ГЕРБ обречени на загуба с третия вот на недоверие, предрече Местан

За лидера на ДПС нямало по-несъстоятелна тема от сигурността
107
ГЕРБ обречени на загуба с третия вот на недоверие, предрече Местан
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

ГЕРБ предварително е загубила третия вот на недоверие срещу правителството, който ще бъде внесен в средата на февруари, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Когато разбрах за намерението на Бойко Борисов да избере точно тази тема за сигурността за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, ми беше трудно да повярвам, защото от гледна точка на ГЕРБ няма по-несъстоятелна тема за вот”, призна той.

Според него има две обяснения за избора на темата.

Едното е, че Борисов става „все по-неадекватен”. „Второто ми обяснение е, че това е един добре обмислен тактически ход да пусне заместника си Цветан Цветанов в едни предварително загубени дебати, защото той много добре знае, че Цветанов не издържа на сравнението с новия министър Цветлин Йовчев, в политически и ценностен план те са тотални антоними, манталитетът на Йовчев е коренно противоположен на този на Цветанов”, обясни Местан.

Още по темата

Той смята, че Йовчев като министър е минал през много тежки изпитания, но никой не може да обвини МВР в използване на прекомерна сила, макар че все още има протести.

„Дори и по време на последната окупация на Ректората, която беше тотално дискредитирана като форма на протест, когато имаше силни очаквания, той прояви здрави нерви, които извират от манталитета му на истински демократ”, продължи с похвалите лидерът на ДПС.

Заявката на Борисов да посочи като слабост на кабинета нерегламентираните подслушвания обаче кара Местан да се съмнява, че ходът му е тактически и цели по-скоро да вкара в загубени дебати Цветанов.

„Подслушванията бяха част от репресивната системата на властта на Цветанов, докато тук сега говорим за съмнения, че паралелни частни структури може би подслушват някого, само че преди Цветанов нямаше паралелни структури, а сега дори да ги има, те са продукт на Борисово-Цветановото управление. Никога не съм подценявал Борисов и съм убеден, че той знае, че губят дебатите”, заяви още той.

Местан добави, че по времето на ГЕРБ подслушванията са се превърнали в масова практика, а откакто Йовчев е министър, има огромен спад в броя на използваните специални разузнавателни средства.

„Този министър въведе и толкова тежки правила за вътрешен контрол, че при това управление не е възможно да се злоупотребява със СРС-та, особено за политически цели, което беше практиката по времето на Цветанов”, отсече Местан.

Относно прекратената процедура за избор на главен съдебен инспектор той призна, че ДПС никога не е имала очаквания кандидатурата на Веселина Тенева да остане единствена.

„Не можем да носим отговорност за това, че другите парламентарни групи се въздържаха от правото си да имат инициатива”, добави Местан.

В същото време той припомни, че за избор на главен съдебен инспектор има изисквания за подкрепата на две-трети от депутатите и докато не се постигне политическо съгласие, а то не може да стане без ГЕРБ, няма да имаме съдебен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
3.. Бидейки двуличник , той вече възприема всяко нещо около себе си -ЗА двулично , измамно , неверно , подвеждащо и неистинно ..) За него думите : "Искаме оставка на вашето правителство ", веднага се свързват с асоциации : Боко кисне , ЦЕцО ; Само Сорос им плаща ;;Всички са платени - на демонстрациите ;; На такъв ако му кажеш : Ела да пием кафе , той ВЕЧЕ ще мисли , ДАЛИ няма да ме ТРОВЯТ или набият ,или самоубият:) Този съм сигурен , че при ВСЯКО повикване от Доган ,. не спи , не яде и мисли- ЗАЩО ли ме вика ??? ТОВА е шизофренна особеност , шизофрения на мисълта .
65
0
 
3
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
2,,Тук не става дума за Борисов или който и да е ..) Важен е начина на мислене на тези .. ТЕ винаги търсят скрития , задкулистния СМИСЪЛ на всяко изказване, мнения или идея .. Извратени , увредени мозъци..Остатъци от двусмисленото говорене , поради заплаха за наказание, от времето на комунизма .. Този доносник, се е клел във вярност на БКП и е донасял на ДС ..:) .. СЕГА иска да ни убеди ,че е "ИСКРЕН ", "чист и добронамерен"" .......МАФИОТ и мошеник :)) Този е загубил способността да говори или възприема човешките думи - в прав текст, с нормалния сМИСЪЛ , съдържание , на словата , думите ..) Б
64
0
 
