Това НС не може да реши спорове за изборите в интерес на хората!

ГЕРБ ще подкрепи предложения от Плевнелиев референдум
Обновена: 29 яну 2014 22:56 | 29 яну 2014 20:42, Веселина Йорданова
34
Това НС не може да реши спорове за изборите в интерес на хората!
Снимка: архив, БулФото

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев за произвеждането на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система.

В позиция от партията изтъкват, че е право на президента да предложи на Народното събрание да се проведе национално допитване.

Още по темата

„Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от изборния процес“, се посочва в позицията.

Според партията на Бойко Борисов е очевидно, че в сегашния си състав това Народно събрание не е в състояние да реши в интерес на българските граждани подобни спорове.

"Управляващото мнозинство на всяка цена се стреми чрез нови процедурни изборни хватки да изработи такъв Изборен кодекс, който да послужи единствено за нечестна победа на управляващите коалиционни партньори БСП, ДПС и "Атака", смятат от ГЕРБ.

От партията призовават ръководството на Народното събрание във възможно най-кратък срок да внесе предложението за обсъждане в пленарна зала и чрез приемане на решение за произвеждане на референдум да докаже „привидната ангажираност на управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и „Атака“ към исканията на българските граждани“.

В същото време от ГЕРБ очакват от българските граждани широко участие в референдума, за да гарантират сами правата си и да намалят максимално влиянието на купения вот и задкулисието в българската политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
31
 
! Отговори
Шефа преди 10 години
Герберите се усетиха , че им измъкват килимчето за печелене на избори и сега почват протакане , преструвки /ах , колко сме демократични/, само и само Изборния Кодекс да не стане факт !Баламите умряха Борисов , идват тия със сопите , които ще Ви прогонят от политиката !И кой ще гласува на такъв *** референдум в който няма нищо конкретно и не решава нищо !
19
3
 
37
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Безсмислено упражнение, защото нито един въпрос не е формулиран максимално точно, така че да няма предпоставки за допълнително тълкуване и в края на краищата да не се решава от Парламента. Горко им на Швейцарците, ако правеха подобни референдуми!
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимание! България е гласувала тайно за премахване на пречките за проучване и добив на шистов газ x2012x.blog.bg/***/2014/01/09/shok-pravitelstvoto-taino-glasuva-v-briuksel-za-dobiv-na-shi.1226860
17
3
 
45
 
! Отговори
A ДАЛИ? АМА НЕ! преди 10 години
Господа определящи темите във форума.Как така пропускате новината, че Европейската Комисия ще разследва г-жа Моника Станишева е спечелила проек от ЕС.Или по-важна новина е това, че Наоми Кембъл носила дреги от по 10 долара.Вижте, поне привидно се мъчете да бъдете обективни -- то бива вашето слагачество на Станишев и Пеевски бива ама чак толкова!
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дали ще се отитат всички медии да ни убедят колко добра идея е това? Това да ни лъжат и следят по лесно? Даже ще знаят кой за кой гласувал!?! Попитайте най-близкия програмист как става ;-) То и Сноудан каза, че правителствата не ни следят и ни обичат безрезервно... и жертвоготовнически :-D
15
16
 
37
 
! Отговори
аз преди 10 години
Щом тиквениците врещят подобен референдум ще е изключително вреден за България.А техния лакей поне да си беше направил труда да прочете за какво може и за какво не може да се прави референдум.Пример за идиотизма му: въпрос "Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?"В резултат народа гласува ЗА и накрая Нар. събрание разделя Бг на два мажоритарни избирателни райони :). А какво става ако Парламента просто се разпусне? Ама то от тикви кво да очаква човек.
14
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има само едно електронно гласуване и това е скенер на урната!!!!Това да гласуваш от някакъв гей-клуб с интернет и гласът ти да иде на майната си е безумие!!!Манипулациите ще се безпрецедентни!!
13
16
 
