Реформаторите към властта: Уважете президентското вето!

Блокът притеснен от фантомните гласове в избирателните списъци
Обновена: 4 мар 2014 17:17 | 4 мар 2014 13:55,
54
Реформаторите към властта: Уважете президентското вето!
Лидерите от Реформаторския блок. Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок настоява Народното събрание да уважи ветото на президента върху Изборния кодекс.

От формацията изразиха безпокойство от наличието на фантомни гласове и настояват да бъдат изчистени от избирателните списъци.

"Настояваме за активно избирателно право, не е прието и нашето искане за професионална администрация", заяви Николай Ненчев.

Според него целта е да се подмени ЦИК и да се назначи партийна администрация. Той изрази опасение, че управляващите ще се опитат да спечелят служебна победа и да откраднат гласа на хората.

Мартин Димитров пък отбеляза, че случващото се в Украйна е било ясен сигнал, че България има нужда от кризисен план. Такъв план не е приет от правителството, отбеляза той.

От Реформаторския блок предупредиха, че е възможно намаляване или спиране на газовите доставки от Русия, подобно на ситуацията през 2009 година.

Според него първа точка, която трябва да разгледа следващият КСНС, е срокът за изготвяне на такъв антикризисен план, както и срокове за изграждане на алтернативните газови връзки.

"Крайно време е основните договори, включително бъдещи, които засягат доставките на газ за България, да станат прозрачни", посочи Димитров.

Той информира, че Реформаторите са поискали от министерството на икономиката всички документи, свързани с "Южен поток", но от ведомството отговорили, че тези данни са в Българския енергиен холдинг.

"Ние решихме да потърсим правата върху тази документация по съдебен път и Софийският административен съд реши да поиска от министерството на икономиката с дата месец март опис на всички документи, засягащи Южен поток", съобщи Димитров и допълни, че описът първо трябва да бъде предоставен първо на съда, а след това и на Реформаторския блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
тия май са ГЕЙ дружинка
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тази седмица се провеждат избори за депутати в Европейския парламент, то битката за първото място би била между БСП - 18,9% и ГЕРБ - 18,6%, следват партия "България без цензура" (7,7%), АБВ (7,3%), ДПС (5,3%), Атака (3,8%), Реформаторски блок (3,3%), НФСБ (2,4%), сочат данните на "Афис", цитирани от БГНЕС. ТИЯ КАТО КАКВИ СЕ ИЗКАЗВАТ ?
31
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
"Гивми Файф" X 5.Наш-Росен може да е сменил "тротоара"(резбата),понеже бе "Подхванат под мишничка" от "Кръглата шапчица".Ку-ку !
30
2
 
4
 
! Отговори
а мерси преди 10 години
Няма партия, която да не обещава реформи. Стана вече четвърт век! След всяка реформа, България затъва все повече и повече. А РБ обещава много реформи...
29
1
 
0
 
! Отговори
едмон преди 10 години
с коктейла комунизъм, ДС, мафия и Путин не е достатъчно дори да минеш 4-процентната бариера.Колкото и да им го казваш и на светлосините, и на тъмносините, те няма да го разберат. И на челото да им го напишеш, пак ще повтарят едно и също. То е като болест, вид далтонизъм. Някакъв вирус на самоунищожението и самоизолацията.
28
4
 
6
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Да помогнем на Кунева и хората около нея да спрат да се занимават с политика.
27
3
 
2
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Не е важно какво ти говорят и какви обещания ти дават, а кой ти го обещава. Важно е какви са тези хора и какви са ги вършили до сега. Не случайно наричат реформаторския блок Реаниматорски блок.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко -мутра,БСП-са с турците ,по- добре за интелигентните -Реформаторския блок
25
2
 
2
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
И тия, както и всички останали само плямпат по телевизионните студия. Как пък един не се хвана да каже нещо и след това да го свърши? Винаги изправят кривите краставици и накрая нищо.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да дойде Костов,да разчисти този сбироток и да поеме нещата в свои ръце.Той знае как.
23
7
 
10
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Мишока Плевло е длъжен да даде обяснение на хората пред трибуната на Народното събрание защо отхвърли новия Изборен кодекс ,който беше направен идеално ,но както каза и Мая Манолова той се е покрил ,защото знае ,че мотивите му са незащитими или казано накратко изобщо няма мотиви ! Росен Плевненлиев - герберска слуга !
22
5
 
7
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Изразът 'Гражданите имат думата " в случая на Плевло не важи ! За него е по-правилно "От Герб имат думата" тъй като мишлето е непрекъснато контролирано от Бойко и Цветанов ! Всяко решение на Роско е просто и абсурдно също като задкулистните играчи които са го предложили !
21
3
 
9
 
! Отговори
само питам преди 10 години
Извинете ,ама кои бяха тези ,и какво са реформирали
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 22:А ако този същия утрекаже че има 183- *** извънземнив България,ще му повярвате ли?!Тези неща се доказват в съдаи само по един начин-с докумети и факти!А не дрън-дрън!
19
5
 
12
 
! Отговори
kapo преди 10 години
Народът към реформаторите: "Гръмнете се!"
18
2
 
7
 
! Отговори
До §19 преди 10 години
Г-не/жо/,мъртви души в списъците има и това го твърди от доста време многоуважаемият проф.М.Константинов,който помогна на ГЕРБ да спечелят предишните избори.Въпросът е,защо никой досега не ги е изчистил от списъците????
17
9
 
13
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Винаги съм гласувала за сините.Но този тюрлю гювеч който забъркаха с Кунева и който им се предложи ме отврати тотално и повече няма да гласувам за тях.Очевидно сами не могат да постигнат нищо.Още по-очевидно е,че ако въобще успеят да влязат в парламента ще бъдат патерицата на Б.Борисов.Това е абсолютно неприемливо за сините избиратели.Затова или да си оформят облика и поведението или ще останат задълго вън от политиката.
16
7
 
10
 
! Отговори
Нека сме сериозни преди 10 години
Тези са пълни комедианти. Със сигурност дори няма да влязат в Парламента. По-несериозно изглеждат дори от Тиквата, Бюрека с бронежилетката, СерГеЯ и фесовете от Доган Корп. :)
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще го напиша!Първо:Идиотчета,има служба Есграон!Та когато някой си замине от този свят,на база смъртния акт този човечецсе отписва от света на живите,т.е.вече НЕ МОЖЕ ДА Е В СПИСЪКА на избирателите!Което много лесно може да се провери!Второ:Никой до сега при проведенитолкова много избори не е завел дело и ДОКАЗАЛ В СЪДАНАЛИЧИЕТО на мъртви души в избирателните списъци!Защо?!Вие си отговорете!Защото това е бля-бля!Това е!
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви ,,реформатори '' са тези продажници!