Цветанов е знаел за тефтерчето, твърд е Йовчев

„За разлика от него, аз винаги говоря с факти“
Обновена: 24 яну 2014 14:00 | 24 яну 2014 12:45,
73
Цветанов е знаел за тефтерчето, твърд е Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да твърди, че Цветан Цветанов е знаел за т.нар. тефтерче на Цар Киро, в което има описание за давани пари на политици, данъчни и митничари.

Вчера бившият МВР категорично отхвърли твърденията на Йовчев.

За разлика от него, аз винаги говоря с факти и за мен има значение дали това, което казвам, е истина или не. Конкретно него не искам да го коментирам, заяви днес Йовчев и продължи с атаката към Цветанов:

Човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да може да аргументира това, човек, който от трибуната набеди български лекари за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, които клевети безобразно страната си в чужбина, искате да го коментирам.

Той беше категоричен, че предшественикът му е знаел за тефтера.

Още по темата
Да, знаел е, отсече Йовчев. Той постави под въпрос, че тефтерчето е на Цар Киро, защото до момента това не е доказано.

Преди два дни вътрешният министър заяви, че има някакъв документ, за наличието на който е бил уведомен бившият вътрешен министър и който е предоставен на бившата ГДБОП, но проверка по него вероятно не е започвала и не е уведомявана прокуратурата. 

Малко са странни обстоятелството на движение на въпросния тефтер между институциите, каза днес Йовчев. Той обясни, че в момента не може да изнесе повече данни, защото се води разследване.

Министърът коментира и темата с изтичане на записи в медиите.

Винаги съм изразявал ясна позиция – против съм. При всеки един конкретен сигнал ще се проведе във възможно най-кратки срокове разследване, каза той. Не може обаче според Йовчев да се правят проверки на база общи твърдения.

По негови думи темата за СРС-тата не се налага да бъде обсъдена на предстоящото заседание на КСНС , но е трябвало да има такова на по-ранен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
18
 
! Отговори
мафия преди 10 години
Ако Йовчев знае,че Цветанов е знаел,значи,че и той е знаел. Защо си мълчал Йовчев? По колко пъти на ден се обаждаш на Д.Пеевски и Цв.Василев и защо? Колко покупки на коли направи от Гр.Ганчев без търг? Йовчев,ти мафиот ли си ,гей ли си или кукла на конци?
38
13
 
13
 
! Отговори
до полицай преди 10 години
Като погледнеш Цветанов и разбираш, че е имало по-долни и отвратителни от Йовчев. Неслучайно му викат Цецо-Лъжецо.
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е, да си затворите мръсните, гадни "герберски" уста. "Дупелизци" гледайте си Боко и Цецко, най-големите лъжци, дишайте им "миризмите", близвайте си..., мълчете и с търпение изчакайте да видите "водачите" си...
36
6
 
12
 
! Отговори
полицай преди 10 години
Толкова долен и отвратителен човек никога не е имало в МВР. От сутрин до вечер лъже така както са го учили в школата на КГБ в Москва. С такива хора направо държавата умира.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев гарантира,че вече няма да има незаконни подслушвания,а сигурно и флашки.Жалко,значи няма да чуем запис на разговори между Хохегер и Станишеви.Това е то да имаш късмет да се родиш в България,в Австрия за престъпление отиваш в затвора,а тук имаме живот,пълен с изненади,нарушаваш закона,но може и да си живееш спокойно стига да си в управлението.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички управлявали от 89 год до сега са виновни и то еднакво!За 24 години при добро желани можеше чудеса да се направят,но ние верни на българската традиция продължаваме да копаем все по-на долу,въпреки че отдавна стигнахме дъното!Такъв народ като нашия не заслужава друго освен собствената си мизерна съдба!
33
11
 
