ГЕРБ обречени на загуба с третия вот на недоверие, предрече Местан

За лидера на ДПС нямало по-несъстоятелна тема от сигурността
107
ГЕРБ обречени на загуба с третия вот на недоверие, предрече Местан
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

ГЕРБ предварително е загубила третия вот на недоверие срещу правителството, който ще бъде внесен в средата на февруари, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Когато разбрах за намерението на Бойко Борисов да избере точно тази тема за сигурността за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, ми беше трудно да повярвам, защото от гледна точка на ГЕРБ няма по-несъстоятелна тема за вот”, призна той.

Според него има две обяснения за избора на темата.

Едното е, че Борисов става „все по-неадекватен”. „Второто ми обяснение е, че това е един добре обмислен тактически ход да пусне заместника си Цветан Цветанов в едни предварително загубени дебати, защото той много добре знае, че Цветанов не издържа на сравнението с новия министър Цветлин Йовчев, в политически и ценностен план те са тотални антоними, манталитетът на Йовчев е коренно противоположен на този на Цветанов”, обясни Местан.

Още по темата

Той смята, че Йовчев като министър е минал през много тежки изпитания, но никой не може да обвини МВР в използване на прекомерна сила, макар че все още има протести.

„Дори и по време на последната окупация на Ректората, която беше тотално дискредитирана като форма на протест, когато имаше силни очаквания, той прояви здрави нерви, които извират от манталитета му на истински демократ”, продължи с похвалите лидерът на ДПС.

Заявката на Борисов да посочи като слабост на кабинета нерегламентираните подслушвания обаче кара Местан да се съмнява, че ходът му е тактически и цели по-скоро да вкара в загубени дебати Цветанов.

„Подслушванията бяха част от репресивната системата на властта на Цветанов, докато тук сега говорим за съмнения, че паралелни частни структури може би подслушват някого, само че преди Цветанов нямаше паралелни структури, а сега дори да ги има, те са продукт на Борисово-Цветановото управление. Никога не съм подценявал Борисов и съм убеден, че той знае, че губят дебатите”, заяви още той.

Местан добави, че по времето на ГЕРБ подслушванията са се превърнали в масова практика, а откакто Йовчев е министър, има огромен спад в броя на използваните специални разузнавателни средства.

„Този министър въведе и толкова тежки правила за вътрешен контрол, че при това управление не е възможно да се злоупотребява със СРС-та, особено за политически цели, което беше практиката по времето на Цветанов”, отсече Местан.

Относно прекратената процедура за избор на главен съдебен инспектор той призна, че ДПС никога не е имала очаквания кандидатурата на Веселина Тенева да остане единствена.

„Не можем да носим отговорност за това, че другите парламентарни групи се въздържаха от правото си да имат инициатива”, добави Местан.

В същото време той припомни, че за избор на главен съдебен инспектор има изисквания за подкрепата на две-трети от депутатите и докато не се постигне политическо съгласие, а то не може да стане без ГЕРБ, няма да имаме съдебен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управлението на пожарникаря от Банкя, който, зает с рекети, с кражби на коли в Унгария, с наркотрафик, с произвадство на незаконни цигари, с магистрални грабежи, с пране на мръсни червени пари и прочее престъпни дейности, едва смогнал завалията да прочете "Винету"!Така че, управлението на ГЕРБаджийските мутри е най-голямата катастрофа за бедната ни държавица, и най-големият срам в историята й! Местан и Станишев са агънца, в сравнение с огнебореца от СИК!
25
16
 
3
 
! Отговори
Единствено ДПС преди 10 години
Единствено ДПС обучава политиците си на политика. И то платено и по няколко години в реномирани университети. На ГЕРБ обучението е в пожарната, а на БСП в овчарника.
24
5
 
