното управление реабилитирало компрометирани лица от тройната коалиция и хора, свързани с бившата ДС.

Досегашният председател на "Синьо единство" бе преизбран с пълно единодушие начело на партията от делегатите на първата Национална конференция на политическата формация. Кандидатурата му за поста беше единствената.

Предстои Националното представителство да гласува новото ръководство, предложено от председателя. Съгласно промените в устава, одобрени днес от конференцията, Панчугов ще има седем заместници.

Надежда Нейнски най-вероятно ще води листата на "Синьо единство", ако формацията се яви самостоятелно на евроизборите през май. Процесът за номинирането на кандидати все още тече, уточниха от политическата сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
choss преди 10 години
"Надежда Нейнски най-вероятно ще води листата на "Синьо единство", ако формацията се яви самостоятелно на евроизборите през май."А с кого смятате да се явявате на избори бе, Панчуг? Нали сте против коалициите?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен #15Пич, само твърдото ядро на ДСБ са над 100000.
20
0
 
0
 
! Отговори
bds преди 10 години
Ste glasuvam samo za bg *** muzikanti evrodeputati - samo te mogat da se spazaryat dobre za dobroto na bg narod. Kondio, Azis, Ibryama, Neshev, Sofito - tova ste sa novite bg eurodeputati!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ЕДИН ЕВРОДЕПУТ СА НУЖНИ 150 ХИЛ ГЛАСА ПРИ АКТИВНОСТ 2,5 МИЛИОНА ГЛАСУВАЛИ. ПРИ 2 МИЛИОНА ГЛАСУВАЛИ- 100 ХИЛЯДИ. ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ Е НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, КАК ДА ИСКАТ РАЗГОВОРИ ЗА ДЯСНОТО , КАТО ЛИСТАТА ИМ СЕ ВОДИ ОТ ЕДНА КОМУНИСТКА ????????????????
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОДИСЕЙ, НЕ РАЗБРА ЛИ , ЧЕ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЕВРОИЗБОРИТЕ- ДАЙ ДАДННИ ОТ ЕВРОИЗБОРИ- НЕ ДОКАЗВАЙ ЕДНА ЛЪЖА С ДРУГА ЛЪЖА
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно искат да водят разговори за постовете,които ще заемат ако спечелят изборите или за местата в Брюксел.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РИФОРМАТОРИТЕ АКО ВКАРАТ ПОНЕ ЕДИН КРАК НА ЕВРОДЕПУТАТ- ЩЕ СИ УДРЯТ КАПАТА В НЕБЕТО- ЗА ЕДИН ЕВРОДЕПУТАТ ОТ 17, ЗА КОИТО ИМА КВОТА БЪЛГАРИЯ ПРИ ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ГЛАСУВАЩИ СА НЕОБХОДИМИ 148 ХИЛЯДИ ГЛАСА. ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 40-50 ХИЛЯДИ, КОЕТО СИ Е ТОЧНО ЕДИН КРАК- ДАЙ БОЖЕ ДА Е ЛЯВ.
14
2
 
4
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
Тия пък къде се слагат,МАТРЯЛА си иска МУТРАТА ,а не тях.
13
1
 
27
 
! Отговори
С. преди 10 години
Надето и Външно с дни криха и не направиха необходимото да изведат Българските медици още при зародиша на скандала. В последствие тези хора се превърнаха в залог за политическите игрички на покойният Кадафи.Не мога да повярвам, че тази жена би защитавала националните интереси!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка партия ще вкара депутати в ЕП, пропорционално на субсидиите си. Като отидат в Брюксел, си мислят, че са на курорт и точно така се държат. Масовка и статисти.... Това са нашите "депутати" в ЕП!
11
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
До FELIKC 5 А бе, може ли да си толкова неграмотен бе. Поне буквата "С" или с "X" я пиши със "S", пък ако нямаш на компа си кирилица купи си за 10 лв. една допълнителна клавиатура и пиши на кирилица, ако изобщо си българин. Аман от чуждопоклонници !!!
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Бойко и Герп!)
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tezi sa mnogo smeschni
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
синьото и червеното и кафявото е за децата да си рисуват в блокчетата и либерластващите папафали на прехода.Има само национален интерес и НИЩО друго !!!!!!!!
7
2
 
32
 
! Отговори
Седем !!! Четири !! преди 10 години
Днес Радан Кънев се изтъпани в Русе и каза, че РБ ще имат четири евродепутати. Това означава, че всичките членове на РБ ще са евродепутати. Пак днес, Синьото единство реши председателят да има седем заместници. Това означава, че всичките присъствали на Конференцията ще са заместници на председателя Пангучов. Заболя ме главата от едната страна. Тия дангалаци дали си дават сметка, че с един файтон хора до никъде няма да стигнат.
6
31
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Синьо единство са единствената дясна партия с истински патриоти които мислят за българия.Надежда Неински трябва да бъде избрана отново за евро депутат тя винаги е отстоявала пред света интересите на страната ни.
5
6
 
3
 
! Отговори
FELIKC преди 10 години
REFORMATORITE KAKTO OCTNKITE OT CDC OBD CINO EDINCTVO I OCTANALITE PARTII DPC ATAKA ODC BCP VCIHKIB DEPYTATI OT NARODNOTO CABRANIE OT 1990 DO CEGA NA NARODEN CAD I MOITA PRICADA E CMART F DIMITROV DOGAN CTANIHEV OREHARCKI KUNEVA KOCTOV PARVANOV N NEINCKI
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bla, bla, bla, .....................................la
3
2
 
25
 
! Отговори
BG преди 10 години
Цирк ... Кой е тоя на снимката ? Щял да има седем заместници. Тез добре ли са ?