Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!

Борисов: Томислав Дончев сигурно ще води евролистата ни
Обновена: 22 фев 2014 12:40 | 22 фев 2014 12:30, Анисия Иванова
447
Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка, архив: Булфото

Политическата отговорност в спечелилата изборите партия трябва да се носи от нейния председател, това е най-логичното за една партия, другото е бягане от отговорност, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Дарик”.

Според него премиерът Пламен Орешарски не носи никаква политическа отговорност и не управлява. „Той не може да си направи една смяна и да си назначи един човек в управлението, без да го съгласува с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява, и да се слага друг за премиер. Но при положение, че има ГЕРБ, хората имат ясна алтернатива на това управление", допълни експремиерът.

Според него най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите. „Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие", коментира Борисов.

Той посочи като много възможен водач в листата за евроизборите Томислав Дончев.
„Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете и е много важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, за да може и хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", каза Борисов.

„Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-правилното е да подадеш оставка, както направих аз, и съм благодарен на българския народ. Те след това ни поставиха като първа политическа сила. Най-добрият социолог и политолог е народът", заяви Борисов и допълни, че според него ГЕРБ е единствената заплаха на това управление.

По отношение на напускането на депутати от ГЕРБ, той заяви, че вероятно има процеси, които се случват. "Неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но... Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде. Чух, че следващият напуснал ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!", заяви още Борисов.

За промените в ГЕРБ Борисов каза, че новите заместник-председатели са деца на партията. "Фандъкова от директор на училище, виждате после какво направи за столицата. Димитър Николов показа как от един сравнително изостанал град направи най-добрият град за живеене." даде като пример той.

За Цветанов обясни, че се е разбрал с него - "ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне." До този момент обаче никой не можел да го убеди в неговата вина.

"Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях. Точно обратното - тежестта на Изпълнителната комисия в момента ще измести възможността, включително и моята, някой да взима погрешни решения, които да не са в полза на държавата и партията", категоричен бе Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ ПИСМЬНА МИ ОТ ПРОСТОВАТИ ХОРИЦА, АРЕ СТИГА С ТИА КОМУНИСТИ, АБЕ МАЛОУМНУК, ТИ ЗНАЕШ ЛИ КВО Е КОМУНИСТ, *** ЕЛЕМНТАРЕН
324
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе ти по долу,ако се наакаш пак ли Боце ще ти е виновен??
323
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боце, не бягай от темата за наркотиците от Франция!
322
8
 
17
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Аз винаги съм бил демократ............!!!!!!!!!!!!!!!Е. яом те видях заспал на един ЕU форум и ти пуснаха снимката в Туитър, то няма как да кажешче не си демократ.Може да се спи навсякъде.Например: като гкав.секретар на МВР, в съда като свидетел ,като кмет на софия при откриване на студенската година,.... А,бе отвсякъде си е нашата ТИКВА демократ.Амз защо ли никой не го признава?
321
5
 
12
 
! Отговори
v0da преди 10 години
Boko ti ako si ni alternativata az po dobre da si xvurlqm Balgarskia pasport, zashtoto ako ti doidesh na vlast pak Balgaria sus sigurnost shte e po zle i ot Etiopia... Ne kazvam che Oresharkata e po dobre no vse pak ima akul i vuzpitanie za razlika ot gospodina ot selo Bankq.
320
5
 
16
 
! Отговори
anoi преди 10 години
Абе може и ти да си, ама удари си един бръснач, че си замязал на рецидивист в домашен отпуск!
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти си Лаåно мой приятел нÅмаве да те споменавам но си забрвåв всеки дето те поткрепåме май си прекалих с твоето говерене не искам на мъжкати да те напусувам разревими бориславова да нацепаСамо главияката ë å тура турска дума
318
12
 
22
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Тиквата е махнал огледалата и кантара в къщата си.Висок , тлъст и ***.Както винаги , само 30 % истина има в думите на Боку Тиквата.Всеки ден чупи ***!
317
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко пак жегоса червените ескадрони и фесовете,че се пукат от яд.Така щее още малко мъка и пак ще ни светне.Не разбрахте ли че освен *** и стари хора други не може да управлявате а и няма кой да ви повярва.Станишко меката китка да врътне една центофуга на Местана И Догана и да хваща Анадола и да се прекръсти на Сунай Селим!
316
12
 
29
 
! Отговори
се преди 10 години
Гласуването за ГЕРБ е равно на национално предателство!Провалила се партия с управлението си защитавала интересите на малцина и загърбила народа си!Да се гласува за всяка друга партия е чест но да се гласува за ГЕРБ е идиотизъм.
315
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До М.Ф.За Тиквата лидер на партия е равно на Бос на мутренска групировка. Нему се връзвайте - той толкова си може.
314
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Времето в опозиция е полезно за ГЕРБ, но не и за държавата. Отчитайки грешките, слабостите, отстъпките от дадени обещания, партията, разчитайки в управлението на най-добрите си кадри, ще подобри както комуникацията с обществото, така и дейността си в негова полза. Няма да изоставят по никой начин въпросите на корупцията. Разбраха, че това е една от най-големите им слабости. Народът може много да изтърпи, включително и постни пици, но не и абсолютната липса на справедливост.
313
13
 
10
 
! Отговори
СРЕТЕН преди 10 години
До Анонимен 350 Сред искрета фидоски и кадри МИЛИЦИОНЕРСКА РОТА _ ТИКВАТА Е ЗАТВОРА НЕ можеш НЯМАШ мозък да го разбереш милиционер си
312
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пак се изходи неподготвен ! Тая алчност и жажда за власт ще го довършат
311
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главния циркаджия пак репетира.
310
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За голямо твое съжаление нито си висок, най-малко красив и още по-малко умен... Ставаш само за бодигард, да си пазиш собствената къща и особено тоалетната, да не те подслушват...
309
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей да му имам самочуствието на тая Тиква.мозъкът му е като пукнат пожарникарски маркуч,а колко е красив ,питайте бившата му жена.
308
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турска мутра
307
40
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колебаех се ,но вече съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН ,че ще гласувам отново за ГЕРБ...Бойко е 100 пъти по-свестен от всички останали...
306
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много писачи,ползващи опорни точки в този сайт.Сигурно чакат на опашка за поца.