Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро

Адвокатът му Менков попаднал на него, сезира прокуратурата
Обновена: 30 яну 2014 17:43 | 30 яну 2014 08:37,
170
Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро
Снимка: архив, Булфото

Секретен документ, предаден на адвоката на Цветан Цветанов - Менко Менков, показва, че бившият вътрешен министър е подслушван допреди няколко дни.

"А не е изключено и все още да е обект на СРС следене", обяви пред bTV самият защитник на бившия вътрешен министър, уточнявайки, че попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

Още по темата

Адвокатът изрази учудване защо той е бил подслушван при положение, че казусът с Орлин Тодоров е отпреди няколко години и следене със СРС-та сега е нелогично.

"Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това той е бил подслушван и след това. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване", обясни Менков.

Той още днес щял да сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров, заради документа, тъй като по закон данните от "ненужни" СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата.

Този срок изтича в събота – 1 февруари, затова още днес Менков щял да поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата.

"В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки, няма да има доказателства за тях", каза още адвокатът и допълни, че в случая с подслушвания Цветан Цветанов важала сентенцията "Крадецът казва – дръжте крадеца!".

Самият зам.-председател на ГЕРБ обяви преди четири дни: "Подслушват ме – доскоро със сигурност, мисля, че и в момента. Винаги съм използвал един телефонен номер. Нямам никакви притеснения, защото когато говоря по телефона, аз не говоря за престъпления", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dobro utro i uspeshen den na vsichki nashi hora podrajnici na Peevski,Manolova,Stanishev,Mestan i Dogan
56
6
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Твърдият електорат на Станишев наброява двама члена... - Моника и Мая...
55
2
 
10
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Подслушването е станало сега, а обвинението е по дело от 2012 г. Нерде Ямбул, нерде Стамбул е казал народа. Какви са основанията на подслушвачите СЕГА да се подслушва, за нещо, което според тях е извършил през 2012 г.?!! А после патрашките тръгват с флашките.А и адвокат Менков има пълно право да ползва материали от подслушванията на Цветанов в негова полза.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокио няма капка чест и човешко достойнство, за да си спаси кожата е готов на всяко НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO 49 Ne, 4e sa prosti sa prosti no navsqkade oshte komandvat te v tehni race sa DS,MILICIA,PROKURATURA I SADIITE SA OSHTE v opekata na komunistite ima oshte mnogo da patim
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога БСП ще се разцепи на леви и по-леви пидали?!
51
7
 
4
 
! Отговори
уплашен преди 10 години
До СТРАНДЖАТАТи се плаши да не вдигне кръвно Боко, че един път стомна за вода, два пъти...
50
2
 
3
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До СТРАНДЖАТАкакво значи '***'?
49
2
 
10
 
! Отговори
Местан преди 10 години
Първанов лекичко пързулна шейната на БСП по бобслея! Нищо чудно накрая на пистата (през май) Станишко и компания да стигнат в насипно състояние!
48
4
 
14
 
! Отговори
художника преди 10 години
Нали всички реваха, че Цецо бил подслушвал всички, а го съдят че не е дал разрешение за подслушване ?!?!Е`аси майтапа :)
47
4
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
*** и турци са изплашени до смърт... - от предложениета на Президента... - твърдите им ядра ще се разсеят като капка в морето...
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Zashto puk za komunistite ne izleze nito edna flashka,ot tuk razberete 4e komunizma nikoga ne e otishal ot BG"Щото комунистите не са прости милиционери, за разлика от някои, и знаят как да се опазят. Тоя новобранец на снимката тепърва ще го разбере.
45
1
 
2
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Анонимен 40кои червени *** имаш предвид - бсп или по-старите, от бкп, дето си пазят билетите още и смятат ТЖ за настоящ ментор?
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto puk za komunistite ne izleze nito edna flashka,ot tuk razberete 4e komunizma nikoga ne e otishal ot BG
43
3
 
2
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 43...или некадърен портиер в ДС с нулеви функции освен отваряне и затваряне на вратата. :)))
42
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, за това, че топите България в Брюксел с цел да я напълните с имигранти, А ПРЕД НАРОДА НАПАДАТЕ ЙОВЧЕВ ЗА СЪЩОТО, АЗ ПЛЮЯ НА ВАС! ПФУ, *** ГАДЕН!
41
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо защо ти беше да се забъркваш в неща, от които не разбираш, да си беше останал гимнастик или даскал по физическо и треньор по лека атлетика.
40
4
 
25
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
От 70 години БКП-БСП-ДС тормози хората и Държавата. Крайно време е това да престане, защото България си загива от тези ***. След 9.09.1944 г. избиха над 200 000 невинни хора. Сега продължават същия геноцид но с други средства. Бедност, мизерия и престъпност се шири навсякъде. *** крадат и убиват електората та БСП по селата , а Йовчев пази само депутатите от народната любов. Бог да пази България от БСП-ДПС-Атака-ДС.
39
12
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До Анонимен 38Освен това в това изречение"не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов" дето го изтърсва адвоката се казва, че не се споменават, кои са лицата. Аджеба защо тогава ако е множествено число то тогава е минимум Цветанов? Не виждам логиката, някой ако я вижда нека ми я каже! Тоя адвокат е бая неадекватен!
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалки червени ***...Краят е близо,взехте да виете на умряло...Хубавата новина е,че ще ви е за последно...