Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП

Левицата чака хората на Първанов да кажат дали се отказват от паралелната листа
Обновена: 21 яну 2014 17:27 | 21 яну 2014 16:00,
172
Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП
Мая Манолова. Снимка: Булфото

БСП очаква до началото на следващата седмица от АБВ да кажат дали поддържат идеята за паралелна листа, или са се отказали от идеята си. Ако те не заявят, че са преосмислили позицията си, най-вероятно ще бъдат изключени от левицата.

В партията има очакване, че хората, които са членове на БСП, ще преосмислят своята позиция и в най-кратко време ще се откажат от поддръжката си за АБВ. Ако това не се случи – уставът е еднакъв за всички. Ние нямаме друг избор, освен да приложим устава, заяви зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов.

"Ако продължат по същия начин, те най-вероятно ще бъдат изключени", поясни той.

Още по темата
"Правим го не заради ръководството на БСП, не заради голяма амбиция, а заради отговорността към партията. Уставът е еднакъв за всички. Всички разбирания за свобода имат някакви граници. В църквата това се нарича разкол", каза Манолова.

Тя беше категорична, че регистрирането на паралелни листи е най-тежкото нарушение на устава. Зам.-председателят на НС не пропусна отново да повтори тезата на левицата, че действията на АБВ подпомагат ГЕРБ.

"Тук не става дума за различия за една или две листи, тук става въпрос за сериозни политически различия", каза евродепутатът Илияна Йотова.

По нейни думи от няколко дни се чува, че АБВ ще искат избори 2 в 1 през май. Според Йотова все по-ясно става също, че АБВ най-вероятно ще стане самостоятелен политически субект. "Борбата на тези избори ще бъде Коалиция за България да се представи най-добре", каза още тя.

Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари, обясни Манолова. Там ще се вземе най-вероятно решението за това какви действия ще се вземат по устав срещу АБВ-ейците.

101 кандидати за евродепутати са номинирани от конференциите досега. С повече от 20 номинации са няколко души. Председателят на партията Сергей Станишев и Илияна Йотова имат над 90. Останалите, които имат сериозна подкрепа, са Георги Пирински, Деница Златева, Евгени Кирилов, Маруся Любчева и Петър Курумбашев. Останалите са с по една, две или три номинации, обясни Дъбов.

Левицата коментира и темата за посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия. "Негово посещение в Сирия е изцяло самостоятелна акция. Не е съгласувана или подкрепена от БСП. Днес на заседание на ПГ очакваме той да даде обяснение", каза Манолова.

Тя коментира и решението на съда делото за печатницата в Костинброд да бъде върнато в прокуратурата. Манолова беше категорична, че там се е готвела огромна фалшификация.
"Благодарение на моя сигнал и адекватната реакция на прокуратурата тази фалшификация не беше пусната в ход", каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
19
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Терминологията на Манолова е изцяло в контекста на същността на БСП,която се е превърнала в догматична,архаична институция,в която не се приемат РАЗЛИЧИЯТА."Верността към Правата Вяра" и неприемането на алтернативна позиция в рамките на "Правата вяра",всъщност представлява РЕВНОСТНА ЗАЩИТА на ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ.И това се случва точно както в Църквата ни ,която отдавна се превърна във символ на ПАРАЗИТИРАЩО БЕЗДЕЙСТВИЕ,БОРБИ ЗА ВЛАСТ,ЗАДКУЛИСИЕ И ЛИЦЕМЕРИЕ.
108
0
 
20
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Що никой не казва ,че до година и половина БСП ше трябва да си изберат нов председател,защото по устав Станишев няма право да се кандидатира за следващ мандат?!АМИ ЕСТЕСТВЕНО ,че СТАНИШЕВ ше оглави ЕВРО-листата...Само *** може да очакват Станишев да остане България без да е председател на БСП.
107
0
 
19
 
! Отговори
попа преди 10 години
Те, че ще се разцепят за пари, ще се разцепят, ако майка Москва не ги ошамари - я с пари, я с наказателни бригади, но дайте да видим ние българите какво правим, да се стягаме за избори и да гласуваме за кадърни люде които да подготвят велико народно събрание и да променим конституцията - че да не е удобна за бивши и настоящи комунисти, герберасти, царе-маре, турскоговорящи "български граждани с всички права" (*** майтапа, ***) и кви ли още не. Иначе да хващаме тоягите и да почваме.
106
17
 
