Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени

Правителството започва работа по екшън план, за да имаме съществен напредък
Обновена: 22 яну 2014 17:05 | 22 яну 2014 12:34, Веселина Йорданова
99
Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Доволни от доклада на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка останаха вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев.

И двамата декларираха след заседанието на правителството, че кабинетът започва веднага да работи по екшън план, който ще помогне в следващия отчетен период да има съществен напредък.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев не смята, че констатациите в доклада изискват да се мисли за незабавни кадрови промени.

„Докладът на ЕК е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията по никакъв начин и както обикновено, е много професионален, не е политически“, обобщи правосъдният министър Златанова.
Според нея повечето добри тенденции, очертани в доклада, се отнасят именно за последните месеци.

Още по темата
„Доволна съм от това, което виждам в доклада, защото може да се напише много ясно план за действие, което ще направим веднага“, обясни тя. Златанова уточни, че в кабинета ще бъдат обсъдени необходимите мерки, а отделно специално заседание на ВСС също ще бъде посветено на действията, които трябва да бъдат предприети.

По думите й като цяло оценката е, че редица тенденции са в правилната посока. Златанова посочи като пример ненамесата в работата на съдебната власт.

Вицепремиерът подчерта, че настоящото правителство е тръгнало от много ниска база, от ситуация, в която основни демократични принципи не са били спазвани. По думите й ЕК е оценила обективно работата на три правителства. Златанова напомни, че това е и работата на два парламента и на два състава на ВСС.

Тя обаче изтъкна, че важното е оттук насетне препоръките на Брюксел да бъдат осмислени добре и да се предприемат действия.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев също определи доклада като обективен и точен. Трябва да благодарим за оценката на ЕК, смята той. Йовчев също подчерта, че констатациите трябва да бъдат разглеждани като възможност властите да се фокусират върху необходимите действия.

МВР шефът е доволен, че са отчетени усилията на кабинета в последните 6 месеца и посочи, че предстои много работа. По думите му в екшън плана ще бъде заложен системен подход.

Всяка една от слабостите, които са отчетени, би трябвало да ни мобилизира, посочи Йовчев. Според него прехвърлянето на отговорността между кабинетите би било грешно.

По-рано при представянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка стана ясно, че страната ни е отбелязала напредък в няколко области, но остават и много проблеми.

Според ЕК, която оцени напредъка ни като слаб и крехък, проблем са спорните назначения на ръководни постове, както и бягството от правосъдието на фигури от организираната престъпност.

Фактът, че за година и половина в България се смениха три правителства, също не помага за постигане на консенсус, посочват от Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом кабинетът е доволен от доклада,какво повече да искаме и защо са им кадрови промени,таман вече са се опознали и устроили кой как и от къде да краде.
80
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 10 години
а тая алкохоличка толкова се е заблодила горката че не знае колко е зле и срам за БГ че това е лицето на съдебната система ................или тя отдавна си няма лице.......СРАМ МЕ Е .......
79
1
 
7
 
! Отговори
wtf преди 10 години
Ти го плюеш, то си мисли че дъжд го вали ...
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има нужда от промени ! Върнете Пеевски !!!
77
1
 
11
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Доволна съм от това, което виждам в доклада, защото може да се напише много ясно план за действие, което ще направим веднагаТази продължава с неадекватните си изказвания, което е нормално за човек с ментални проблеми!
76
0
 
12
 
! Отговори
22 януари преди 10 години
Е това му е гадното на тъпия Брюкселски чиновнически език. Вместо да ти каже в прав текст, че си *** до ушите, дава възможност на такива йезуити като този птеродактил да си нагаждат нещата в своя полза.
75
0
 
8
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Е, няма по-лицемерно животно от комунягата - и на най-голямата *** ще каже, че е бяла. Как може да се каже, че няма политическа намеса в съдебната власт - има ли нормален българин, който да се съгласи с това.. Да, те сега не се намесват, защото тя си е тяхна.
74
0
 
9
 
! Отговори
доволен преди 10 години
Отврат!!!
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни, долни , гадни , нагли *** !!! ОСТАВКА !!!
72
0
 
11
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Ей братоци, какъв е този гущер на снимка?Значи тази вечер ще имам кошмари!
71
0
 
17
 
! Отговори
Осъзнал се грешник преди 10 години
Ми то след като кабинетът е доволен от доклада, значи всичко в отечеството е ОК - цъфти и връзва, а от чешмите тече мед и масло. Боже, в каква грешка съм бил до момента да си мисля, че имам някакви проблеми, пък аз неосъзнато да съм бил в рая. Добре, че е Зинаида да осъзная грешката си ... и тази на още има-няма 7 милиона заблудени постоянни жители на рая.
70
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 10 години
Хуманоидното същество от снимката има тежки здравословни проблеми. Добре би било да се изпрати на специализирано лечение.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези хора срам нямат. От какво сте доволни? Не можете да четете между редовете, такива намеци са ви наравили да си ходите, че не е истина... вие сте доволни. Как да не сте доволни, грабежите текат с пълна сила. Вземат се заеми, усвояват се... Няма ли насита лакомията ви?
68
0
 
5
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Драги мой Андрешковци,дребни човечета нагаждачи,трещящи ***,чалга столичани бавно пълзящи *** без мнение ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ.Всеки иска да се плъзга без усилие и да усвоява евро без последствия без да даде нищо.Във природата това са *** драги мой съотечественици.Съжалявам за грубия тон НО така седят нещата.Промяната започва от теб,от ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС,ние просто не сме хора...........
67
0
 
18
 
! Отговори
xx преди 10 години
Не знам коя комбина е ***, но знам че след падането на провителството на ГЕРБ престъпността се увеличи с над 30%, а разкриваемостта падна драстично.Половината плиция на държавата е примъкната в София да брани правителството на пеевски и доган от народната любов.През това време престъпниците вършееят на воля, а медиите на др.пеевски публикуват бодряшки новини, като тези в работническо дело едно време.
66
12
 
2
 
! Отговори
marin преди 10 години
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОЙКО БОРИСОВ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ В *** КОМБИНА Българското правителство заложник на битката ЕНП-ПЕС. Действащият български европейски комисар Кристалина Георгиева /по рождение Сталинка/, изпратена в Брюксел от правителството на ГЕРБ, действащият президент на кръга Капитал Росен Плевнелиев, бившият премиер Бойко Борисов и бившият президент изиграха перфектно картите си. Комплотът между различни интереси този път ще сложи край на управлението на БСП и ДПС. Сталинка Георгиева лично е настоявала в Доклада на Европейската комисия да има сериозни критики
65
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До АнонименТова не е етикеция , а наглост.
64
0
 
20
 
! Отговори
бг преди 10 години
Баба Яга да не чете опорни точки, а да изчезва с цялата шайка крадци и некадърници, дошли на власт благодарение на Костинбродското риалити, което ни спретна прокуратурата. И там балона се спука. МИСЛЕТЕ ПОВЕЧЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката - Марсел Марсо пасти да яде!
62
0
 
6
 
! Отговори
Ambroaz91 преди 10 години
Интересно ми е когато през 2018 година България е председателка на ЕС дали отново ще има доклад.