Да спрем с обвиненията, не сме на състезание по красота!

Златанова очерта първите стъпки на кабинета след евродоклада
Обновена: 23 яну 2014 09:09 | 23 яну 2014 09:08,
124
Да спрем с обвиненията, не сме на състезание по красота!
Вицепремиерът Зинаида Златанова. Снимка: архив, БТА

Засилване на гражданското участие в управлението, възстановяване на гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС), активизиране на неправителствения сектор и осъществяване на следващите стъпки от съдебната реформа – това ще са първите мерки от екшън плана, който правителството ще подготви в отговор на мониторинговия доклад на Европейската комисия (ЕК).

Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в предаването “Денят започва” на БНТ.

По думите на Златанова една от най-важните констатации в доклада е обществената воля за промяна. “Политическата воля, с която толкова се гордеехме, не доведе до нищо. Обществената воля е нещо много добро. Европейската комисия е напълно права, като казва, че това трябва да се използва”, коментира вицепремиерът.

Що се отнася до политическата воля, Златанова посочи, че за нея Брюксел не говори от 2011 г. “ЕК винаги дава кредит на доверие на всяко ново начинание, но комисията си даде сметка, че твърде рано даде кредит, и през 2011 г. разбра, че той е изчерпан”, допълни тя.

Зинаида Златанова каза, че екшън планът ще бъде подготвен в кратки срокове и ще започне максимално бързо да се изпълнява. Тя подчерта, че някои от препоръките в доклада вече са в процес на изпълнение. Тя даде като пример мерките за натовареността на магистратите, както и новия Наказателен кодекс, който все още е в процес на обсъждане.

“Мен лично нищо не ме изненадва в този доклад. Той е базиран на факти и както винаги е обективен”, коментира Зинаида Златанова. Според нея в документа има отчетени добри тенденции, които биха могли да обърнат оценката на Еврокомисията, а и на обществото в следващата година.

“Мисля, че е крайно време да сложим край на взаимните обвинения, това не е състезание по красота”, каза още Златанова във връзка с политическите коментари на доклада. “По-добре да гледаме напред, а не да се замеряме с обвинения”, допълни тя.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти госпожо и господина министъра на финансите сте много красиви
20
2
 
20
 
! Отговори
Beni преди 10 години
Защо след доклада ще се взимат мерки ? Не се ли знаеше че като не сте свършили нищо няма да ви хвалят ? Или управляващите разчитат на това че са послушни и си изяждат всичко ? Тази министърка освен че е проста , некадърен управленец , невъзпитана и ужасно невъздържана е и плашешто грозна ! Слава на Бога когато ще я показват предупреждават да махнем децата от телевизора да не се плашат . Имам един приятел който плаши 3 горишната си дъщеря че ако не яде яденето си ще я даде на тази леличка
19
2
 
26
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Вие г-жо Златанова сте толкова експерт, колкото сте и красива! Направо ш'са издрайфам...
18
2
 
18
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Е,тоя генетичен *** щом почна да говори за красота,значи нещата отиват много на зле!!! По добре да изчезнем като нация отколкото да се раждат такива уруди!!! Тая и в зоологическата градина да я затворят ще изплаши лъва и ще избяга,та няма да бягат младите от БГ!!!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА ЛЪЖКИНЬО!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изчадие! Какви хора те управялват българино, какви хора ????
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази гледа и говори все едно "звездите ми го говорят "
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра стъпка ще е ако Зина и Йовчев си дадът оставките!Днес.бг, нямате ли фотошоп? Що плашите народа с такива хорор фотоси?
13
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Какъв екшън план бе, грозотийо!ОСТАВКА на теб и цялото ви некадърно правителство!!!ВЕДНАГА!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13А аз твоята!
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка!!! Не само, че си некадърна, ами и проста!
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Министър, защо го увъртате като нагла *** на пазар, нима не сте съгласна с извода на ЕК, че в България няма политическа воля, няма политики, защото просто няма политици, а най-брутални търгаши, лобисти, лакеи и откровени разбойници сте окупирали властта?!?!? Защо го увъртате, а не си съберете багажа, за да не се стига до жертви, които рано или късно ще има и от ваша страна, народът не издържа на нахалството и брутално, безочливото ви поведение!?!'
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако сме на състезание за красота - губиш преди старта.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама кобило,виж са на кво приличаш в главата *** джофро .....
7
3
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Тази има спешна нужда от психиатър...
6
1
 
27
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Добре, че не сме наистина...
5
3
 
31
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
абе този франкенщайн на снимката като му гледам торбичките под очите, по колко коняка на ден цуца? че не сме на състезание по красота е ясно на всеки. ама защо прилича на състезание по грозота?
4
3
 
18
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
"Аз не искам от тях да се обичат. Аз искам те (вицепремиерите и шефът на митниците бел.ред) да се мразят, да са скарани, за да е сигурно, че никой, никъде, от тях не може да покровителства нищо. Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции. Който премиер е имал доверие на всичките си министри, винаги е бил подвеждан. Tова знаменателно изказване направи пред bTV бившият премиер Бойко Борисов на 6 януари 2011 г.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имаш вид на алкохоличка и недоспала ***.........кой те сложи там незнам..........ти знаеш обаче кой е останал доволния!
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО БЕ ТИ НЕ СИ ЛИ МИС ПОЗИТАНО ?