ГЕРБ внесе трети вот - не очакват да успее, но щял да е полезен

Темата е за провала на кабинета във вътрешната сигурност и обществения ред
Обновена: 6 фев 2014 10:11 | 6 фев 2014 10:11,
69
ГЕРБ внесе трети вот - не очакват да успее, но щял да е полезен
Веселин Вучков Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност". Конкретната тема е провалът на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, обясни депутатът Веселин Вучков.

Като първи мотив той посочи провала на реформата в сектор "Сигурност". Според Вучков има опит, при това успешен, специалните служби да бъдат подчинени на различни интереси. Несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, безпощадната битова престъпност са другите мотиви, посочени от Вучков.

Още по темата
Изборът ни беше и труден, и лесен, защото теми излизат ежечасно, не ежедневно, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Той обясни, че премиерът е специалист по финанси и му препоръчва да не се изказва по теми, които не са му специалност.

Красимир Ципов обясни, че има сериозни проблеми при справянето с бежанската вълна и изрази готовност да се оборят много от отчетените успеха на вътрешния министър Цветлин Йовчев. По негови думи много се бави и самата реформа в сектор "Сигурност". Той посочи, че приемането на Закона за МВР се бави необяснимо.

Нека да запазим един елемент на изненада. Ще чуете нашите аргументи, когато се разглежда темата, коментира Ципов.

Ние твърдим, че имаме достатъчно силни аргументи, а от отсрещната страна чуваме само уверения, допълни той.

Ние не очакваме този вот категорично да успее, но се надяваме управляващата коалиция да се вслуша в аргументите на опозицията. Надяваме се този вот да бъде полезен, заключи Вучков.

От ГЕРБ очакват "Атака" за изрази категорична позиция по темата, особено предвид, че няколко пъти искаха оставката на Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никакъв референдум 2в1 по никаква тема както и никаква смяна на правителство сега, по-лошо ще дойде на това поне не му е комфортно.... Облекчаване на условията за референдуми (основна задача)... И референдуми за всеки жизнено важен за нацията проблем (от бежанците до неплатените но изработени заплати "робсво в 21 век")... И чак след оправяне на глупостите в изборния закон ВНС (можаха да сменят номерата на колите не могат да направят читав изборен закон - хайде стига така им изнася)
37
3
 
3
 
! Отговори
ЗА З8... преди 10 години
...ЗАЩО ,БЕ ...ТВОЯТ ДЖОБ , СЕГА ПЪЛЕН ЛИ Е....ХА,ХА,ХААААААААА
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Тошо...върни се!
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 36 БЪЛГАРИ...Това новите указания на вожда ли са??Референдуми до дупка!!Да,ама тези референдуми вождът ти няма да ги финансира!!Това ще направи окаяният ти джоб чрез данъците,които си плащаш!!
34
2
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименПартията за която съм гласувала е извън Парламента.Още повече,че нямам пристрастие към никоя.Но този път ще се види кой наистина стои зад това което приказва или са само празни приказки.Както стана и с приемането на бюджета.За съжаление всичко е за наша сметка.Поне за добрите и смислени неща могат да са заедно,нали уж всичко е за народа?Както и Герб можеха до подкрепят Атака в гласуването за гей-парадите,ама и там се видя че всичко е шикалкавене и хвърляне на прах в очите ни.
33
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИ... преди 10 години
НАПРАВЕТЕ ОТ СОФИЯ ---КИЕВ!!!САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ!ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМА Е ДОСТОЙНИЯ ОТГОВОР НА БЪЛГАРИТЕ !!НИЕ НЕ ПАЛИМ ГУМИ И КОЛИ!!!С РЕФЕРЕНДУМИ --ЩЕ ЗАПАЛИМ БЪЛГАРИЯ!!!!
32
4
 
