"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
11
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Volene palyacho zashto nito edna media ne pisa che Bulgaria be osvobodena ot TURSKO ROBSTVO??!!!KU TE NABARAM NEIDE KE TI KRATIM ZABACITE.PODKREPYASH KOMUNINGITE I FESOVETE NA KOITO ROBUVAHME 500 GODINI +45+24 GODINI.........
124
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИвоНикой не е забранявал нито руския, нито българския език.
123
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Май "лудият" се оказа прав.А еврейчето станишев прати еврейчето *** да стисне ръка на еврейчето арсен?!
122
7
 
4
 
! Отговори
55 преди 10 години
До Анонимен 136Ами,българин,нали му взеха мярка за ***.....
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ" - Не е възможно! САЩ са ангел хранител на всички добродетели, САЩ раздават безплатни кредити на бедни държави с цел тези държави да станат богати като САЩ.
120
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравявам Сидеров, единственият българин в НС!
119
2
 
2
 
! Отговори
55 преди 10 години
До ИвоИнтересно,и в двете държави има руско присъствие...
118
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турска ***! Гласуваш за Атака-получаваш всички, които се засилят да правят правителство и не им достига малко. Волен ще донади, но разбира се срещу мнооого пари.
117
4
 
13
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Поразходете се из нета, погледайте клипчета, четете! В Украйна бе извършен държавен преврат! Украинци убиваха СВОИ! За да джиросат убийствата на "Беркут"-ите. Познато? Съвсем неотдавна в Сирия се играеше тази пиеса! Фашаги, обучавани в Полша и Латвия стреляха по "мирни" демонстранти със ЕДНАКВИ ЩИТОВЕ, естествено спонтанно направени (!), каски, бухалки! А беркутите бяха с гумени куршуми и водоструйки. Патриоти наши, превратаджийте забраниха БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, КАКТО ЗАБРАНИХА РУСКИЯ!Вашият отговор?
116
7
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ei mrusen prodajnik Siderov,platiha ti za glasa za turcite i komunistite sega i Rusia li ti plati ili prosto iskash da im se maznish maznyo...kolko ti platiha da ni izkarash ot EU?
115
8
 
3
 
! Отговори
55 преди 10 години
Тоя,като се пише националист,не му ли казва някой че сме българи,а не раши...
114
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е абсолютен *** на служба при ***. Ами то според него и срутването на Бастилията не е революция а държавен преврат срещу краля ня Франция.
113
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидерович да си гледа работата. Това не е националист а *** на руски ботуши. Неутралитет, значи че оправдаваш убиеца Путин пратил снайперисти срещу мирно протестиращи украинци на Майдан, значи че одобряваш анексията на територията на една суверенна държава от кръвожадната империя Русия, значи че тихомълком заставаш на страната на безкрайното зло Путин и путинова Русия. Това окончателно дискредитира Атака като един чисто руски продукт на българска територия т.е. ПРЕДАТЕЛИ.
112
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на САЩ, ама щом Волен говори против тях, значи трябва да е обратното...
111
0
 
2
 
! Отговори
до базоока преди 10 години
ти си 1 пробит долар
110
4
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
МАЙ ПАК САМО ПОЗИЦИЯТА НА "ЛУДИЯ" Е ЕДИНСТВЕНО АДЕКВАТНА НА СИТУАЦИЯТА. ТОВА ДА НАКАРАШ НАРОДИ КАТО РУСКИЯ И УКРАИНСКИЯ ДА ВОЮВАТ ПОМЕЖДУ СИ....... ДУМИ НЯМАМ. "ДОБРЕ" СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА МРЪСНИТЕ ЦИОНИСТИ, НО ДАНО ДА ИМ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ СМЕТКИТЕ И СИ ГО ПОЛУЧАТ НЯКОЙ ДЕН!
109
3
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
108
8
 
10
 
! Отговори
Долу ЕС!Долу НАТО! преди 10 години
Аз ще воювам за Русия!Украйна е исторически руска земя.Готов съм да отдам живота си за нашите руски братя!Смърт на западния фашизъм!Да живее свободата!
107
1
 
13
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,В Украйна, (както и в България)... се бият ДВЕ ГРУПИЧКИ от ПРОДАЖНИЦИ...!!!Едните ПРОДАВАТ народа си на Русия, другите на Америка... и не е важно на кого... - ВАЖНО Е, ЧЕ ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ...!!!- Също като Гоце, Сава, Местан, Станишев и Б.Б. (Баш Буда-лата)...!!!.
106
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Не ми е симпатичен Сидеров, но тук той е прав! За разлика от меката китка, която си играйка на външен министър! България не трябва да служи на тези, които искат да драснат клечката!