40
 
! Отговори
еничари преди 10 години
ГЕРБерунгелите нямате дума, *** Турски папагали!!Вие, които носехте чували, подменяхте цели протоколи, които ви заснеха как купувате *** гласове в Пловдив,ВИЕ, сте минало, една грешка на народа, спете неспокойно, гладът, който оставихте идва за вас!!
12
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го подкрепите я! Нали пи-арките на Боко Тиквата са му писали обръщението, че то Мутрата се пробвала да го прочете, ама не могла - туй ай-ти сектор, електронно правителство и т.н. са доста сложни за него. На него му дай да маа филии с мас, да рита топка и да се чеше там, където не го сърби /по толото теме де!/, докато се напъва да измисли някое сложно изречение с два глагола. Простаци сте всичките герберунгели и като такива ще умрете. Пожелавам ви обаче да е по-бързо, зада оттървете България
11
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз имам предложение за изборите, след като мандата на спечелилите изтече, ако не са изпълнили всичките си предизборни обещания да ги бесят. Така няма да се задържат едни и също *** по цели десетилетия.Който е за да ме подкрепи!
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека всеки да предложи свой изборен кодекс и естествено със своите аргументи,така и ще се получи нужната широка обществена дискусия и ние всички да решим чрез референдум кой да се приложи - все пак това касае нашите права и редно всички заедно да решим как да избираме
9
4
 
38
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
И като точно те не са искали, сега като искат вие комунистите няма да ги подкрепите, и то само защото герберастите го предлагат. И вие сте жалки колкото тях, не те поне имат наченки да се поправят а вие знаете само да крадете. Взимайте си и съсела и Доганя и фикуса, да не забравите и ловеца и мутрата от герб и да ви няма от тази планета. От къде тази злоба бе, какво като друг го предлага, като е добго за България го ПОДКРЕПЕТЕ
8
7
 
41
 
! Отговори
До Анонимен10 преди 10 години
Ех червени ми другарю, колкото и да струва все ще е по малко от 6 млрд. А и Плевнята иска да е заедно с вота за европа, това Кутев не ви ли го спусна? Ама то бивш Пед***раст, бивш комунист и бивша пр***ститутка НЯМА. *** си бяхте, *** и си останахте.
7
1
 
31
 
! Отговори
Mele преди 10 години
ako bavyat topkata, ste gi otsvirim barso. bez da chakame eu, usa, rusia ili Gospod.kato na futbol... publikata iska 90 minuti igra, kachestvena rabota. i si e platila parite za tova.cherven karton za simulantite!v bg mvr i bg kmetstvata vseki bg glasopodavatel ima adres, telefon, gsm, e-mail. dopitvane mogat da napravyat po telefona live, s sms, fax, e-mail, pismo per bg post.ama ne iskat - imat interes da bavyat topkata i da vzemat pari bez da sa rabotili za tyah.ste gi prizemim meko.
6
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кольо, Герб могат само да вдигат пушилка, да правят циркове и да обясняват, че пари за народа нямало, даже за Борисов не стигали...за да стане най- богатия мутромилиционер на света!)
5
0
 
42
 
! Отговори
до Дон Кольо преди 10 години
Е, ти пък сега, просто не им е дошло на ума, както когато от Брюксел през 2010-та сами предложиха действащият мораториум върху земята да бъде удължен, заради липсата на регулации, незавършените кадастър и имотен регистър и голямата разлика в цените на земята у нас и в Европа, но властите тогава не се "възползваха". Сега се сетиха за всичко, случват се такива неща.
4
5
 
43
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименГЕРБ имаше 117 в началото. После нали си напазариха депутати и имаха нужната бройка да правят каквото си поискат.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do nomer 1 , v predishnot narodno sabraneie gerb imaha 117 depuata? rzsi ataka niamshe da sa syglasni zahstoto ataka niamshe da vleze v parlamenta da ne govorim za dps i bsp , kak shteshe da se prieme?
2
1
 
39
 
! Отговори
izo преди 10 години
до 1 не е това въпросът, въпросът е да станат промените, защото това е за доброто на нормалните хора
1
3
 
53
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Аз съм твърдо "ЗА" промените, но защо ГЕРБ не ги направиха когато бяха на власт?