Чобанов смъмри Борисов: Даваме пари и на ваши кметове!

Твърди, че болката на ГЕРБ е в това, че не те разпределят парите
Обновена: 9 фев 2014 16:50 | 9 фев 2014 12:56,
193
Чобанов смъмри Борисов: Даваме пари и на ваши кметове!
Министър Петър Чобанов. Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Петър Чобанов обяви, че истинската причина за недоволството на ГЕРБ от разпределението на 500 милиона лева за общините в България е, че парите не се разпределят от тях.

"Сега Бойко Борисов няма да може да обикаля страната и да говори, че аз ви дадох парите и построих това или онова", обяви пред БНР финансист №1 в държавата.

Той смята, че твърденията на ГЕРБ, че ще сезират европейските институции за начина, по който се разпределят парите, са в рамките на виртуалното и не съществува механизъм, по който това да стане.

Още по темата

Едновременно с това министър Чобанов подчерта, че е готов да се срещне с кметовете на общини от ГЕРБ и да обсъди, поставените от тях проблеми. Но това щало да стане само в рамките на законния формат – Асоциацията на общините.

Чобанов отхвърли вчерашните твърдения на лидера на ГЕРБ и подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ ще получат 36% от средствата, предвидени от програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези 36% възлизат на около 125 милиона лева", пресметна министърът.

"Отправянето на критики за начина на разпределяне е неправилно. Няма несправедливост при разпределението на парите", категоричен е Чобанов и припомни, че средствата се разпределят от междуведомствен съвет, който е събрал молбите от всички общини.

Техните искания са били на стойност около 2 милиарда лева, но самата програма разполага с 500 милиона лева.

"Инвестиционните нужди на общините са големи. Целта на програмата е да намали регионалните различия. Затова се дават малко повече пари на по-малките общини, за да могат да се заличат тези различия", заяви Петър Чобанов и добави, че програмата продължава и следващата година.

Кадровите промени на върха на Агенция "Митници" ще продължат дотогава, докато се сформира екипът, който докаже и като резултати, че приходите в бюджета се повишават, коментира още министърът на финансите.

"Това не означава, че в момента ръководството на Агенция „Митници” е застрашено, напротив. Аз съм им гласувал доверие и считам, че ще им бъде дадена възможност да докажат на практика дали ще достигнат необходимите резултати", каза Петър Чобанов.

По думите му трябва да се види, че е променена философията, трябва да се види, че оттук нататък основният фокус на тяхната дейност е именно приходите в бюджета и съпоставяйки резултатите с предходната година и с плановете, които ще им бъдат поставени беше, че се ще съди за тяхната успеваемост.

По отношение на Румен Данев, той обясни, че "инициативата за неговото освобождаване, тъй като той не беше уволнен, дойде от самия него, той си подаде молба, за да напусне". "Молбата беше лаконична: Моля, да бъда освободен. Така че и отговорът за това е лаконичен", каза Петър Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
5
 
2
 
! Отговори
надблюдател преди 10 години
Има ли някой който да не знае защо е назначено това недоразумение на тази длъжност.
155
2
 
0
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Най-добре е за финансов министър да назначат шефа на БГ СОД гр Варна. Общината превежда всеки месец пари на охранителната му фирма,а той на служителите си нищо не дова, а е и кандидат за общински съветник........ МАШАЛЛЛА.
154
4
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Добър министър, няма що. Аз не знам къде този гений е изучавал математика, но според мен 36% от 500 000 000 лв е 180 000 000 лева, а не както пресметнал министъра около 125 000 000 лева. Сигурно за тези от БСП 75 милиона лева са джобни пари. Или се научете да смятате или вървете на майната си.
153
5
 
6
 
! Отговори
еr преди 10 години
Стига ревахте - Пловдив и Бургас , боко само на вас ви наливаше пари , за София имаше в пъти по-малко от Бургас , вярно е ,че Бургас стана вилна зона на нас Софиянци и трябва да храним някаква популация бургазлии за да има кой да ми охранява виличката на морето
152
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е записано в програмата "за преодоляване на регионалние дисбаланси" тоест по бедните региони да получат повече пари, а по-богатите региони да получат по-малко пари или въобще да не получат. Нормално е най-бедните общини да получат най-много пари иначе как ще се преодолят регионалните различия ??? За мен е важно че това правителство дава за Варна 50 млн. и то още през първата си година, защото ГЕРБ за цялото си управление дадоха 5 млн. за ремонт на един булевард и то 3 месеца преди изборите ...
151
12
 