2
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Тази детска учителка /рабфак/ е типичен пример на извратеното , наследено от комунизма, мнително , задкулистно , двулично , витиевато, подозрително , ..МИСЛЕНЕ и изказване на мнения :)Тези вече НЕ мислят нормално ..ТЕ винаги търсят "истината" ЗАД думите на говорещия ,,Тези , като МАФИЯ, винаги се съмняват в истинския смисъл на словото , мисълта или право- говоренето :)Те, гузните , мислещите винаги задкулистно , си въобравзяват , че ВСИЧКИ около тях са такива :)Бидейки престъпник , един човек заживява с мисълта , че ВСИЧКИ са ..престъпници , като него :)Тук не става дума за Борисов
63
0
 
6
 
! Отговори
Бай Цало преди 10 години
Козел смрадлив, точно когато се правиш на много умен, точно тогава най прозира клакьорската ти бездарна душица.
62
0
 
5
 
! Отговори
K.Коцев преди 10 години
Г,син Местан,ам защо тъй,бе,чоджум?! Пак се мислиш за безгрешен,пак раздаваш "правда",пак поучаваш,пак сипеш мнения и ни занимаваш с безхаберието си-докога бе, джанъм?! Не ти ли омръзна все едни и същи простотии да ръсиш,да ни убеждаваш колко бил неадекватен Бори сов?! Ами ние си знаеме това и без твоите брътвежи,а на теб,ако ти е много мила България се справи с мекерето Сидер-оглу,а не на всяка негова изцепка да викаш "ура" и да гледаш неразбиращо!Видяхме те колко си адекватен-хайде холан!Пфу!
61
0
 
4
 
! Отговори
гошо преди 10 години
То затова проф.Вучков с присмех те нарича накукушинен петел. Хвърли преди време не намясто думата "екзактен", сетне релевантен, сега смеси дисциплина с трасе, с улея, по който се спускат бобовете. Нали знаеш какво е пързалка: когато преди повече от половин век си се спускал по нея с шейна, как си наричал пързалката: спускане със шейна ли? Леле ама си аматьор!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
гошо преди 10 години
Местан: Борисов става все по-неадекватен или пуска Цветанов надолу по БОБСЛЕЯ!Ага, пак се изказваш като екзактен неподготвен лаик. Бобслей е наименованието на състезателната дисциплина, както напр. ски бягане. Трасето, по което се пускат с шейничките ("бобовете"), не е равнозначно на дисциплината. Все едно да наречеш трасето, по което се състезават скиорите, ски бягане. Ага, разбирам ,че си даскал, но не излагай с повод и без повод тази хубава професия .
59
5
 
0
 
! Отговори
The king преди 10 години
Борисов вече не първа младост и е възможно да го е почнала старческата деменция и затова да е така неадекватен. Може и Цоко вече да го е прежалил и да не му дреме, че го пуска като жертвено агне. Това което е сигурно, е че е страшно *** и за заобиколен пак от толкова прости хора. Това е най-логичното обяснение на избора му на тема за вота.
58
1
 
22
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Спомням си времето когато ББ управляваше и понякога споменеше за някой гаф от тройната коалиция, гнусният Гей веднага скачаше, че видите ли той се оправдава все с предишните, а на същите тези виещи тогава животни, сега всяка втора дума им е ГЕРБ или Бойко. Това не го пиша за да го разберат *** червени, аз зная много добре,че те не могат да разсъждават, а го пиша за да си го спомнят някои тук драскачи от работните си места, за да се опитат да се поизправят за да не наподобават на ***
57
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 10 години
наи вероятно адентите на ДС от ДПС ще си отмъстят ,защото с Станишев си свършва приказката на БСП и те ще се приберат в сараите по провинцията и ще се молят на селски поп да ги опее
56
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След разменени реплики лидерът на ГЕРБ се обадил по телефона на Бонев и му казал с Петното да му отидат на гости.След разразяването на скандала днес, Борисов избяга набързо от парламента, за да не му се налага да дава обяснения пред журналисти. Часове по-късно публикува и на официалния си профил в социалната мрежа снимките на разговора с Бонев.
55
0
 