1
 
! Отговори
22 преди 10 години
В момента слушам Първанов в Лице в лице. Отврат.Как не го е срам да се показва пред хората?Гоци си е Гоце. Какво искате от доносник.
105
1
 
25
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 10 години
Ооо,Маичка,разбрах,че ти си една от основателките на АБВ.Какво стана?От другата страна ли ти огря слънцето?На такива като теб аз им викам "фурнаджийска лопата"
104
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последен шанс и на БСП да престане да се дупи на Доган и да започне да изпълнява обещанията си като незабавно рестартира Белене.Вижте какво правят унгарци,турци,словаци,чехи,румънци.Ние бяхме светлинни години преди тях в тази област,а сега ще им дишаме пушилката,ако не се вземем в ръце.
103
1
 
14
 
! Отговори
Отбизо преди 10 години
не снимайте,моля,от по-отдалечко.Пък и защо им е на хората да гласуват за Закуех се,Московеца,Осата, за Бея,Злодея и Ламята.Поне за българи да си гласуват.
102
3
 
24
 
! Отговори
гешев преди 10 години
ако станишев падне, дпс и сидеров също ще изгубят много!
101
3
 
14
 
! Отговори
червенушко преди 10 години
Разколниците да внимават! Добре е да видят как режимите подобни на нашия Сирия и Северна Корея какво правят с предателите
100
1
 
13
 
! Отговори
гешев преди 10 години
Дипломатката обаче категорично отказала да даде интервю за партийната телевизия. Отказът й се превърнал в поредния повод за скандал. Разразил се такъв скандал, че служители на франкофонския център се принудили да извикат полицейски екип. Единственото, което си позволи да каже е, че полицията води разследване по случая. От пресцентъра на Атака също шикалкавят.
99
2
 
9
 
! Отговори
гешев преди 10 години
Случаят с агресивното поведение на екип от партийната телевизия на националистическата партия Атака (Алфа) е покрит от тотална информационна завеса. Случката се разигра около 12 ч. днес, отново във Варна, когато екип на телевизията нахлу в сградата на Франкофонския център, разположен на ул. Асен Златаров. Това, което се знае до момента е, че са искали да интервюират френската дипломатка Стефани Дюмортие, която се забърка във въздушния скандал, заформен от председателя на Атака Сидеров
98
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
И аз плаках със сълзи на 29.05.2013 година когато се състави новото правителство и моята партия Герб бе изритана от властта......бях на успокоителни 6 месеца,дори и в психиатрична клиника.......но ето на - все още съм жив ,макар и вече Герб да не е на власт.....
97
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази жалка партия БСП е време да се разпада.
96
3
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Мая Манолова лекува "нимфоманията" при мъжете...
95
2
 
24
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Червеният кораб потъва. Потъва червивият кораб.Частното БКП на Станишев си отива.Пратихте Страхил на частно посещение с още 15-сетина в Сирия. Що? И там ли ще правите комунизъм? Или ще им продавате калашници?Мая, много си летяла. Хвърчиш!Май мина много време, откакто тази партия не си е променяла името.
94
15
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
На 59 години съм. От комунистическо- селско семейство. Липсва ми Живковия режим. Тогава се правехме че работим а те ни плащаха макар и със заеми от МВФ и СБ. Харесваше ми идеологията на нашата партия БКП чийто ревностен член бе и Г-н Борисов "След нас и потоп" Харесваше ми че Живковия режим реши да интегрира *** като ги насели смесено в блокове с Българи. Харесваше ми всичко в БКП. Затова реших да гласувам за ПП. Герб защото виждам в нея наследник на нашата партия- по идеология и морал !
93
4
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Мая Манолова: "Ако бях ваша съпруга щях да ви дам отрова"...Бойко Борисов: "Ако бях ваш съпруг без колебание щях да изпия отровата"...
92
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
И аз плаках със сълзи на 29.05.2013 година когато се състави новото правителство и моята партия Герб бе изритана от властта......бях на успокоителни 6 месеца,дори и в психиатрична клиника.......но ето на - все още съм жив ,макар и вече Герб да не е на власт.....
91
3
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Защо Мая така се е захласнала... - дрОгарят Миков и показва *** си
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ли се оцъкля когато другаря Найденов я блъска изодзаде... :-)