КНДР – днес и утре. Договорът с Пхенян буни духовете

Лютви Местан "чака" вот на недоверие и заради спогодбата
84
КНДР – днес и утре. Договорът с Пхенян буни духовете
Севернокорейчета, пионерчета. Снимка: Reuters

Споразумението на кабинета за сътрудничество със Северна Корея продължава да буни духовете в парламента.

След като стана ясно, че всъщност още на 1 октомври 2010 г. тогавашният външен министър Николай Младенов е внесъл в Министерския съвет проект за решение, с което предлага такава програма да бъде одобрена и подписана, на 20 октомври 2010 г. това става факт.

Днес зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева влезе в защита на кабинета на ГЕРБ, като коментира, че преди три години ситуацията в Северна Корея е била по-различна от това, което се случва днес.

Още по темата
В отговор на тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че "Цецка Цачева е с уникален принос в международното право" с това си твърдение.

"Северна Корея не се променя при смяна на едно с друго правителство, България винаги е настоявала тази държава да изпълнява резолюциите на ООН, както и на други международни организации", каза той.

Според него Бойко Борисов търси всякакъв начин да иска оставката на кабинета на Пламен Орешарски и му препоръча този път да внесе вот на недоверие заради отношенията на България със Северна Корея.

"Не бих се изненадал да има и такава тема", добави Местан.

Относно продължаващите скандали между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, той заяви, че "признанията на Пеевски са значими не с оглед единствено на негови профил".

"Много по-значими са тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър", коментира Местан.

Според него значимият политически факт, свързан с тези разкрития, е, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи в кабинета Борисов, "който трябва да се бори с престъпниците иска медиен чадър върху някои".

"Затова казах, че при ГЕРБ нямаше същинска борба с престъпността. Цялата им политика се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ. Тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставяни на мира и дори върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят", продължи с обвиненията лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
Южна Корея преди 10 години
Кой, кой,кой?
30
0
 
8
 
! Отговори
Виктория преди 10 години
Панеже съвременните управляващи са слаби управленци се обръщат точно към този вид управление за да не се потрудят,търсят мекото и лекото.Това правило важи и за нашите управници които за 24 г. не успяха да вдигнат държавата на нужното жизнено равнище и да напрявят държават достатъчно демократична и привлекателна ,а времето от 24 г. беше предостатъчно.Започва се от хората и след това всичко останало ,но за това се иска ум а некакто те направиха,опоскаха държавата от безотговорното си отношетие.
29
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАхахах, баси майтапа, да ревеш, че някой е направил нещо, и да не помниш, че сам си го направил преди 3 години :)))Пак си го изберете ..............
28
11
 
7
 
! Отговори
Девона преди 10 години
Ако продължаваше Герб да управлява нашите деца щяха да бъдат като тези на снимката! Щяха да пеят песни за Боко и да рецитират стихотворения1 Добре че ги махнахме!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До номер 6Така е прав си, пише се Сбогом, а не Збогом ,като Стефан Данаилов бивш министър на културата.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсурдистан и северна корея са в прекрасни отношение. И в двете страни управляват комунисти а народа е смачкан и уплашен.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"България винаги е настоявала КНДР да изпълнява резолюциите на ООН"А защо Боковото правителство не е настоявала незаконната офшорка Израел да изъплнява резолюциите на ООН? Ех все пак трябваше Тел Авив да финансира атентата в Сарафово за да могат да обяснят на народа защо в България се напълни с агенти на ЦРУ и еврейски военни бази.
24
4
 
7
 
! Отговори
До 1и2 преди 10 години
Няма лошо но вие кога изпълзяхте на съсела от дупката ***? Доган го е вадил за малко.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уж Тиквата е безопасен, а всички опорни точки са за него. Странно.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Северна Корея не се променя при смяна на едно с друго правителство" - а САЩ, Великобритания или България променя ли се при смяна на едно с друго правителство?
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-вече ще черпим опит от Северна корея по въпроса със свободата на медиите. А корейските управляващи ще учат от наще как се краде най-ефективно.
20
9
 
6
 
! Отговори
Живко преди 10 години
Тези на снимката с червените връзки са млади бъдещи герберчета ,които ще възнасят името на Борисов към слънцето а техните родители са въоръжени с ибрици и при всеки напън на вожда бягат след него да го подмиват!
19
2
 
4
 
! Отговори
811 преди 10 години
Ето от къде министърката е взела идеята за униформите на нашите ученици.Идея която е натрапена още през тоталитарно време .Маршируваш под строй,викаш ура пак по заповед,махаш с букети пак по заповед,кихаш,кашляш всичко е по сценарии.Няма свобода на мисъл и действие.Само сценарии зададени от Партията,като през военно време и то с едната цел да подчиниш мнозинството, защото така лесно се управлява.Овцете вървят ,а овчаря подбутва стадото с гегата да върви напред.Това в момента е Северна Корея.
18
0
 
8
 
! Отговори
ОБРАН БУСТАН преди 10 години
ТОЗ *** КАРДАН,ДА ОЧАКВА РЕФЕРЕНДУМИ ЗА "ТУРЦИЯ НЕ В ЕС"И ПРИЗНАВАНЕ НА ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ"
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !"никога вече герб" измислен враг, никога не е съществувал и няма да го има , това е едно от пипалата на БКП/ДС, като ДПС, НДСВ, АБВ, целта е народа да бъде ограбван.
16
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ= Сев.Корея преди 10 години
На Борисов държавата, той от Северна Корея черпеше опит,идеи и вдънновение като беше премиер, а последователите му го издигаха в култ!
15
1
 
13
 
! Отговори
преди 10 години
Местан може да чака влизането му в затвора падне ли триглавия змей от власта.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Черен Петърпо-скоро твоя идол който 4 години се изживяваше като "Шефа на България" е склонен на това.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от тях ще се учим на ,,свобода на медиите''
12
0
 
5
 
! Отговори
До номер 6 преди 10 години
Пише се Сомалия и сОмалийски пирати. Някой май не е посещавал часовете по български език в училище