10
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Това овчарче на снимката трябва да ти е кеф да го утрепеш от бой просто. Няма такъв *** да се е родил. А и не може да смята, 125 млн. лв от 500 млн е 25%, а не 36%.
150
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобанов е бил студент на Орешарски. Орешарски му е дал диплома. В общините на ДПС са заделени по 133 лв на човек, живеещ там, в общините на ГЕРБ по 17 лв на човек .Това са пари ,които да се излеят в точно определеният момент за Евроизборите. Това са наши пари ,които се разпределят под масата и се дават за да може на нас да ни е още по-тежко ! С нашите пари- по нашата глава!Па недейте да гласувате отново
149
2
 
5
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Давате, да, бе да!На Пловдив точно - НУЛА лева.А, мерси.....
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно е ясно , България е загубена. С такъв *** и предателски народ,държава не се гради, след 10 години в България ще има само *** и турци и те ще са главните гласоподаватели, а техните управници са ясни кои ще са. Сега може да раздават коледни добавки и разни трохи на простите българи, но следващите години ще си го вземат стократно.
147
13
 
7
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До Анонимен 152Малоумен, дори и по времето на ГЕРБ, Бургас пак получаваше по-малко ДЪРЖАВНИ пари от София, Пловдив и Варна, което всъщност е съвсем нормално, все пак града е по-малък. Парите, които се изляха са от европроекти, които общината продължава да печели, така че не бързай да ни погребваш. Иска ти се, но няма да дочакаш подобно нещо. Най-голямата манипулация на тиквата беше, че налива пари в Бургас. През целия си мандат правеше " с чужда пита помен " .
146
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителствоот си е виновно, извадете една справка до миналата година на кои общини колко е давано и кметовете от коя партия са. Веднага ще лъсне истината. Боковите общини получаваха най-много , имат дългосрочни договори и работа за поне още 5 години напред. за София изобщо да не говориме, там всичко се правеше и се прави от Трейс , Аргогруп и сие.
145
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
преди 70 години такива като този ги убиваха - това е чист ***, на който *** комунисти оставиха да ни управлява финансите??!!Кога ще има реална съдебна система която да ги навре в *** *** тези продажници?
144
3
 
17
 
! Отговори
до 158 преди 10 години
Варна не пострада от ГЕРБ , а от ***....ГЕРБ само помогна.....
143
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще делите държавата на наши и ваши, бе, мизерници?? Пловдив като не е червен, вече не е от Вашите, така ли!? Да ви имам и речника просташки, ейй...
142
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм от Варна, Варна беше града който пострада най много от управлението на ГЕРБ. Морската столица заприлича на бойно поле след тия фашисти и мутри !! Въпреки това на парламентарните избори и на кметските тук спечели ГЕРБ.. затова е виновна простотията и нехайството на моите съграждани които не излязоха да гласуват. Въпреки всичко обаче Варна получава 50 млн от тази програма!! Ние сме града който получавав най много пари за инвестиции от правителството на Орешарски (благодаря му)
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германският Бундесрат (на немски: Deutscher Bundesrat) е федерално учреждение на Германия.Явява се втора камара (палата) на германския парламент, представлявайки отделните провинции на федерално ниво. В Държавното устройство на Германия той е сред законодателните органи на федерацията, легитимиран индиректно чрез преки избори от народа (министър-председателите на провинциите са избрани от народа на местни избори в съответните провинции). САМО ТОГАВА ЩЕ СИ ОПРАВИМ РЕГИОНИТЕ!!
140
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
И все пак критерии няма. В БГ основния критерии е: 1. Как най-лесно ще откраднем пари 2. Как да погладя егото си като забия в земята някой мой враг 3. Как ще изпера откраднатите пари.Защото ако не е вярно това щяха да се публикуват тези критерии......Общо взето дали ще даде правителството на Бургас---5 или 50 милиона не е определящо...Определяща е активността на местната управа в привличане на инвестиции....и това ще се разбере....аже донякъде е по-добре да получиш по-малко пари....
139
4
 
4
 
! Отговори
titi преди 10 години
mom4e , tezi pari imenno Borisov vi gi e zarabotil , predi da vi vliazat v racete i da se fukate 4e gi razpredeliate , Ogledai se i mlakni , 4e samo gluposti dranka6 ,Svidetel sam i dokumentite as v Borisov !Moje da bade6 podhlaznat ot visokomerieto i nekompetentnostta si
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименаве,брато . ТО САМО 5 МИЛИОНА СА ИМ КОМИСИОННИТЕ НА БУРГАСКИТЕ УПРАВНИЦИ ,БЕ , ТО КО ОСТАВА ЗА СЪЩИНСКАТА РАБОТА ,ЕДИН ГОЛ КАТО ВСЕКИ ПЪТ ,ВИЖТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ ДУПКИ,ДУПКИ,ДУПКИ НАВСЯКЪДЕ , ай,сиктир
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до до 140Ако плиткоумниците не бяха платили на Полския евреин за новите автобуси, които пътуват празни из града, сега щеше да има пари за околовръстното!