Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев

Законът за "чисти ръце" бил почти готов
Обновена: 4 мар 2014 17:15 | 4 мар 2014 15:30, Камелия Цветанова
76
Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев
Снимка: Българя без цензура

Парламентарна анкетна комисия да разследва Росен Плевнелиев в качеството му на министър на кабинета на Бойко Борисов, както и да се създаде и втора, която да провери дали е имало фалшификации на изборите за президент през 2011 г., когато той стана президент. Това поиска лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който дойде в парламента по покана на независимия депутат Румен Йончев, вече експерт на неговата партия.

Бареков донесе и писмо, адресирано до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, до неговия заместник Цветан Цветанов и зам.-председателя на парламентарната група на опозицията, с което им предлага да започнат официални преговори с независимите народни представители, които се присъединиха към „България без цензура”, макар че партията е извънпарламентарна.

Според Бареков едната комисия трябва да проучи фактите и обстоятелствата около „нерегламентираните бизнес контакти, поведението на Плевнелив като данъкоплатец и връзките му с отделни корпоративни кръгове”.

Втората комисия трябва да провери  дали е имало надпечатване на бюлетини на изборите за президент. По думите на Бареков такива е имало и това му е било доверено от функционери на ГЕРБ.

Той обяви, че знае за разговор през 2011 г., на който е присъствал и Цветан Цветанов, завършил с репликата: „Ние ще спечелим изборите, защото бюлетините са наши”. Това му е било споделено през лятото на 2013 г.

„Това е Костинброд едно”, настоя Бареков, след като на последните парламентарни избори в деня преди размисъл в печатница в Костинброд, чийто собственик се свързва с ГЕРБ, бяха намерени близо 400 000 бюлетини.

Николай Бареков припомни, че лично той е дал няколко сигнала за Плевнелиев до главния прокурор Сотир Цацаров. Въз основа на тях е била извършена данъчна проверка на президента. Същото се отнася и за Бойко Борисов, добави той.

Лидерът на „България без цензура” съобщи, че не отказва подкрепа от БСП, ДПС и „Атака” за създаването на комисиите, но ако опозицията не участва в тях, това ще постави под съмнение работата й. Законът за чисти ръце е почти готов, обяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крушата не пада по-далеч от дървото, Плевньо не пада по-далеч от Боко - престъпник! Явно е правил и сега продължава да прави измами с постовете си. Задължителна по-скорошна оставка на това недоразумение.
2
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога Цацаров ще покани Буда и Ухото в прокуратурата, след това ги вкара в съда, докато не излязат с присъди?
1
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко и Цвъко да се изправят срещу своята марионетка Плевела - никога!