БОРКОР: Политиците да декларират любовниците си

Правосъдното министерство обаче се дърпа от препоръките
Обновена: 9 мар 2014 09:34 | 9 мар 2014 08:11,
33
БОРКОР: Политиците да декларират любовниците си
Снимка: архив, Булфото

Политици и висши чиновници да декларират своите любовници и приятели и техните интереси и да могат да бъдат проверявани дали не са ги облагодетелствали с обществени пари.

Такова становище за промени в закона за конфликт на интереси е изпратил до правителството Националният център за противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР.

Емоционалната обвързаност е включена в европейските регламенти за конфликта на интереси и трябва да влезе и в нашия закон, препоръчва оглавяваната от бившия ляв депутат Бойко Великов институция.

"В житейската практика това са най-често срещаните хипотези, които пораждат корупционни практики, оставащи обаче ненаказуеми, тъй като не са част от приложното поле на закона за противодействие на конфликта на интереси", гласи становището на БОРКОР.

Правосъдният министър Зинаида Златанова обаче не се е съобразила с искането на БОРКОР. Мотивите са, че доказването на емоционална близост било невъзможно, според писмени отговори на ведомството й до в. "24 часа".

Проблеми с доказването вече имало с понятието "фактическо съжителство", когато мъж и жена живеят като семейство, но без брак.

Емоционалната обвързаност е не само положителна, но и отрицателна и включването би означавало, че политици и чиновници ще трябва да казват и кого мразят. Освен това според правосъдното министерство било спорно дали омразата можела да породи конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 10 години
Ако затова им намаляват данъците гледай само какво надлъгване ще стане!Всеки ще вземе да декларира по 50-60 броя любовници,като и арабските шейхове да им завидят.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia koga shte badat raztreliani ,ot naroda kvo gi tarpite oshte mizernici te vi dokaraha do tozi hal da ste mijityrniaci da rabotite za edin hliab strahlivi tvari takiva .zatva i shte vi doiat kato kravi i vas i decata vi che i vnycite.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia koga shte badat raztreliani ,ot naroda kvo gi tarpite oshte mizernici te vi dokaraha do tozi hal da ste mijityrniaci da rabotite za edin hliab strahlivi tvari takiva .zatva i shte vi doiat kato kravi i vas i decata vi che i vnycite.
21
1
 
0
 
! Отговори
Влюбена преди 10 години
Една ревнива кукувица, харчи държавни пари за да строи на *** къщи, от ревност към мъжът си ,който пък желаеше мен, сега вие определете, кой е куку, кой е нормален ,кой е аристократ, кой наистина прави секс, обикновено психично болните хора не могат да правят секс както се досещате, иначе аз го чакам ,целувки
20
1
 
1
 
! Отговори
23 преди 10 години
До Гошо...ТъпотоСтига с тази *** Петър Дънов!Той е кадър на ЦРУ, обучен от тях по време на пребиваването му в САЩ и върнат тук за да създаде религия, която да отвлече търсещите българи от нашето истинско знание и да ги обрече на духовно унищожение.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната простотия и опит за заблуда на обикновените хора.Какви доказателства може да се представят , че някой е любовник на някоя/й???И какви правни последици поражда интимната близост за любовниците?Тъпотия.Физкултурника Цвъки доказа че тъщата-пенсионер е милионерка , та какво остава за другите тарикати.Дрън-дрън.Боркор е инструмент за рекет в ръцете на властимащите!!!
18
3
 
5
 
! Отговори
МУНЧО преди 10 години
До fagoДяволски си прав брат !!! Ти си единственият, който говори за тъпотията им. КАК МОЖЕ ТАКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА КОМЕНТИРА !!! А ГЛАВИТЕ КОИТО СА ГО ИЗМЪДРИЛИ И ТЕЗИ КОИТО СА ГО ДОПУСНАЛИ ??? О Л И Г О Ф Р Е Н И И И И И И И иииииииииии
17
4
 
5
 
! Отговори
до 19-ти преди 10 години
Не ставай смешен. Кой назначи Калинка и хиляди калинки, като тази дето продаваше цигари в интернет незаконно, а той я сложи за шеф на ДКЕВР без диплома. Толкова некадърни хора не бяха струпвани. Бърбореше, че ще премахва паразитни структури, но му хареса да *** от тях. Всички са *** и живеят и то добре на гърба на изнемогващите хора.
16
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Аз затова не искам да съм политик я! От жена ми по-добра "любовница" няма. хе хе хе
15
2
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
ha ha ha !Ama 4e sme6ka ! Ta samite sadii i prokurori sa 4erveni , dps i ot sinite !HA ha ha ,garga na garga oko vadi li ? samo ska4at sre6tu Borisov, za da se opravdaiat 4e ne6to saq napravili ,Kolkoto da 4etat horata i da slu6at 4e panair stava . Dobre 4e borisov e bezkraino tarpeliv ta im gleda cirkovete , i daje im opravia dokumentaciata da si izkarat i zaplatkite .
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наште пулитици са като монасите не им трябват любовници и щом нямат любовници не им трябват и заплати. Нали уж работят в полза роду и народу.
13
11
 
16
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Хайде скъпи сънародници да погледнем от друг ъгъл следното. Защо всички партии скачат и плюят само по Б. Борисов и Ц. Цветанов. Отговорете си без да слушате опорните точки на БСП-ДПС-Атака-ДС и техните ***. Ето и моят отговор. Б. Борисов беше единствения политик, който натика в ъгъла тези престъпни партии и им показа кирливите ризи и престъпленията. Само си спомнете за Станишев, който открадна 2 милиона евро и ги даде на Хохегер, а той на жена му. Естествено съдебната система и прокурорите са 99% от БКП-БСП-ДС и нищо няма да стане. Това е истината.
12
2
 
8
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Бандата която две години не можа да започне работа защото местеше мебели, побърза да сътвори невероятна простотия Тази сбирщина която взима заплати но не върши нищо трябва да бъде закрита и да върнат парите които са взели за да се излежават
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли достатъчно голяма база данни, която да обхване цялата ми декларация?!
10
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Аз пък гледам таблото регистрирани 156 гласували 217 ? Онлай гласуване на изборите не може ,а в парламента може ? Значи може да правят в креватна гимнастика и да коват закони.....
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е толкова малка,всичко се знае и няма нужда да се декларира.Въпросът е дали се проверява от тези,чието задължение е да го правят!
8
3
 
32
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
И да обяснят как с 2500лв заплата издържат една к*ва, която харчи по толкова на ден и в същото време хранят жена и деца.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хихихи,хахахаха, и тоалетната хартия да декларират,и презервативите,и хапчетата антибебе . и колко пъти са пръднали,за да видим колко ветроенергийни генератора са облагодетелствали !
6
4
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
На 09 03 1914 световно признатият хуманист ,философ и мъдрец Петър Дънов е предрекъл,че точно след 100 години,започва нова светла ера за българите и България.Тази дата...настъпи братя българи,честито.Но на...готово това няма да...стане;всеки прогресивно мислещ български гражданин,да положи усилия това да се...случи.
5
2
 
7
 
! Отговори
Чувства преди 10 години
Ако нямат любовници, да си вземат, за да бъдат като другите!