6
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Защо се губи времето на парламента с вот който по очевидни причини няма абсолютно никакъв шанс за успех?Нима очакват депутатите на БСП и ДПС да си смъкнат сами правителството?!Докато в София не стане като Киев тези няма да пуснат властта, а дотогава така ще са се окопали в нея, че поне после 5 години ще има "правилни" хора по ръководните постове.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех как искат да се върнат на власт и да управляват с Реформаторите. Народът няма да им даде власт, защото знае кои са ГЕРБ, знае също и какъв турски бардак е Реформаторския блок. Няма нужда да ви припомням-сещате се с кого ще се конкурират Реформаторите. За това и Ердоган ги финансира. Много ще се ядоса, ако Реформаторите не влязат в НС и ЕП, защото е инвестирал заради турската партия в него.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите даже и да бъдат принудени да допуснат референдум ,такива въпроси ще вкарат вътре , че свят ще ви се завие
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко пускай вотове няма проблем и без това само от тях се разбира че ви ИМА.Както пр*сето на снимката така и цялата ви партийка стана притегателен център за всички пр*сета от всички времена.Жалко, на такива хора трябва да им отнемат бг. гражданство и да ги гонят при менторите си , а не да са в парламента.Пак жалко че и при управляващите положението е абсолютно същото а и в новата-стара извънпарламентарна опозиция няма нищо положително в тази насока.В едно си прав лош матриал.
28
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 10 години
ГЕРБ внесе трети вот , и ...три на нула за Станииишев!
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 26 Рали1Е,те това е истината за целия вот на недоверие,я!!!"ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ОТ "АТАКА".Защо чакате АТАКА,бе??АТАКА си дава предложения и си ги отстоява!!За чий сте ВИЕ в този парламент с гласовете на милион гласоподаватели??Да си играете на тука има,тука няма ли??
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОДПИСКА И РЕФЕРЕНДУМ
25
2
 
5
 
! Отговори
СТИГА ТЪПИЗМИ ! преди 10 години
МАЙНАТА МУ НА ВОТА!!!ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМА!!!ПОЛИТИЦИТЕ -НЯМА ДА НИ ОПРАВЯТ КЪЩИЧКАТА !!ТЕ МОГАТ САМО ДА Я РАЗВАЛЯТ!ПОВЯРВАЙТЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ , БЪЛГАРИ!!ПОДПИСКАТА ВЪРВИ!!!ТЪРСИ И СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НЕЯ!
24
2
 
5
 
! Отговори
copypaste преди 10 години
В предаването Лице в лице по bTV Григор Здравков и Петър Якимов от Легия Антимафия показаха сигнал, прикрепен с документи, които са предали на ДАНС днес, и които касаят грандиозни кражби при строежа на метрото в столицата. Кражбите са били за 40 милиона евро. Сред документите, с които разполагаме, е записано ББ получава 30%, Пашата 20%, Каратиста 20%. Схемата е проста. Издават се фалшиви фактури за свършена скъпа работа, заяви Григор Здравков.
23
2
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Да видим какво ще направят от Атака .Почти година слушаме за ромските набези,за бежанците,това е темата .Как ще се завъртят и дали няма да отпътуват някъде.
22
1
 
1
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До Киро кофражиста Кирче много ти е перверзна мутричката бе защо не наобиколиш някоя ромска махала
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали да критикувам ГЕРБ,или не,се чудя,защото БГ новини удря цензурата,исках да кажа,че ГЕРБ иска да сваля правителството,за да предотврати трите процента корекция на пенсиите?!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Вучков, нещо говорят ли ви следните неща: атентата в Сарафово, серийните палежи на автомобили в цялата страна, самозапалванията, двата обира на инкасо автомобили, обирите на банки и заложническата криза в Сливен, отвличането на дъщерята на ключов свидетел и подсъдим по международно дело.
19
2
 
9
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
До Киро кофражиста...Пичев, тази статистика от сайта на Cartoon network ли я намери? Хайде спомни си при Цецко колко отвличания имаше. И убийства. За кучето и пържолките сещаш ли се? Арестант се самоубива пред очите на полицаите. Само да те питам къде са братя Галеви? Колко автомобила бяха подпалени? Колко от гръмките операции на Цвъко завършиха с присъди? За нахлуването в апартаменти по погрешка и побой...това забрави ли го? Само да питам...наясно ли си колко пъти България беше осъдена?