25
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Българи, нали виждате този размахан пръст, на този *** от снимката, ще го виждате до краят на живота си и ще му коленичите, защото сте племе от роби, защото младите искаха да ви напомнят,че трябва да се борите, а вие ги нарекохте "***","пияници" и не зная още какви болшевишки епитети употребихте, защото сте роби на една бандитска шайка БСП/ДПС, защото нямате ум който да се различава от този на ***, младите ви помолиха за подкрепа, вие избрахте робството, срамувам се,че съм българин.
23
14
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Бойко Борисовкомунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачевапартиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатовсин на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиевплатен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова.
22
4
 
9
 
! Отговори
ми4 преди 10 години
Казвате, че Б.Борисов бил необразован :)Я па да ви светна дека нашия шеф и собственик на фирмата не е чел даже Винету, но 150 семейства си взимат редовно заплатите и фирмата върви напред и изнася в целия свят (няма майтап USA, Гърция , Румъния, Русия, Франция и др.) !
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
местан и той мизерстваше при борисов ходеше гол и бос, гладен и жаден, без дом беше ,без пари ,в чужбина беше строител,имаше заеми ,кредитизащото борисов не правеше нищо за народа и всички жевееха лошо като местан а сега откакто го няма борисов във българия е рай
20
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб УМИРА
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kvo stana s Biserov,prodajnite medii i duma ne obelvat a prokuraturata puk e gluhonqm
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"НАЙ -ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА НАРОДА Е ЧЕ НЕ ИЗРИТА И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ.../БСП/ДПС...ГЕРБ.../ИМАМЕ НУЖДА ОТ НОВИ ЛИЦА РОДОЛЮБЦИ БЕЗ ОФШОРКИ БЕЗ ИМОТИ В ЧУЖБИНА...С ДЕЦА УЧЕЩИ И РАБОТЕЩИ ТУК ..ИСКАМЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР А НЕ ДА СЛУШАМЕ ЛЪЖИ... "За какво си мечтаят *** - да им дойдат политици да се грижат за тях и да им дават гилеми заплати. То в Швейцария няма такива политици, та камо ли в бегето. И от къде да се вземат - матряло е лош, лош, много лош - оправете себе си първо.
17
1
 
9
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
Интересно ми е , има ли още хора ,който се интересуват от управляващите?Аз до такава степен се отвратих от тях, че като видя политическа статия и ми се повръща!Дори не прочетох статията, няма и да я чета!
16
0
 
4
 
! Отговори
Нова България преди 10 години
Къщата на нечестивите ще се събори,Но шатърът на праведните ще благоденствува!Соломон
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прав е местан да не харесва борисов докато беше борисов на влас и местан беше безработен ,нямаше пари ,бише само на социални помощи ,мизерстваше ,жена му беше без работа ,децата му не ходеха на училище щото нямаше пари да ги прати ,нямаше пари за костюми, за мерцедеси,нямаше хотел на морето. а вижте сега колко добре си жевее и покрай него и българския народ
14
4
 
24
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
Иска ти се мазнико, марш у Анадола! Ама там няма далавера на каквато си свикнал тука членувайки в ДС! Само Бойко Борисов! Долу фесляшките партии-БСП, ДПС, Атака!!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще видим "Атака" дали ще избяга или ще се въздържи :).
12
5
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
България -чиста ,подредена и просперираща държава след управление на БСП-ДПС-Атака? Възможно ли е?
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп и дпс нямат на практика един работен ден откакто са на властпо цял ден само за Борисов си шушукат
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
присмива ни се в лицето местан
9
0
 
10
 
! Отговори
Хасвалт преди 10 години
Местанския ,как кой
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги е било цирк, когато има вот на недоверие срещу дадено правителство в България. Защо изобщо се внасят тези вотове на недоверие, при положение, че са обречени?
7
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говорим за същата Тиква която казваше по телевизията че щом има дюнери, значи сме защитени от атентати. Малко след това дойде бомбата в Сарафово. Срам ме е че този човек е офицер от МВР, трябва да си болен мозък за да обвържеш националната сигурност с дюнерите. Такова принизяване на такава сериозна тематиката. Тикво, ти си срам за колегите си и позор за МВР. И после ще говори за сигурност, такова дебелокожие и наглост