Станишев си изпуска нервите, ядоса се Калфин

БСП изгонили неудобните от форума в Пловдив
19 яну 2014 19:22,
52
Станишев си изпуска нервите, ядоса се Калфин
Снимка: архив Булфото

Евродепутатът Ивайло Калфин обвини ръководството на левицата, че отказва да изпълни част от предизборните си ангажименти. Като примери бяха посочени преразглеждането на плоския данък и рестартирането на проекта „Белене“.

Именно този тип поведение на ръководството на БСП му е дало основания да подкрепи инициативата  АБВ, обясни Калфин пред Нова телевизия. Тази седмица официално стана ясно, че евродепутатът ще оглави паралелна листа на движението на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов.

За пореден път Ивайло Калфин изрази неудоволетворението си и от факта, че управляващите ръководят държавата без ясно коалиционно споразумение. Според него една от причините за това е факта, че  през годините БСП е стигнала до състояние, в което единствен неин коалиционен партньор може да бъде ДПС.

Ивайло Калфин отхвърли твърденията, че е решил да подкрепи АБВ в последния момент и при това без да предупреди лидера на социалистите Сергей Станишев. Според Калфин оставката му като водач на българските социалисти в Европейския парламент е подадена още преди коледните празници, но обявяването й е забавено поради молба от страна на Станишев, с когото в последствие са имали серия от разговори.

Той коментира и отношението на ръководството на левицата, което реагира доста остро на паралелната листа. „Сергей Станишев си изпуска нервите. Явно, че има причина за това нещо”, заяви Калфин.

Според него ръководството на БСП е готово да направи всичко, само и само да се задържи във властта.
 „Това поведение, което виждам през последната година, не е това, за което съм казвал на хората да гласуват”, заяви Калфин.
 Той заяви, че не е очаквал такава ярост към него.

Калфин коментира и резултатите от днешния форум на социалистите в Пловдив, като посочи, че заклеймяващите АБВ декларации са приети единодушно, поради решението на ръководството на БСП да не допусне до дебата неудобните за тях делегати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Абе за Първанов и най-вече за Калъфин - ясно. Ама за Румен Петков е загадка. Уж умен мъж, гявол а какво му стана и на него - пълна мъгла! Въпреки, че наистина даваше отдавна някакви признаци, но какво го отключи окончателно не е ясно.Жалко, ще му остане име на човека дето пунтира чучура в Брюксел.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един българинСТОПЛИХТЕ ми СЪРЦЕТО С ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ - БЪДЕТЕ ЗДРАВ !
38
2
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
През януари 2010 Ивайло Калфин декларира, че фирмите регистрирани от тайните български комунистически служби в чужбина са една от най-добре пазените тайни на българския преход, и че те могат да се считат отговорни за присвояването на по-голямата част от богатствата на страната.Има защо да си изпускат нервите червените мафиоти !
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO Balgaria i TARNOVSKATA Konstituzzia.......
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев и неговите вече не го искат
35
1
 
2
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Що ли му влезнах в *** на тоя като знаех че там има микрофон? Ама па там какъв хубав фонтан имаше!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не остарявай, театър, моля те, не остарявай. Нека играем така до края на света. Всичко е само спектакъл. За големия кокал. И ний вървим, вървим, вървим натаааа-атък, и няма край, и няма край, и няма край. Ехоооооооооо, ехоооо, безкрайна ЛИ е наща шир и длъж? НЕ.
33
2
 
9
 
! Отговори
AНТИМУТРA преди 10 години
Не им се връзвайте на номерата на ***.Този ход с "АБС" е повторение ,римейк на партията"ЕВРОЛЕВИЦА" от 90 години.За да контрират акумулираното недоволство на народа и на някои техни симпатизанти ,БСП привидно се разделя на две и тази втора част АБС(БСП алтернативна)уж се разграничава от "грешките на първите" и го играят "готените".Така ТЕ(БСП) намалят щетите от гафовете си до минимум и печелят по вече гласове на евровота
32
2
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
По време на комунизма щяха да пратят Калфин и Първанов на лагер. или случайно щеше да им се случи нещо !
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ срещу БСП вече спечели Пернишка, Плевенска, Хасковска, Кърджалйска, Разградска, Шуменска и Търговищка и Силистренска област. Честните ляво-ориентирани българи да побързат, щото хубавите места в АБВ ще свършат бързо. Не мислете за АБВ, като червеното ДСБ. Тандемът Първанов-Калфин е аналогичен на тандема Борисов-Цветанов - АБВ е партия с бъдеще.
30
2
 
29
 
! Отговори
{# R преди 10 години
Калфин е достатъчно интелигентен и вследствие на това въздържан от обиди и лош език към опоненти. Що за злоба и злъч съдържат в себе си Станишев и останалте, за да го обиждат така! Това не е маниер на лидер на ПЕС, а на местен феодал.
29
1
 
12
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Абе хора...не знаете ли, че те пак са си едно, но просто наблюдаваме цирк, който е за повече гласове. Взимат заеми уж за държавата и дечицата им ги харчат в молчетата. Купуват си дънки за 450 лв и блузка за още толкова. А др нека се чудят как да си вземат един хляб. И с цялата си наглост казват, че има много пари сега...
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е труп, който с бясна лудост се опитва да запази мястото си в БСП. Но сега понеже не сме вече 1950, когато са убивали на поразия, той яко почва да се притеснява за мястото си. Все пак Първанов го издигна и само той може да го свали ако наистина иска. Редно е някой да постави този червей Станишев на мястото му.
27
4
 
1
 
! Отговори
Hapev преди 10 години
eh, Kalfin, kak ne te izbraha za savseeem malko predi 2 godini za bg prezident i glavnokomanduvast bg armia?! ama neise, moje da ti se otvori parashuta sega?!lubovta kam bg naroda e rabota, rabota, rabota...
26
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не Станишев а калфата и Архара си ИЗПУСНАХА нервите като НАПУСНАХА (да, това е НАПУСКАНЕ) БСП.И двамата са политически трупове.
25
11
 
9
 
! Отговори
user преди 10 години
Чудя се защо Калфин казва кой какво да прави в БСП. Той вече не е част от тази партия. Все едно да каже на ББ къде да го премести. Гледайте си партията и се молете някой да гласува за вас. Лошото е, че хората не искат да гласуват за никой, а *** и те захитряха.
24
3
 
3
 
! Отговори
lari преди 10 години
ne m islq 4e takiva izmekarq trqbva da izob6to na politi4eskata scena
23
15
 
12
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Калфин направи си избора, носи си последствията като мъж.Абе какъв мъж си ти бе, ти си се продал като шантонерка от Околовръстното.Сега си мълчи докато ти разширяват значително отворите защото си си получил възнаграждението за това.
22
23
 
17
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
Какъв народ сме .??????... БОКО -МУТРАТА и ГОЦЕ -ТРЕПЕРА са едно и също.Има ли още будали да им гласуват?
21
7
 
4
 
! Отговори
www преди 10 години
До АнонименГлупости !!! Точно обратното, те искат деюре коалиция с ДПС а не дефакто !!!А по положително настроен към ДПС от Гоце няма !!Простаци колкото искаш !!СерГЕЙчо си е ясен, просто престъпниците се скараха в бандата си, няма да е изненада ако и някой не бъде отстрелян в буквалния смисъл от "ловеца" на защитени КОЗЛИ !!!!!!