7
 
! Отговори
защо е важно преди 10 години
До вчера за всичко беше виновен Станишев или сте забравили какво тръбеше Тиквата.Сега нормално е за всичко да е виновен ЦЦ и ББ и ИФ.Да не би четери години баба ми да управляваше.Кой изяде ФР и ЗК.5 мрд са това а не пет лв.Какво искате да се спре всякакви проверки към Герб ли???Не това никога не трябва да става и да върнат Дянков от Сащ да даде информация къде са парите .Те крадоха а викаха ,че предните крали да но те поне оставиха 5-= мрд ФР и пълна ЗК асега всичко рухва.
32
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой не знае:Цецо ЛЪЖЕЦОЦецо КРАДЕЦОЦецо МОШЕНИКА
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Танов също потвърди. ФАКТ.
30
9
 
22
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Важно е дали е знаел или не Цветанов.По важно е дали писаното в тефтерчето е вярно. Омръзна ми да слушам от управрляващите ,че за всичко е виновен Б.Борисов и ГЕРБ. Сякаш корена на всички проблеми не е заложен от комунистите в продължение на 24 години.
29
1
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
През два века си гледа интиреса и е на три правителства метреса,
28
7
 
26
 
! Отговори
Х преди 10 години
Остави тефтерчето,намери релсите.Някой ден ще ти откраднат и пищова и пак Цветанов ще е виновен.
27
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е най-успешният министър на десетилетието!!!! Всички престъпници са в затвора вече
26
3
 
17
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Ей иззедници, нищо не казвате за януарските сметки, които отново са завишени. Къде е Серго съсела да ми обясни, защо януарската ми фактура от 2014 е близо 2 пъти по-скъпа от тази през 2013. Да обясни веднага, ако Моника му разреши!
25
2
 
22
 
! Отговори
Цаца преди 10 години
Какво ни занимавате с тефтерчето на еди кой си.Вижте какво става с властта! Къде е Бисерката, къде е Делянчо, каква им беше предварителната сделка.Та дори и това да го оставим.Анализирайте състоянието на държавата, дайте ни истината за нея чрез доклада да Брюксел. Червените кратуни си знаят това - да манипулират и да не сдават властта си без кръв/вж Киев!/. Защото след 1989 г. трябваше да има съд за тях и присъди...
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчев какви факти *** сине,тиси шеф на МВР на най мръсното коромпирано мафиотско правителство,а гн Цветанов беше и пак щее на най демократичното правителство на МВР.Строяха всичко беше живо народа беше весел,интелегенцията беше щастлива,а сега всичко отиде в миша дупка,чакаве лошият късмет от сега нататък.
23
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 10 години
До кк 19Да,простотията си е наш патент,факт,простотия е това,че онези горе играят театро пред камерата,след това делят баницата заедно, а българите са разединени по цветове и гледат на съседа нещастието с усмивка,вместо да са заедно на улицата и да ги изринат всичките.Ама как да обясниш на ***,че има и по-хубав живот от това да вземеш 30-40 лв веднъж...
22
3
 
12
 
! Отговори
дрън преди 10 години
Този,глупав ли е или ..... !!! Не се знаело на кого е тефтерчето, но Цветанов знаел.Той бил говорил само с аргументи, ...... а къде е доказателството че Цв.Цв. знае? Вече,толкова пъти излъга че ........
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев,ти подготви манипулираните материали за подслушванията от МВР срещу Цветанов и след това Дмитриевич те направи министър и зам.министър -председател за благодарност?Kажи на Цацаров ,че когато е изнесена и манипулирана класифицирана информация,трябва да се издири и лицето,което е извършило това деяние.В-к АФЕРА дава и допълнителни сведения за теб: afera.bg/mishena/46406.html
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стефан Гамизов: Не изпускайте от очи Цветлин Йовчев. Той е свързващото звено между всички мръсни интереси/facebook/ "Внимателно се вгледайте в този човек. Когато приключи, и ако приключи успешно делата си, ще се случат две неща: Той ще отиде при десетките си милиони извън България, а българската нация ще агонизира. Истината за същността на случващото се в България е непоносима и ужасяваща. защото никой нормален човек не би превърнал нацията си в крайпътна политическа ***. И накрая все още се намират хора"да гласуват за тях.