От "Атака" захапаха Хафъзов от ДПС, напуснаха НС

Националистите искаха декларация, която да осъди думите му
Обновена: 17 фев 2014 16:36 | 17 фев 2014 11:06,
106
От "Атака" захапаха Хафъзов от ДПС, напуснаха НС
Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов. Снимка: Булфото

Парламентарната група на "Атака" напусна пленарната зала заради отказа на депутатите да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.

Преди три дни депутатът от ДПС взриви парламента по време на обсъждането на Изборния кодекс, когато отпадна предложението предизборна кампания да може да се води на друг език освен българския.

Още по темата

Тогава Хафъзов обяви от трибуната, че е гласувал против потисническото мислене на част от българските избраници с аргумента:

"Мечтата ми беше да живея в свободна и демократична България и един ден ще го постигна без значение вашето отношение към демокрацията. Искам да бъда свободен и ще бъда свободен, заради тази свобода има български граждани, които са лежали по затворите. Ако мислите, че с този закон ще успеете да ни ограничите, отсега ви казвам - следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата, аз ще бъде свободен въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм за демокрация без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната. Аз съм за демокрация без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната", каза Хафъзов, чиито думи бяха заглушени от силни освирквания.

Днес при представянето на предложението за декларация лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви: "Моето процедурно предложение е във връзка със скандалното и недопустимо изказване на Хюсеин Хафъзов. Настояваме дневният ред да бъде променен и да започнем с декларация, която да осъди това".

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова обаче му отвърна, че няма как по време на извънредно заседание да бъдат променени точки.

"Ще има възможност в сряда да бъде внесена декларацията", отвърна тя на настояванията на националистите.

След тези й думи депутатите от "Атака" демонстративно станаха и напуснаха пленарната зала.

"Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за кабинета на Орешарски", коментира в кулоарите Сидеров.

На въпрос за агитацията на майчин език и ще се съгласят ли националистите с ДПС, лидерът на "Атака" заяви: "Ясно изказахме нашата позиция, че сме против тази агитация. Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално, и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент".

Веднага след минискандала в парламента и напускането на националистите депутатите излязоха в кратка почивка заради липсата на кворум.

Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов обяви, че в зала присъстват 110 народни представители и удари звънеца за 30-минутна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България заслужава съдбата си, колкото и да ми е болно да го призная. Българските политици са на изключително ниско ниво. Викове, крясъци, поведение все едно си на полето на село. Като гледам видеото и мисля, че тези хора не осъзнават къде се намират и че от техните решения зависи състоянието на целия народ. Мисля, че въобще не им пука. Жалки са. България заслужава съдбата си. Политиците са българи. Това сме ние. Жалко наистина.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тук сте "патриоти", от които 60% са неграмотни. Допускат елементарни правописни грешки, като "доло", "уцелявам" и т.н. Жалка картина. И не на последно място главите са пълни с толкова омраза, че сте далеч от патриотизма. Патриотизма не е да нападаш други етноси, като се считаш за най - велик, но само зад нечий псевдоним и зад компютъра. Изказването на този политик от ДПС наистина е грешно, но има и правилни неща казани. Сърцата Ви са пълни с омраза, ако не преоделеете тази омраза...
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Сидеров и АТАКА !
92
1
 
6
 
! Отговори
bgpobeda преди 10 години
АТАКА - До пълна победа !
91
2
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Само като му гледам зурлата на това същество и ми става ясно че прадедите му са дошли от Индия.
90
5
 
7
 
! Отговори
Националиста преди 10 години
Първата партия извикала ДОЛО ДПС, то това е Атака и, който смее да спекулира, че подкрепя този и онзи нека първо да проследи хронологията какво и как се случва днес също виждате, че провокациите на ДПС няма да минават току така! Само АТАКА има смелостта да тропне по масата, когато ДПС запознат много да си позволяват!
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този хафъз няма място в Българския парламент. Този *** от Айтоското село Тополица се изкарва по голям турчин от всички турци. Такива надъхани психари не ни трябват. На лицето му е изписана омразата към българите. Марш от тука *** мръсен.
88
5
 
