Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев

Законът за "чисти ръце" бил почти готов
Обновена: 4 мар 2014 17:15 | 4 мар 2014 15:30, Камелия Цветанова
76
Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев
Снимка: Българя без цензура

Парламентарна анкетна комисия да разследва Росен Плевнелиев в качеството му на министър на кабинета на Бойко Борисов, както и да се създаде и втора, която да провери дали е имало фалшификации на изборите за президент през 2011 г., когато той стана президент. Това поиска лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който дойде в парламента по покана на независимия депутат Румен Йончев, вече експерт на неговата партия.

Бареков донесе и писмо, адресирано до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, до неговия заместник Цветан Цветанов и зам.-председателя на парламентарната група на опозицията, с което им предлага да започнат официални преговори с независимите народни представители, които се присъединиха към „България без цензура”, макар че партията е извънпарламентарна.

Според Бареков едната комисия трябва да проучи фактите и обстоятелствата около „нерегламентираните бизнес контакти, поведението на Плевнелив като данъкоплатец и връзките му с отделни корпоративни кръгове”.

Втората комисия трябва да провери  дали е имало надпечатване на бюлетини на изборите за президент. По думите на Бареков такива е имало и това му е било доверено от функционери на ГЕРБ.

Той обяви, че знае за разговор през 2011 г., на който е присъствал и Цветан Цветанов, завършил с репликата: „Ние ще спечелим изборите, защото бюлетините са наши”. Това му е било споделено през лятото на 2013 г.

„Това е Костинброд едно”, настоя Бареков, след като на последните парламентарни избори в деня преди размисъл в печатница в Костинброд, чийто собственик се свързва с ГЕРБ, бяха намерени близо 400 000 бюлетини.

Николай Бареков припомни, че лично той е дал няколко сигнала за Плевнелиев до главния прокурор Сотир Цацаров. Въз основа на тях е била извършена данъчна проверка на президента. Същото се отнася и за Бойко Борисов, добави той.

Лидерът на „България без цензура” съобщи, че не отказва подкрепа от БСП, ДПС и „Атака” за създаването на комисиите, но ако опозицията не участва в тях, това ще постави под съмнение работата й. Законът за чисти ръце е почти готов, обяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не би ДАНС да дава документите първо на троловете, а после на Доган.Много знаят и пишат тези момчета и момичета с червени връзки и воняща паст - ***, какво да му кажеш
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то не стига ,че България е на дъното ,ми и този допълнително ни вкарва в тинята
21
1
 
23
 
! Отговори
Буреносов преди 10 години
У нас трябва да си перде като Бареков, за да станеш "политик". Комичен е случаят с онзи, който стрелял пред прозореца му.Този ден беше Сирни Заговезни и тогава,ако не знаете, се палят огньове и се гърми.Та човекът/видяхме го на камерите/ просто се отби в една по-глуха уличка, извади си патлака и стреля - ей така, за традицията, във въздуха.А нашият напълни гащите и направи от това политически пиар - пълен гьон!
20
2
 
14
 
! Отговори
Той преди 10 години
До анонимен 16 ще ви платят ли за лъжите? колко вземаш на час за тролене,*** долен?
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 16Много покупко-продажби има при вас
18
1
 
14
 
! Отговори
Той преди 10 години
До Анонимен 14От къде знаеш това,официален документ ли видя или ти спуснаха новите клевети от БСП и ДПС,долни *** както и тези които ви плащат за това - ***
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е страшно когато едно *** си мисли че е станал човек и се вземе насериозно! *** е живият пример -- вече и правителство под негово ръководство е наредил. Няма такъв цирк !!!!
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тази седмица се провеждат избори за депутати в Европейския парламент, то битката за първото място би била между БСП - 18,9% и ГЕРБ - 18,6%, следват партия "България без цензура" (7,7%), АБВ (7,3%), ДПС (5,3%), Атака (3,8%), Реформаторски блок (3,3%), НФСБ (2,4%), сочат данните на "Афис", цитирани от БГНЕС.
15
3
 
18
 
! Отговори
Той преди 10 години
Зад гърба на този нещастен *** стои цялата медийна клика на Пеевски,но както казва народа муха и политик се убива с вестник. Дано са останали истински журналисти в България и не му дадат медиен комфорт.Толкова двулична и продажна личност скоро не се е показвало в политическото пространство, тези като Бареков-*** и Боленчо не трябва да се допускат в политиката.
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигарха Иво Прокопиев е налял 9 милиона евро само за година в дружество,свързано както с него, така и с президента Росен Плевнелиев. Това става ясно от официални документи, които напълно разбиват паническите опити на държавния глава да отрича както връзката си с Прокопиев, така и офшорните си обвързаности
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюреков това не е телевизионно предаване,тук са заложени съдбите на един цял народ."Колоси"като теб много,но никои от тях не е направил нищо освен за себе си,последния е смешника Болен Сидеров,в един цирк сте всички,продажни и долни
12
2
 
21
 
! Отговори
Той преди 10 години
Има четири пет трола в нета и пишат все едно и също,сменете маниера и почерка другари от дупките на БСП и ДПС.Знаеме че си заработвате парите,но поне не се опирайте само на опорните точки на властта.Малко самоинициатива вложете *** долни............
11
2
 
27
 
! Отговори
Човек преди 10 години
*** на ДПС и Пеевски,ще излива помия върху всички,за да доказва колко е праведен.Дано никои не му се върже и не гласува за този ***.Какво стана с Костинброд-едно голямо нищо,но завъртя истинския вот тогава.Тази долна *** знае само да лъже и хули,какво да искаш от *** и компания,с парите на Пеевски има чисти ръце.Тези пари са препрани многократно,от кръговете и обрачи на ДПС
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков превръща политиката и България в телевизионно шоу. А ние сме *** дето го гледаме и които ще го изпитаме на гърба си!
9
2
 
35
 
! Отговори
Лала преди 10 години
България никога няма да се оправи докато възпроизвежда на власт хора като Сидеров и Бареков. Всеки лае срещу ГЕРБ защото са най-добрите и са им сериозни конкуренти!Плевневлиев е най- добрият президент които сме имали до сега а Борисов е най-честният лидер на партия!Партията на Бареков е продукт на ДПС с цел туркизирането на България...Ако сринат ГЕРБ и всичко българско държавата е тяхна!
8
2
 
31
 
! Отговори
ХМ!? преди 10 години
Това *** съвсем я удари през просото! Плямпа каквото му скимне вече! Абе льольо, за нормалните хора си просто един ***! Единствено някой от електората на ДПС, БСП или Атака може да се хване на твоите глупости! Най-напред си измий твоите ръце и уста! ***!!!
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхме последната Костинбродска далавера на Бюрека! Всичките му работи са такива. Произвежда новини, ама след това - нищо! Всички споделят с него - да отиде в църквата като изповедник!
6
22
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ако Барека вземе власта,не му мърда импийчмънт още на втория месец на Роската.Ами и това му е...много;все пак президентството не е...училище за недоносени политици.
5
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо единствено преследва партийните интереси на ГЕРБ, нищо друго не го интересува. Години наред изпълнява поръчките на агент Буда, който го спусна на президентския стол след зверска измама.
4
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюрека не е цвете за мирисане, но ми е кеф, когато натиска онези мутри гербераски. Само мачкане на Боко и Цеко, няма друг начин да бъдат изгонени от политиката.