Президентът прие комитета в подкрепа на референдума

"Референдумът ще помогне на хората да бъдат по-активни"
Обновена: 11 фев 2014 19:09 | 11 фев 2014 19:04, Анисия Иванова
43
Президентът прие комитета в подкрепа на референдума
Росен Плевнелиев. Снимка, архив: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев е приел днес членовете на Инициативния комитет в подкрепа на референдум за изборна  реформа, председателстван от проф. Георги Близнашки, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата, инициирана от Комитета, държавният глава е бил запознат с Декларация в подкрепа на предложеното от него национално допитване за промяна на изборните правила.

Още по темата

Референдум с въпросите, предложени от президента, няма за цел да предопредели крайния резултат от допитването, а смисълът му е да се чуе гласът на хората, е посочил Росен Плевнелиев. 

"Референдумът ще помогне на хората да бъдат по-активни и да се проведе качествен дебат. Това ще заздрави устоите на демокрацията ни и ще покаже, че все още сме проевропейска нация", коментира президентът.

Държавният глава е припомнил, че сред мотивите му да предложи референдум за промяна на изборното законодателство са ниското доверие на гражданите към институциите и към политиците, както и тежкото политическо противопоставяне. 

"Всяка голяма промяна в обществата започва с промяна на изборните правила. Основната ни задача е да се преборим за общественото мнение", е коментирал председателят на Инициативния комитет проф. Георги Близнашки. Комитетът си поставя за цел до края на февруари да събере 500 хиляди подписа на граждани в подкрепа на инициирания от президента референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
/8 преди 10 години
Чехльото е мръсен гербаджия и крадец.
27
6
 
11
 
! Отговори
hansa преди 10 години
По-слаб президент не сме имали, една хомосексуална кукла без право на глас.
26
3
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
И какво му беше толкова успешното като министър на тоя слагач и некадърник. Би ли посочил по-конкретно.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росен Плевнелиев е една жалка герберастка мишка, която прави струва, действа в посока единствено да върне Шефа си на власт. Освен това никой не го е избирал, а беше назначен за Президент, при това с измама.
24
1
 
11
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"По- добре е да има референдум а не като в УКРАИНА"Сравнението ти е неуместно, първо Украйна е полупрезидентска република, а ние сме парламентарна и второ в България нямаше референдум и пак влязохме в ЕС.
23
9
 
5
 
! Отговори
АХА преди 10 години
До яяИМАШ ПРЕДИД УМНО! пЛЕВНЕЛИЕВ БЕШЕ УСПЕШЕН МИНИСТЪР И ЗАПОЧА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МАГИСТРАЛАТА!РЕФЕРЕНДУМА Е В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО,А НЕ НА СТАТУКВОТО,КОЕТО ОЧЕВИДНО ЗАЩИТАВАШ!
22
0
 
3
 
! Отговори
olympia gold преди 10 години
bg prezident e samo edin chovek ot bg naroda. za nego, kakto i za nas - bg naroda - e vajno da znaem kakvo milsyat i ostanalite 6 457 987 palnoletni palnopravni maje i jeni ot bg naroda po tochno opredelena tema: "Da chlenuva li bg narod v EU?" - s otgovori "da" ili "ne".inak na 25 mai, kakto gledam, ste ima boikot na evroizborite. bg narod ne e saglasen bg mafiotski partii da opredelyat arogantno negovoto badeste, bez da se dopitvat do negovoto mnenie. bg deputati imat mandat samo 4 godini.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
g n prezident kak sa stryktorite rabotiat li , ,ai kvi shte mishoci vsichkite ,
20
6
 
15
 
! Отговори
ТАТО преди 10 години
Събрали се няколко тикви и си говорят глупости.Какво разбира Росен от референдуми?Пак се води по ъкъла на тиквата Боко.Без конкретни предложения ,идеята е безсмислена,малко е да искаш, трябва да можеш.
19
6
 
4
 
! Отговори
гавраил преди 10 години
това над главата му е:две нули или част от често срещан стилизиран символ
18
9
 
15
 
! Отговори
ПАРАДОКС преди 10 години
До АнонименИ аз съм за такъв референдум ЗАЩО защото тази пеперуда бе избран като комсомолски секретар с ИЗМАМА Хайде и той на пързалката
17
12
 
21
 
! Отговори
яя преди 10 години
Русия си има Путин,а ние си имаме *** Маринкин.Що е герб,все е просто
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че е по темата, но само да каже, че тоя на снимката е много жалко подобие на президент!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ - ДА БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ ПРАВОМОЩИЯТА НА К. СЪДИЯ АНАСТАС АНАСТАСОВ !
14
6
 
15
 
! Отговори
яя преди 10 години
Комитета се казва"да върнем тиквата на власт- гербавите изгладняха"А оня *** президента здраво се е одупил.Странно-един клеца жена му,друг президента.Поне да си бяха намерили един тъпкач,че вероятноста да се разчуе е по малка
13
2
 
6
 
! Отговори
браво преди 10 години
съединението прави СИЛАТА.да си извоюваме родината от тези чужденци.мислете за поколенията.IYI
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vseki bulgarin shte podkrepi referenduma , vseki tur4in i *** shte e protiv referenduma
11
5
 
7
 
! Отговори
браво преди 10 години
време беше да се появи гражданско общество,нещо от което изтръпват *** на прехода.давайте БЪЛГАРИ.време е да пратим тези пиявици в историята.България и българите над всичко.IYI
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ НА ТЕМА - ДА ОТСТРАНИМ ПРЕЗИДЕНТА ?
9
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, това е то, Президент на всички.....Грабаджии и сам представител на Групировката! Вземете си Го Боцко у вас, щом ви е толкова ценен и можещ, може да ви гледа прасетата, пък и от масчицата ще хапва! Врвме е за създаване на организация и подписка за смяна на президентина. Той и така си е като пигмейче (като интелект и като можене) пред Вицето!