2
 
! Отговори
Мирослав Недялков преди 10 години
ТОВА ВАШЕТО ТУК..., АРГУМЕНТИ ЛИ СА..., ЗЛОБА ЛИ Е..., ДОБРЕ ЛИ СТЕ? ТОВА, ЧЕ НЕ ХАРЕСВАТЕ НЯКОГО СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ, АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО СМИСЛЕНО СЕ РАЗКАРАЙТЕОТТУК, СТИГА СТЕ ПЪЛНИЛИ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА С ГЛУПОСТИ...ВЛЕЗТЕ СИ В ПРОФИЛИТЕ НА БОЙКО, СТАНИШЕВ И МЕСТАНО- ДОГАНА И ТАМ СИ КОМЕНТИРАЙТЕ. АТАКА СЕ ОПИТВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА РЕГУЛИРА ИЗТОЧВАНЕТО НА ПАРИ, А ВИЕ ГИ ПРЕВЪРНАХТЕ В ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА, ВЪРХУ КОЯТО НЕ СПИРАТЕ ДА ИЗЛИВАТЕ КЛЕВЕТИ.
87
3
 
7
 
! Отговори
!?!?!?! преди 10 години
Добре де , колко изцепки трябва да направи волен за да разберете , че е предател ? Колко пъти трябва да подкрепи ДПС , за да разберете че той НЕ Е НИКАКЪВ НАЦИОНАЛИСТ ? Във всеки един момент , той може да спре този цирк , но не иска да спират и догановото кранче все пак ;)))
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da mu se tatuira krust na pleshivata glava vednagaaaaa !!!!!!!!
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос към всички от партия ГЕРБ:Ако БСП беше отхвърлила мандата за съставяне на правителство и този мандат се приемеше от ДПС как щяхте да реагирате??След целуване ръката на Доган и прегръдките с Ердоган 100 % СЪМ СИГУРЕН,че партията ви щеше да е коалиционният им партньор и вие,които лаете сега срещу АТАКА щяхте да сте по-ниски от тревата,нямаше да се пените по форумите с патриотични коментари!!Близо 4 години мандат с пълно мнозинство в парламента,за ДПС мълчахте като комунисти на разпит!!
84
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Да бе! И за да не допуснете "Тиквата " на власт ни докарахте *** карабини .А за "грешките в Костинброд" много трудно ще ви хвана вяра .А и заради тази далавера Бареков се кани да ви изяде хляба
83
4
 
14
 
! Отговори
Колев преди 10 години
До БългаринАко Волен не беше дал кворум,бсп нямаше да реализира мандат.Пастирката щеше да връчи мандат на дпс..И тогава Тиквата щеше да спазари няколко гласа.Или нови избори-Тиквата щеше да поправи грешките от Костинброд и всички дружно да заявят,че виновен е Волен..
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кратунковецът на снимката трябва да бъде отзован, да му бъде отнет имунитета, и да бъде осъден...Как български политик, заявява от трибуната, че ще следва стъпките на турски терористи?! Нека да се вземат мерки срещу лицето, за да не го линчуват някъде!
81
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 83АТАКА-ПОБЕДА
80
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Какави националисти се наричате бе,тия *** карабини из цяла България се разпиляха и се канят да я опоскат , и само Воленчо ги крепи с *** си пръст!И да знаеш,че Атакист вече е синоним на предател!
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 80Защитиха си централата,кое е смешното? Може да имат много грешки,най-вече-кадрови,но за това,че защитиха централата си заслужават уважение.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атакисти, бедни, мизерни, бачкащи, но все пак оцеляващи,обединявайте се, патриоти, носете думата, просветете заспалия под оковите на интернационала негласуващ Българин, говорете като Левски на хората и носете думата!!Срещу системата трябва да водим интелектуална война, защото те ни изкъпаха мозъците 25 години с гнусни методи и подмолни инструменти.Да изметем българофобите и да си върнем държавата, тя е наша, тя е била Европа, когато на запад са спали под земята !!!
77
2
 
18
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
*** си в свободна и демократична Турция,а от нас вазелина
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елементарно е в преходните и заключителни разпоредби на всеки закон ДПС да предложи текст отменящ членовете и алинеите на изнирателния кодекс които се отнасят до правилата за отседналост и май1ин език. Тогава или трябва да се отхвърлят всички закони или това да бъде гласувано с гласовете на Герб