Борисов пак води ГЕРБ, но вече с трима заместници

Цветанов запази поста си, Фандъкова и Николов сядат до него
Обновена: 16 фев 2014 20:44 | 16 фев 2014 16:05, Камелия Цветанова
254
Борисов пак води ГЕРБ, но вече с трима заместници
Снимка: БТА

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ. Той беше преизбран от националното събрание с  пълно единодушие. Борисов вече има трима заместници. Това са кметът на Бургас Димитър Николов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов, въпреки че през последната седмица той беше остро критикуван от Борисов заради конфликта му с прокуратурата.

Делегатите на форума избраха за членове на Изпълнителната комисия Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова. В нея влизат и тримата заместник-председатели, както и председателят на партията.

Борисов категорично обяви, че занапред за формацията няма да се говори като за "лидерска", решенията ще бъдат в ръцете на Изпълнителната комисия.

"Нека си има хубав лидер, но важните задачи да се взимат от всички тези хора от ИК", пошегува се Борисов.

Той отново даде заявка, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на евроизборите.

Още по темата
 „Ще има много тежки още един-два месеца, докато победим през май. Тогава вече страхът в хората ще почне да преминава. Сега е тиха ярост, защото има страхливи хора. Десетки хиляди всяка вечер минаваха по улиците на София. Те не са станали по-доволни. Това рано или късно ще избие. Напрежението в страната витае. Затова се опасявам с разиграването на етническата карта“, заяви той.

По думите му в ГЕРБ има много български мохамедани.

„Когато някой хвърли камък по църква или джамия, за мен е едно и също. На Балканите това е все едно да си играеш с динамит”, заяви той.

По думите му "Атака" и Сидеров подкрепят управляващите и няма да отидат на предсрочни избори, ако няма натиск от Европа. Надявам се Реформаторският блок да го осъзнава, както и че заедно трябва да имаме повече депутати от тях (БСП, ДПС и "Атака") на предстоящия вот, заяви Борисов.

Без да порицава поименно заместника си Цветан Цветанов, Бойко Борисов настоя повече да не се влиза в епизодични войни с една или друга институции." За това има политически начини в парламента. Особено със съдиите, със съдийската гилдия партията влизаше в пререкание и това не доведе до нищо добро", припомни лидерът на ГЕРБ и поиска да се търси правилен политически диалог на базата на закона, а не на лични пристрастия, за да "падне мониторинговият механизъм от  Евросъюза".

Той посочи, че не ГЕРБ е виновна за неудачите на някои формации. "Не ГЕРБ уби СДС, Иван Костов уби СДС. Вчера той каза, че ГЕРБ не може да се разбере с никого - това е  най-големият комплимент, който съм чувал. Хората се плашат най-вече от задкулисието, от партиите на прехода", смята новоизбраният лидер на партията.

Борисов отбеляза, че опорните точки на БСП, ДПС и "Атака" са еднакви - "лъжа, лъжа, но ежедневно се повтарят".

"Тогава, като се обърнете към мен и кажете: "Шефе, какво да правим"?, на базата на тази социология в страната предпочитам да сме сами, докато РБ не разбере, че говорейки по този начин, помагат на БСП, ДПС и новата им патерица и няма шанс да се съберем в парламента".

В същото време лидерът на ГЕРБ не пропусна да похвали свършеното от неговото правителство.

„Построихме повече, отколкото за 20 години преди нас. Това беше един успешен мандат и ни се падна да управляваме в най-тежкото време за света, най-тежката финансова икономическа криза. Успяхме да удържим. Цели държави катастрофираха – Италия, Испания, Гърция. С тази крехка икономика успяхме да задържим финансово стабилна България, да я извадим от дефицит”, заяви Борисов.

„С няколко тефтерчета, бири ни държат в обяснителен режим. Това време приключи. ГЕРБ няма да се обяснява. Грешките са отчетени, направеното е направено”, продължи той.

 „Друга алтернатива, освен ГЕРБ, няма. Оправдават се с нас, защото сме най-силни, само от нас се плашат реално. Какво да ги е страх от партия с 5-7 % – я ги вземат, я не. Знаят, че ще ги победим и затова търсят виновни, че АБВ ще им вземат гласовете”, допълни Борисов.