12
 
! Отговори
да дааа преди 10 години
Все по - неадекватни, ставате вие с коалиционните си партньори другарю празнодумец! За злоупотребите със СРС от предишното правителство. слушаме от година вече,досега едно доказателство за това,не сме получили.И,ДА това своеволие и тази некадърност от страна на управляващи,до сега не е имало.Престъпността нараства и наглостта на тези,и тя. А,за сравнение м/у Цветанов и този ВМ, и дума не може да става, този лъже като "за световно". На малкия пръст на Ц.Ц. не може да се закачи по професионализъм
54
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След разменени реплики лидерът на ГЕРБ се обадил по телефона на Бонев и му казал с Петното да му отидат на гости.След разразяването на скандала днес, Борисов избяга набързо от парламента, за да не му се налага да дава обяснения пред журналисти. Часове по-късно публикува и на официалния си профил в социалната мрежа снимките на разговора с Бонев.
53
0
 
6
 
! Отговори
Гаджев преди 10 години
Сюлейман безумни сочи върха пак и вика: Търчете ,тамо са раите. Само дето раите не се борят за правото си а на избори отиват със ясното съзнанае7 Е ПА ТАКИВА СМЕ СИ......... Боже пази.
52
2
 
13
 
! Отговори
Сравнението преди 10 години
"Цветанов не издържа на сравнението с новия министър Цветлин Йовчев, в политически и ценностен план те са тотални антоними, манталитетът на Йовчев е коренно противоположен на този на Цветанов". Да Цветанов е открит и честен, а Йовчев потаен и опасен. За Цветанов се раздуха слухове, че е подслушвал, а Йовчев си слуша без да се разчува и вече знае всичко за всички - протестиращи, политици журналисти... Няма как да се сравняват.
51
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 10 години
КОИ Е ТОЯ КОЗЕЛ БЕЕЕ..........каде са вижте цивее тъпия и поробен турски лекторат ,та те вече по границата и БЪЛГАРСКИ децата им не учат ,няма училиште както по Тошово а катърите са им превоза ......ТИЯ ЛИ нещастни душички гласуват за тия ***, каде им вожда ааааа.скрил се в неви САРАИ и го пазят като АЛ КАПОНЕ ...........КАДЕ НИ Е ДЪРЖАВАТА, СЪДА .......какво стана с АТАКА -сложиха и те фесове ,,СРАМ И РИЗИЛ ЗА НАЦИЯТА ''........какъв народ сме БОЖЕЕЕЕЕЕ......,,МЪРТВИ ДУШИ'' ....НО БАСТА ..
50
1
 
6
 
! Отговори
memberls преди 10 години
След като има много предатели в парламента така е,но на изборите ви бием като тъпан на сватба.
49
1
 
13
 
! Отговори
НАЛИ ВИ КАЗВАМ: преди 10 години
НА ВОТА :Който гласува от АБВ-то за БСП....ГЛАСУВА ЗА ДПС И ДВЕЛЯН ПЕЕВСКИ!!АЙДЕ ДА ВИ ВИДИМЕ *** И АТАКИСТИ ---КВИ СТЕ "НАЦИОНАЛИСТИ"????!/...или ВСИЧКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА МЕНТЕТА --КАТО "черешовото топче"!...ха,ха,хаааааааааааааааа/
48
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан е прав, да се говори днес за национална сигурност е абсурд! Ние такава в *** нямаме, Турция, която искаше да ни погълне, вече ни управлява чрез агентите си от ДПС и скоро ще режеме цевите и ще се молим по 5 пъти на ден. И затова е виновен Борисов, защото не смири егоизма си и не се коалира с родната си червена партия! *** гербаджии.........
47
0
 
15
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
Държавата ни се е превърнала в труп, в който политическите чакали са се вкопчили и продължават неистово да късат парчета месо от Българина. Вместо да намалят субсидиите на партиите си, да нямалят броя на депутатите, те мислят само за собственото си благополучие. Тази мимикрия е слугинаж в интереса на шепа богаташи управляващи Държавата ни. И.... за кой да мислят, за народа си ли??. А Вие как мислите, съгласни ли сте с това?