БСП сериозно обезпокоени от корупцията у нас и в ЕС

Партията приема евровота като референдум срещу безобразията
Обновена: 3 фев 2014 21:20 | 3 фев 2014 21:10,
74
БСП сериозно обезпокоени от корупцията у нас и в ЕС
Снимка: архив БТА

От БСП сме сериозно обезпокоени от факта, че корупцията продължава да бъде важно предизвикателство за целия Евросъюз, и в частност в България. Това се казва в позиция на БСП по повод доклада на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

Както по-рано Dnes.bg писа, от Брюксел разпространиха доклад, в който се посочва, че България корупцията продължава да се шири. В него се посочва още, че борбата с корупцията отдавна е приоритет за България, а законодателните реформи доведоха до създаването на нови структури, но въпреки това корупцията продължава да се шири, се посочва в текста.

Приемаме заключението на доклада, че борбата с корупцията е приоритет за нашата страна и това, че са необходими още усилия, за да бъде ограничено това явление, завяват от левицата.

От БСП отбелязват, че борбата и превенцията на корупцията е дълъг и труден процес, който, освен законодателни механизми, предполага и премахването на възможността политици от високите властови етажи, включително министър-председател, "да се месят в работата на прокуратурата, да търгуват с власт и да поставят политически чадър".

От левицата не си спестяват и критиките към предишното управление.
Примерите с Мишо Бирата и прокурор Кокинов не изчерпват картината на превръщане на корупцията в основен властови лост на управление при ГЕРБ. Без категоричното прилагане на закона в тези и други случаи, битката с корупцията на по-ниските етажи е обречена на неуспех, посочват от БСП.

Според социалистите докладът показва и колко е важна битката на предстоящите избори за Европейски парламент, защото констатациите в него доказват провала на дясното управление не само в България, но и в другите страни от ЕС. Затова от БСП приемат, че тези избори ще бъдат и своеобразен референдум срещу корупцията и безобразията на политическата власт през предходните 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ХОРА НА СНИМКАТА НЕ СА ХОРА
12
1
 
15
 
! Отговори
смешници преди 10 години
Хахаха, Божеее ... точно те притеснени от корупцията
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще чакаме и ще видим как ще спрат корупцията
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП сериозно обезпокоени от корупцията у нас и в ЕС*********************бре ,хайде стига са ни хвърляли пепел в очите знаем, знаем
9
0
 
18
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Ко? НЕЕЕЕ!Ни мой бъде!К'ва корупция, бе европейци?Оставете банкнотата в саксийката до вратата и излезте!
8
0
 
27
 
! Отговори
гешев преди 10 години
не, бе! тия си мислели, че в европа ги ядат доматите с колците и никога няма да се сетят, че бсп и дпс са корумпирани и крадат като за световно! та затова са се обезпокоили, щото са ги разбрали!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-честното и почтенно правителство нали това си търсехте
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в тоя доклад мишо бирата ,а във следващия пеевски и бисеров скоро нормален доклад няма да получите
5
3
 
34
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Боже господи какви *** , какви демагози са БСП-ДС. Те са на власт 70 години и изведнъж ГЕРБ за 3-4 години са корумпирани. Абе простаци долни и нахални, самия Сатанишев открадна 2 милиона евро и ги даде на Хохегер, а той на жена му. Това е само един случай, ами Белене.
4
2
 
27
 
! Отговори
бг преди 10 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,,,,,,,,.............какво доживяхме ,,КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА'',,,ама тия верно са изперкали тотално или сега се размразяват след ледената епоха ,или са били слепи от НИКИФОРОВО време и сега проглеждат.........БОЖЕ ОПАЗИ ..........
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха... Кой го казва
2
2
 
33
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Другарю, Дилян Пеевски защо не наредите на Вашите любими медии да публикуват, че Ц.Цветанов и още двама от ГЕРБ ще участват в молитвената закуска с Президента на САЩ -Барак Обама. Обяснете на Българските граждани, защо се канят само хора от ГЕРБ. Ще ви отговоря-защото това са почтени политици, които мислят за доброто на Родината си, а това се уважава в САЩ и Европа. Защо никъде Сатанишев и Доган и Сидеров не ги канят, даже и Путин не иска да ги вижда , независимо, че лижат *** на Турция и Русия
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahahahah. ot koga go obyrnahte na vicove