„Не си спомням БСП да е била в такова окаяно състояние, каквото е в момента. Те са толкова уплашени хора. Те самите разбират, че и техният електорат, и техните хора страдат и се мъчат”, посочи той.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
10
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Да си отглеждат Цветанов като саксийно цвете, а България ще плаща милиони левове обезщетения заради делата му
145
2
 
13
 
! Отговори
мафффффиозззззо преди 10 години
Този палавник, има поглед на африкански ***.Визия за хомосапиенс - груба пародия на жалка имитация.
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се чете като: "Трмма са вече мераклиите да дръпнат килимчето под краката на Боко". Тройна коалиция? Имаш я вече, Боко! Ако досега си смятал, че нямаш проблеми, то вече имаш мого!
143
15
 
4
 
! Отговори
сергей преди 10 години
Герб е единствената партия за момента която може да избута държавата напред , останалото е тъмнина и отчаяние , увито в обещания , опорни точки , манипулаций и пропаганда . И мрачни игри
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво да Ви кажа:Ами пълно мъртвило. Пълна извратеност. Пълна перверзия. Пълен срам и отврат! Гнус, погнуса, смрад! И знаете ли какво? Май за всичко ние сме си виновни - понеже наивниците са сред нас, понеже податливите на лъжи, са огромно мнозинство
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е,че от към щаба на "Бат"ви Бойко все по- силно да мирише на руски партенки...
140
4
 
12
 
! Отговори
MAШШШШАЛА! преди 10 години
"този субект е чудовищно неграмотен " - И.Костов за борисов
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** човек, но материала си го иска
138
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко е като баба Яга за тройната коалиция и крадливите и последователи.Ревете ,плачете но толкова помия никога не се е изсипвала върху бивш министър председател,затова народът пак ще гласува за него
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербери, студения душ ви чака, ще дойде време да ви обрязваме. Следващите *** след атакистите сте вие. Може да почерпите и с малко баклава, но нека да изчакаме ГЕРБ и Реформаторите да се прегърнат, пък тогава може и Касим Дал да черпи.
136
3
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Трябва да направи някое комедийно шоу, сбъркал си е професията:)))Точно му слушам поредните бисери по твто
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винету що гледа така лошо?
134
9
 
14
 
! Отговори
133 преди 10 години
Не познавам НИТО ЕДИН умен човек, който да гласува за ГЕРБ без да има пряка полза от това. Всички интелигентни гербери (а те са малко) са в тази партия за да крадат безнаказано и лесно.
133
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко на времето малко са те били Димата Руснака и Маргините!
132
4
 
12
 
! Отговори
Боко Комуниста преди 10 години
Вот за Боко = 100%. Вот за БКП и Тодор Живков - 99% :) :) :)
131
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зам.-председателите бяха избрани единодушно с 1101 гласа, без въздържали се и без против. Преди това председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран за лидер на партията. Борисов бе преизбран единодушно с 1102 гласа. Нямаше против и въздържали се. Това се нарича по народному: лапайте, патки, ябълки! Цветанов пак си остава партийния господар, а нещастната женица Фандъкова и Николов ще бъдат само статисти! Честито на наивниците, които повярваха на Борисовите заклинания!
130
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОТАЛИТАРНО ЕДИНОДУШИЕ! Дори и най-големите диктатори изнасяха отчетните доклади на конгреси на своите партии. Сталин не си е позволявал лукса да седи в президиума, а някой друг да чете доклад. При ГЕРБ обаче Пожарникаря Слънце дреме в президиума, а човекът с три прокурорски обвинения чете доклад за европейските ценности. Слава! Вижте им и избора дори един няма въздържал се! Като гласуване в мафиотски клан! Сами се убедете: Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кмета на София Йорданка Фандъкова, досегашния зам.-председател Цветан Цветанов и кмета на Бургас Димитър Ни
129
10
 
8
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Товарищи и товаришутки, бях решила да не гласувам на изборите през май, но днес като гледам тая ***, как единодушно си избра Б.(бах) М.(*** и) Б.(***), съм категорична ще гласувам! Гласувайте и Вие, за да не се върне отново Простака от Банкя! Никога повече ГЕРБ!!!
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С 99.99%, типично по бaй Тошовски, човекът, който му рaзтривaше ушите, бе преизбрaн, a пaртиятa (ОПГ ГРОБ) вече в ръцете (и преди си беше, де) нa подсъдим!Цвъцко яко е стиснaл зa топките Тиквочa обaче!
127
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех суета! Боко не бил искал! Сякаш другите се натискат за коалиция с ГЕРБ? Истината е точно обратната БСП, ДПС, Атака и Цензурата НЕ желаят коалиция с ГЕРБ. И едва ли някой друг има желание за коалиция с ГЕРБ! Нормално е да НЕ искат НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА УЧАСТВА В КОАЛИЦИЯ НА ПРОСТИТЕ!