Накъде полетели "калинките" от шкафа на Гален Монев

Националистът продължавал да разчиства рафтовете в жилището си
Обновена: 14 фев 2014 10:38 | 14 фев 2014 10:36,
24
Накъде полетели "калинките" от шкафа на Гален Монев
Снимка: архив, Булфото

Четири направления е съдържал механизмът за кадруване на ГЕРБ, станало ясно, след като депутатът от "Атака" Гален Монев намери документи със задължителни препоръки за назначения на държавни позиции.

Папките cu националистът открил в шкафове в наследено ведомствено жилище на парламента, в което преди него живеел бившият депутат от партията на Бойко Борисов и настоящ член на БАСТА Павел Димитров.

Пред bTV Таско Ерменков, който е шеф на анкетната комисия в парламента, която разследва случаите на грубо кадруване по времето на ГЕРБ, обясни, че след като надлежно прочел документацията, открил телефона на Димитров и му позвънил да го попита дали е оставил документи в обитаваното от него жилище.

Още по темата
"Бил оставил, но не знаел какви точно са", каза червеният депутат, който реши, че е време да обясни как точно е ставало избирането и назначаването на партийци от ГЕРБ на държавна служба.

По думите му административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов пускал до всички областни координатори справка, която да бъде попълнена с лица, подходящи за поемане на ръководни длъжности.

Справката се попълвала, връщала се при него, той я изпращал в министерствата и те назначавали.

Ерменков обясни и по какъв начин са били предлагани различните кандидати – по заслуги към партията, с осигуряването на помещения за срещи, даже имало и предложен за чиновник, който на партийни сбирки осигурявал анимация. Депутатът тук се запита какво ли означава това и си отговори: "Може би им е осигурявал мажоретки!"

Комисията му вече била проверила над 300-400 случая и на почти всички от предложените кандидати им е била осигурена чиновническа служба. Такива назначения имало в Сметната палата, Държавния резерв, в митниците, даже във Филхармонията във Варна.

Единственият министър, който отказал кадруването, пък бил Тотю Младенов.

Таско Ерменков каза още, че националистът Гален Монев продължавал да носи в комисията още папки с документи, след като разчистил и други етажерки в шкафа.

"Това не е от разсеяност, съзнателно оставих тези документи. Оставил съм папките, защото това бяха чернови от законопроекти, по които съм работил в комисиите. Сметнах, че е е по-добре да ги оставя на колегите, вместо да ги изхвърлям", коментира на свой ред Павел Димитров и призна, че навремето, когато се е нанасял във ведомственото жилище, също бил наследил едни папки, които му били много полезни.

Димитров допълни, че винаги се е противопоставял на механичната смяна в администрацията на качествени професионалисти с политически назначения.

Таско Ерменков го допълни, че смяната на администрацията е полезен, но и болезнен процес, защото един чиновник се гради с години.

На въпрос дали временната комисия трябва да стане постоянна, за да обхване периоди и на други управления, не само това на ГЕРБ, Ерменков коментира: "Винаги съм се учудвал на възможностите на журналистите да си задават отговори".

Според него има необходимост от орган, който да гарантира устойчивост на администрацията, "нещо като комисия по защита на администрацията", а и имало и воля за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 10 години
До Анонимен 14-На "Позитано" курсове ли ви правят?За ВИШО? Защото между БСП и ГЕРБ съществена разлика няма.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП - АБВ ГЕРБ - БАСТА
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОБЯВА ! Търся чистачка на апартамент ! Галенчо, обади се !
16
0
 
0
 
! Отговори
pesimista преди 10 години
До Анонименzasyvalenieeistinamnogostanahatakana4alniciisegabyrrrrrrrrrrrrrrrtreperqtqko
15
6
 
8
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 години
Стига ни занимавахте с тоя ***, една година след като се нанесъл и почнал да "разчиства", а пък видиш ли предишния пък "Случайно" забравил тия документи. И на децата им стана ясно, че всичко е скалъпено. Тая история е съшита с тооооолкова бели конци, че не си залужава даже да се коментира.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ се разпада, въпрос на време е. Нормално беше да не издържат много, тъй като са събрани само некадърници и необразовани селяни.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите нагли само това правиха 4 години, назначаваха *** със средно образование и то на ръководни постове. Само техни хора, никакви конкурси, нищо! Ама свърши тяхната вече, повече никога няма да се върнат на власт!!!
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анони.......ГЕЙБЕРСКА ВОНЯ СЕ НОСИ ИЗ ДЪРЖАВАТА НИ--***,А ТОЗИ ПУЯК БОКО ТИКВАТА САМО СЕ РЕПЧИ...КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА--ЗАЩО БОКО И ЦЕЦО ОЩЕ НЕ СА В ЗАТВОРА---***!!!!СЪД ЗА ТЕЗИ КАТИЛИ!!!!!
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се учудвам. По време на управлениео на ГЕРБ не е имало по-некомпетентни и по-необразовани служители във всички сфери, където са били назначавани. Затова и беше нададен такъв вой следкато герберастите паднаха от власт, защото техните "кадри" в реалния живот никога не могат да си намерят добра работа, поради естествената липса на качества и компетентност.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според него има необходимост от орган, който да гарантира устойчивост на администрацията, "нещо като комисия по защита на администрацията", а и имало и воля за това."- Абе тоя не вижда ли че държавата е пълна със служби, подслужби, подподслужби и т.н. т.н. които по цял ден си щракат с пръсти и не вършат работа за 5 стотинки хайде да не ги изброявам че няма да ми стигне деня.
9
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера, както си вървях по улицата и от небето пред мен падна чанта и се разтвори. От нея изпадна папка с документи, в които Азер Меликов описва страстните си нощи със Серго и Вигенин в малък, но луксозен хотел на виетнамското крайбрежие. Има и подробности за кадруването в БСП. Истина ви казвам, така беше.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно е, че един чиновник се гради с години. Около 0.5 години... Все пак, за да стане човек болезнено мързелив и да скатава, не се изисква много време.
7
0
 
3
 
! Отговори
perekly преди 10 години
Едва ли има разлика в разпределянето на постове от която и да е политическа партия.Нашенските политически *** се интересуват само от джобовете си.А, за това е необходимо "верни" хора на правилните места.
6
12
 
13
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Групировката ГЕРБе вредна за България и Европа.Така мисля аз.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем случайно отцепник забравя документи в жилище.Ей зая много *** ни взимат от АТАКА и БАСТА.Много подценяват народа, ама народа ще им го върне на изборите.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Търсят си оправдание за поголовното кадруване на ДС агентурния апарат на ДПС в цялата страна а Серльо мълчи кат п---а, затова Първанов стартира АБВ!!!! Карикатури!!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Ега ти смешните обяснения 'бил оставил документи, но не знаел какви". Да беше казал, че е написал тетрадката сега под диктовката на Бриго Аспарухов, по щях да му повярвам.
2
1
 
15
 
! Отговори
Батка преди 10 години
"един чиновник се гради с години" - това уби всичко детско в мен..
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКИ СТЕ !