Първанов зове за нов политически модел – солидна коалиция

Хората се умориха от очакване на чудеса, заяви лидерът на АБВ
28 фев 2014 18:35,
130
Първанов зове за нов политически модел – солидна коалиция
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Георги Първанов прогнозира, че евроизборите през май ще са предмостие към следващите избори. Той изрази убеденост, че те ще покажат, че АБВ са най-перспективният политически проект.

Президентът (2002-2012 г.) смята, че сега има компрометиране на идеята за парламентаризма и се обяви за нов политически модел, "при който да е ясна отговорността".

По думите му у нас "става дума за тежка, непримирима война между институциите".

"Хората се умориха от очакване на чудеса, а ние искаме България да има по-добро управление, което означава максимално политическо съгласие - солидна коалиция", посочи Първанов, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че са за реален мажоритарен вот и смесена избирателна система "50 на 50".

"Моя е идеята президентът да получи право да свиква и да обявява пряко референдум, което да стане с промяна на конституцията", допълни той.

На въпрос за листата на АБВ лидерът на движението заяви, че тя "няма да излъчва агресия".

По думите му новият Изборен кодекс не изглеждал по-различно от предишния и промените в него били незначителни.

Според него се залага на политическото начало при формиране на Централната избирателна комисия, при което нарастват рисковете за опорочаване на изборите.

"Заложената преференциална бариера няма да проработи", прогнозира той.

В Плевен Георги Първанов пресметна, че сумата за изграждане на един нов ядрен реактор в Козлодуй е горе-долу или малко повече от тази за изграждане на два реактора в Белене.

Според него, след като "Белене" е "с две обиколки напред, това доказва, че правителството, управлението е заложник на външни геостратегически интереси, които не съответстват на националните".

По думите му трябва да се работи успоредно по двата проекта, "но да не се спира изкуствено "Белене".

Първанов посочи, че от АБВ ще настояват за ускорено изграждане на "Белене" и за залагане на подготовка на кадри за него в сферата на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
3
 
! Отговори
ОООХ!!!! преди 10 години
ТИ РАЗЦЕПИ БСП А СЕГА ГОВОРИШ ЗА КОАЛИЦИЯ - НИКОГА НЯМА ДА ТИ ПРОСТИМ ЗА ТОВА -ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ АГИТИРАХМЕ ЗАЩО??? ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА НАПРАВИ ДОБРО ЧЕ ДА ВИДИШ......АКО ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ОТ БСП ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯШ С НАС ИЗБИРАТЕЛИТЕ - КОГАТО ДОЙДЕ В НАШИЯ ГРАД 80% ОТ ХОРАТА В ЗАЛАТА БЯХМЕ ОТ БСП ДОЙДОХМЕ ДА ТЕ ЧУЕМ КАКВО ОЩЕ ЩЕ НИ ИЗЛЪЖИШ
87
4
 
3
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
"Планират да окървавят националния празник Първанов, Бойко и Петков с последен опит да бутнат кабинета Бившият вътрешен министър буни ултрасите за 3 март. Парите идват от спонсорите на Гоце, Дучето и Елена Ваташка организират феновете Поредния протест на ултраси стягат бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето и председателката на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка.По план мероприятието, чиято крайна цел е да се стигне до сблъсъци и проливане на кръв..."
86
6
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Георги, еврогейовете са пробили Партията и подкрепят фашистите в Украйна!Георги, ИЗЧИСТИ изметта! Изчисти Партията, Георги!
85
0
 
7
 
! Отговори
lsl преди 10 години
Коалиция чоже, но без комунисти.
84
10
 
4
 
! Отговори
Другари преди 10 години
След като видяхме ограничените възможностите и задкулисието в управлението на бсп+дпс е време да дадем шанс на АБВ да разкрият техният потенциал в правенето на нови политики с повече морал, прозрачност и социална ангажираност. Изберете изцяло българският независим проект АБВ!
83
1
 
