Гечев убеден, че Орешарски има доказателства за търговските вериги

Според депутата премиерът не би обвинил веригите в нарушения, ако няма конкретни данни
Обновена: 15 фев 2014 13:10 | 15 фев 2014 13:09, Елена Кирилова
20
Гечев убеден, че Орешарски има доказателства за търговските вериги
Снимка: Bulgaria On Air

Абсолютно сигурен съм, че премиерът Пламен Орешарски нямаше да направи такова изказване за търговските вериги, ако не разполагаше с конкретни доказателства за нарушенията, заяви в ефира на Bulgaria On Air Румен Гечев, депутат от БСП, който е и заместник-председател на Комисията по икономика и туризъм.

По думите му след изборите правителството е предприело мерки в две основни направления - банките и търговските вериги. По второто от няколко месеца се правят сравнителни анализи с чуждото законодателство, предлагат се нови закони или се търси корекция на стари.

Още по темата
Гечев е категоричен, че най-важното в момента е българските производители да бъдат третирани така, както и чуждестранните. Във връзка с обвиненията на премиера за източване на ДДС и укриване на печалбата от страна на веригите, той поясни, че според него няма как една търговска верига да разширява своята дейност повече от 10 години и да не плати данък печалба.

“Ползата от търговските вериги не подлежи на никаква дискусия, но работата им трябва да е в рамките на европейските добри практики”, твърди Гечев.

По думите му Законът за потребителския кредит е на финалната фаза и предстои да мине през икономическата комисия, а след това и в пленарната зала. Гечев твърди, че е намерена подкрепа от всички парламентарни групи, ето защо няма съмнение, че законът ще бъде приет. Основната му цел е да редуцира и да осветли таксите на банките.

Във връзка с новия законопроект, свързан със Сметната палата и смяната на нейното ръководство, депутатът от БСП посочи, че целта е принципна. По думите му не се дава оценка на досегашното управление, а за оценка на две системи. "Искаме да върнем колективното начало в решенията. Целта не е смяна на ръководството, а връщане към система, която е по-добра", посочи той.

На въпрос, свързан с идеите на БСП за реиндустриализацията, Гечев посочи, че държавата трябва да се намеси като стимулира износа на частния бизнес на световния пазар, както го правят САЩ, европейските и други страни.

“Държавата да оздравява стратегически предприятия и да ги продава обратно на частния бизнес. Това е практика от десетилетия. Няма причина да не го прилагаме, ако ще бъде печелившо за България”, категоричен е Гечев.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Тоя кога избяга от затвора?
14
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Това нагло лице управлява Комисията по икономика към НС ,т.е. участва в управлението на икономиката на държавата. Как е възможно ,този наглец,който беше икономически министър по времето на Виденов и пряко е отговорен за фалита на България тогава, сега пак да е сложен да управлява!!! Това показва ясното намерение на комунистите отново да фалират България!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 5А какво може, защото досега нещо не виждаме резултати от моженето. Вече 24 години. Освен миши трохи за такива като теб, което те кара да се правиш на богат. Ако си богат няма да пишеш тук. Само не казвай, че той е нов. 24 години във властта са едни и същи. И в науката също.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не търсете под вол теле. Не нападайте веригите. Не кокетничете с малките търговци по пазари и квартални магазинчета. Благодарение на веригите цените имат поносимо ниво. Не помните ли как преди десетина години Бай *** търговец, ни дереше с безумни цени и скапани стоки. А веригите внесоха култура в България. И продавачът не те унижава с величавите си прийоми като не ти харесва не купувай, а дори и Айде марш от тука. Защо не пищи Фантастико- защото е образцова българска верига. Значи, проблемът е в културата, в честността. А кварталните търговци и Женски пазар рекетират немощните бабич
11
1
 
7
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Когато някой има доказателства, то той е длъжен да ги представи на прокуратурата за повдигане на обвинения. Защо Орешарски избра да ги съобщава по конференции не ми е ясно. Не всъщност всичко е ясно, натиск срещу веригите, за да могат да им натресат определението значителна пазарна сила. По този начин ще се опитат да ги контролират, разбирай да отчитат процент в партийните каси.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТе в УНСС са се събрали все умници и винаги е било така,затова икономиката ни е на този хал.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който каквито доказателства има да ги покаже,а сега за друг.Гледах пресконференцията на Стойнев във Франция,беше истинско мъчение,той непрекъснато жестикулираше,прехвърляше микрофона от едната си ръка в другата,а със свободната не спираше да ръкомаха или да се почесва по носа,устата,бузите и дори по тила,като говореше непрекъснато и по неговия си начин.Такова недоразумение не сме виждали в Европа,кой го откри,назначи и остави да се излага така?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами изкарай тогава доказателствата. Само да не са като онези "доказателства" за бюлетините в Костинброд.
7
14
 
3
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Само Орешарски !!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
davam mu bezplatno dokazatelstvo na ore6arski,ako vaob6te mu trqbva ;) magazin billa v sevlievo ot 5 meseca izdava slujebni bonove vmesto fiskalni....
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тъпакНе. Защото може. А ти като не можеш си седиш беден и ***.
4
6
 
17
 
! Отговори
тъпак преди 10 години
ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО *** НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗА ТЪПОТИЯТА МУ ЛИ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ В УНСС
3
1
 
3
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
upravlyavashtite znayat che kliuchat ot palatkata e pod iztrivalkata ama prodaljavat da go tarsyat pod keremidite.zashto da karat verigite da plashtat danaci kato mogat da si gi priberat v sobstvenata kasichka?
2
1
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Отвсякъде сме оковани ,даже и магазините са вериги.
1
4
 
28
 
! Отговори
! преди 10 години
Тоя е страшен ***, ако Орешарски има доказателства нали е длъжен да ги предаде в прокуратурата и да мълчи докато тече разследване. Ама то от милиционерски доносник освен тъпотии друго не може да се очаква!