ГЕРБ нападна Моника Станишева: Защо властта мълчи за европарите?

Хората на Борисов искат комисия да разследва отпуснатите й евросредства
Обновена: 6 фев 2014 10:00 | 6 фев 2014 09:57,
120
ГЕРБ нападна Моника Станишева: Защо властта мълчи за европарите?
Моника Станишева Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ нападна мнозинството заради съпругата на Сергей Станишев - Моника. Причина за възмущението на опозицията стана връщането на евросредства от Станишева.

Припомняме, че в края на януари тя - като управител на "Актив груп", изпрати писмо до ЕП, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент". Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Като причина за оттегляне от проекта в писмото бяха посочени "необосновани и злонамерени обвинения" и желание да се запази репутацията на партньорите.

Поводът за действията на Станишева стана репликата на германския евродепутат и член на комисията за бюджетен контрол Инге Гресле (ХДС) към шефа на ЕП Мартин Шулц (ПЕС) за възможен конфликт на интереси, тъй като безвъзмездни средства от ЕП за популяризиране на евроизборите се отпускат на съпругата на председателя на ПЕС.

"ГЕРБ изразява силното си възмущение от опитите на управляващата тройна коалиция БСП, ДПС и "Атака" да прикрие грандиозния скандал със съпругата на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева", заяви днес от парламентарната трибуна Цвета Караянчева.

Според опозицията в българския парламент се фабрикуват изкуствени скандали, а в Европейския парламент този въпрос вече се поставя. За пореден път името на България е компрометирано в международен план, ядоса се депутатката. По нейни думи е срамно и неадекватно мълчанието на управляващите в България.

ГЕРБ настоява за незабавно и пълно разследване от специална парламентарна анкетна комисия на фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски пари на фирмата на Моника Станишева.

Ако по този скандал останат дори най-малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Сергей Станишев трябва да понесе пълна отговорност, заяви Караянчева. По нейни думи той трябва да подаде оставка от всички постове, а отговорност ще трябва да понесе и правителството.

На свой ред думата взе Йордан Цонев от ДПС, който пък се възмути от опитите на ГЕРБ да внушат на българското общество, че българският парламент и управляващите се занимават с жълтини. Искам да попитам ГЕРБ кое е измислен скандал?, ядоса се Цонев.

Той припомни, че в комисията, която разследва случая с Мишо Бирата, е свидетелствал бившият зам.-шеф на митниците. По думите на Цонев той е разказал скандални факти като срещи между Михаил Михов – Мишо Бирата в кабинета на тогавашния финансов министър с тогавашния шеф на „Митниците“ Ваньо Танов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
12
 
! Отговори
Странна е логиката н преди 10 години
Червените крадци са робинхудовци и крадат за благото на народа, а останалите крадци са обикновени обирджии!
76
0
 
14
 
! Отговори
на монката преди 10 години
не и дреме за нея си,камо ли за БЪЛГАРИЯ.Защо ли все прости ни водят към комунизма ?
75
1
 
19
 
! Отговори
Дежурните виновни преди 10 години
Серегй Станишев задрямал в парламента, а Антон Кутев за да му се подмаже казал. "Сергей, много хубави деца си имаш!" Сергей , обаче се стреснал скочил и завикал: " Бойко Борисов и Цветан Цветанов са виновни! По времето на ГЕРБ ставаха тия работи! Извиваха ръце и насилваха хората! Те го направиха!"
74
0
 
12
 
! Отговори
Добави преди 10 години
Представяща България в най-добра светлина пред Европа.Каквато съпругата....намерила си похлупака.
73
8
 
6
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Дреме й на Моника, в Европейския парламент казаха , всичко при нея е ОК.
72
3
 
15
 
! Отговори
Да преди 10 години
Станчо-ишев с ,,уникалната'' диплома не е служил за България,че и няма ден трудов стаж,докато ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ е заслужил званието си.В това е разликата.С достойнство се оттегли за да няма кръв.Почтен човек и ръководител.
71
1
 
4
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
До УмеренияДобави и "***"!
70
10
 
4
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Моника е дама, а Борисов - обикновен ***!
69
10
 
4
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Тия *** къде го видяха "грандиозния скандал "????Прости хора! Ако излагаха само себе си - как да е, но излагат и държавата ни!
68
2
 
13
 
! Отговори
Г,Б преди 10 години
Крадла и съпруга втора употреба
67
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Събира ги бобо, за да може да крадат, не само български държавни пари, но и европейски! Голяма пиарка е тая никаквица! Знаете ли колко хора с образование и кадърни живеят мизерно, но с достойнство! Тази ли е много кадърна! Сега защо реве да връща парите? А защо Цацаров мълчи?!
66
2
 
3
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
повярвайте ми, от Атака няма да мълчат, не им е заложено в природата!!! само мишоците като мужа ви и фесовете я могат тази работа!!!
65
5
 
1
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
срамно било мълчанието на управляващите, на кои- на БСП? А твойто не е срамно, хич.
64
11
 
5
 
! Отговори
Пес не е Герб преди 10 години
Голяма злоба е това няма що.Да Станишев е председател на ПЕС а Боко Тиквата на Герб.Разликата е огромна нали но кой нормален би предложил Венету за шев на ЕНП.Никой защото простака си остава *** цял живот.
63
3
 
1
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Stiga s tazi troina koaliciq......Ataka si e Ataka....
62
7
 
4
 
! Отговори
да бе преди 10 години
До Владимир ЛенинЩото цвети и боци са се сдушили от чиста любоф,а не да перат парички.
61
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом в доклада на ЕК черно на бяло се споменава за аферата Мишо бирата и за подслушванията , Кокиновската история , какво по-конкретно доказателство искате за бандитите ББ, ЦЦ и цялото герберастийско управление? Ама нали ГЕРБ е вторият ешелон на БСП, групиращ всички неуспели да получат реализация кадри на БКП, какво да очакваме? Те се стремят да се нагушат не по-малко от хората от първия ешелон на БСП!
60
6
 
11
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Господ как събира!!!??? Оня съсел,а тая ококорен съсел!!! Не е истина!!!
59
5
 
21
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Аз никога през живота ми не съм чувал нито пък виждал комунист да обича!! Много ясно че и двамата са се взели заради паричките който могат да изкарат един от друг... комунист да обича това неможе да бъде. това противоричи на всички природни и физични и химични и веленски закони! Това са двама уруда който крадат народа в неусвест нон стоп! Комунистите са като Гоблин ..единственото което ги интересува е златцето нищооо друго а думата любов дори не пресъства в речника им, непозната дума е за тях!
58
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази кува взе от Станишев 55 000 000 евро за да каже , че му е жена ...