7
 
! Отговори
Комат преди 10 години
До АнонименНа всичките им е ляв ума - не могат да разделят на 2 кокошки храна,а се натискат да правят закони,които да напълнят джобовете им!
82
1
 
7
 
! Отговори
argument преди 10 години
Това, за което ще се бори Седефчов, ако гласуват за него, е неразбираемо и самият той не може да го обясни. Но работата е проста - искам да гласувате за мене, искам да отчетете кои седят до мене и ме финансират, за да ги пратя в европарламента.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За последните 23 години има двама злодеи, които са направили най-страшните злини в България. Това са Андрей Луканов, който изкраде сума пари, пишеше отвратителните си сценарии, заобиколен от агенти, и Георги Първанов(ГОЦЕ), който е зловещ комунист..И НЕКАДЪРЕН ПОЛИТИК.... Той непрекъснато създава около себе си общности, които пречат на демокрацията...
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю седефчоффффф,ти и спонсорите ти МУТРИ сте за затвора бе!?
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не знаех", че сталинисти , руските агенти , мъхлясали фуражки , Гоце и РОвч, златевци и свинарите , Мая- галева и любенгоцевци, *** и сие мафия , дъбовци и т.н. ,,,,са ЛЯВОТО в България :) !!?????? Истински ,съвременни европейски , социалдемократи ..Хахахаа.. И Моника , бедната майка - да не забравя ..И децата на сатрапите и т.н.. И БКП е лявата партия , и партията на КИм, и на Фидел и на Хитлер , дори :) Все леви :)) Наистина трябва да се гордееш с такова "ляво" :))
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОЦИАЛИСТИ Жан Виденов беше социалист и да си призная по-"социална" политика едва ли е имало в България от освобождението насам.И Мао е бил социалист и колко хора е "съживил".И Сталин ги е "съживявал".Абе изобщо всичките социалисти барабар с Гоце и украинеца(всъщност богоизбрания) само за хората мислят и те затова им се радват и си гласуват за тях.Браво,само така,да видим обаче внуците на социалистите в коя държава ще живеят,защото изчезне ли България,българските социалисти стават безработни
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои DS,KGB червени БЕЗДАРНИЦИ искат и шамани да са!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВА КОАЛИЦИЯ....ПИСНА НИ ОТ СТАРИ ***-ПОЛИТИЦИ!ИСКАМЕ МЛАДИ ХОРА,НЕОПОРОЧЕНИ ОТ КОМУНИЗЪМ,ГЛОБАЛИЗЪМ,СОРОСОИДИЗЪМ!ИСКАМЕ МЛАДИ ПАТРИОТИ БЪЛГАРИ,ОБРАЗОВАНИ И РОДОЛЮБЦИ!ДУМА ДА НЕ СТАВА ЗА БИВШИ,НАСТОЯЩИ И МЛАДИ КОМУНИСТИ!
75
1
 
7
 
! Отговори
до #101 преди 10 години
БСП+АБВ+ДПС = БКП
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце - социалдемократ !!??? Хахахааааа......
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много червени вождове - малко индианец! Някои червени БЕЗДАРНИЦИ искат и шамани да са!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До реалистНе, солидната коалиция на Гоце е БСП+АБВ+ДПС и евентуално Бареков. Нито ГЕРБ, нито Костов управляваха с ДПС, но българинът си иска турците в управлението и това е...
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветския гражданин серГЕЙ, който трябва да заклеймява и най-нищожната проява на фашизъм, екстремизъм, дискриминация и расизъм, работи в унисон с фашистко-комунистически политически *** (Волен), за да стои на власт!Зад неговата неспособност да управлява, или поне да води диалог, стои още по-мрачната фигура на комунистически агент на име Гоце Първанов, който посяга отново към властта, за да продължи безсрочно обвързването на България с Русия. Смяната (отново смяна!), ще е отново по приказката от трън, та на глог, но този път с благите словца и имитация на диалог.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия дърти къртуни неразбраха ли най-после че искаме нови и млади хора.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя *** няма ли да спре с простотийте си?