Хаос на изборите прогнозира проф. Константинов

Опасенията му са свързани с подменения състав на ЦИК
Обновена: 11 мар 2014 09:15 | 11 мар 2014 09:15,
48
Хаос на изборите прогнозира проф. Константинов
Проф. Михаил Константинов. Снимка: архив, Булфото

Бившият член на ЦИК, математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че предстои хаос на евроизборите заради подменената изборна администрация.

"Предстоят ни прости избори. По-прости от тези са само президентските и ще бъде смешно да се издъним", коментира той пред Нова тв и призова управляващите спешно да инициират поправка в закона, с която новата ЦИК да встъпи в длъжност след европейските избори, а старата избирателна комисия да направи предстоящия вот.

По думите му основната причина за тези му опасения е "тоталната смяна на висшата изборната администрация – новата Централна избирателна комисия".

Според Константинов повечето нови лица в комисията са без опит и ще влязат в изборния процес, който не е съвсем прост и има много нови елементи - сегашната ЦИК трабва да направи правилник, да създаде обучително звено, да назначи Районните избирателни комисии.

"За пръв път на тези избори ще се гласува с една бюлетина, върху която ще се отбелязват две неща – партията и кандидатът, а бюлетината ще бъде голяма и ще има номера върху нея. Глупаво е да вкарвате нови елементи и да се назначават хора без опит", предупреди той отново управляващите.

"Няма да издам голяма тайна, че маса хора отказаха да станат членове на ЦИК", отчете експертът. По думите причината е, че управляващите са въвели ограничения, които изключват класните специалисти и даде пример за това: 

"Ако сте член на комисията или участвате в ръководството й – нямата право да сте на друго трудово или служебно правоотношение, нямате право да участвате в търговски дружества или в управлението на фирми. Това грубо казано е трайно безработен юрист. Това е смешно ограничение", каза той и допълни, че нищо не пречи, тези хора да излизат в отпуск от другата си работа, когато се провеждат избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Каква е приликата между Батков и Борисов? Единият се опитва да затрие отбора на народа, а другия- целият народ!!! Заедно с подопечните си или наложени им, или присламчени Иво- Тоневчета/ Барековчета и сие глистчета/ !!! Резил сте! Абсолютен!!! Оставете правителството и нас на мира, и се разкарайте от живота ни- безцензурни, тиквени и други реформаторски бацили!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 39Точно той е! Ама сега има нови хора в ЦИК...
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ехаа,днес всички доценти в сайта леят мозък по непонятни за тях теми.е как да се оправи България,като всеки дава акъл за неща,които не разбира.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Професор Константинов е знаещ, можещ и това, което говори не е случайно. Не му търсете косури, а се вслушайте в казаното. Само ще ни е от полза. Не вярвяйте на популисти и хора, които освен от властта, от нищо друго не се интересуват. В България нещата ще потръгнат, когато знанието и морала вървят ръка за ръка. Не се страхувайте. Да го направим заедно.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този и Петко Бочара са дежурните знаячи и разбирачи !
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не беше ли казал, че ще направи всичко възможно само и само герб да остане на власт?
37
5
 
7
 
! Отговори
някой преди 10 години
Хм- научи правописа и тогава започни да знаеш повече от професора;) прав беше един политик, когато каза , че матрЯла е калпав:)
36
12
 
10
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Защо непрекъснато канят този професор да коментира изборите? Има кадърни хора, а като се зададът избори се оказва,че ако не сме ние изборите ще се провалят.Къде е истината?Константинов се оказа единстевн и неповторим спец по избори.Други в държавата няма.Хайде,писна ми от такива като него.Да си гледа Вуза в Перник и да спре да ни занимава със своята "гениалност"
35
9
 
8
 
! Отговори
ХМ! преди 10 години
АМАН ОТ ПРОФЕСОРИ КАТО ТОЯ МЛАДИТЕ СТОЯТ БЕЗ РАБОТА А ДЪРТАЦИТЕ ПРОФЕСОРИ РАБОТЯТ И ХОДЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ - ИСКА ВИ СЕ ХАУС НАЛИ СТЕ ПРОТИВ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я СЕ СКРИЙ ВЕЧЕ ПРОФЕСОРЕ
34
3
 
2
 
! Отговори
vivian преди 10 години
na sina mi ,koito e sus amerikanski pasport,v momenta e tyk v bulgaria,iskashe da si izvadio bulgarsko id,ne mu razreshiha-a sega zashto........
33
11
 
12
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Типично по комунистически-мен ме няма там и настъпва ХАОС! Все едно слушам съсела! Като не искаш ХАОС , *** при новобранците и ги НАУЧИ, бе професоре, покажи им как! Няма да си вечен!
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦИК-ЦВИК избират евродупетати със заплати по 10 хиляди евро и корупцията ще е жестока, защото средна заплата в България е около 200 евро.
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичките му прогнози на тоя псевдопрофесор се оказаха менте и по-добре да си запали менте дипломите.
30
8
 
20
 
! Отговори
oxxx преди 10 години
А бе много плямпа тоя професор, бе! Все нещо поучава, все нещо вещае... Аман.
29
10
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Този дядка е зя затвора.Костинбродските бюлетини вече ги нямаааа.Константинов искаш си пак голямата заплатка.Да си купиш нов пуловер.Ха-ха-ха!!!АТАКА-ПОБЕДА!НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ...
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приватизация на ЦИК и ликвидация. Ако остане една партия БКП, можеме и без избори и без ЦИК.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРЮ ПРОФЕСОР КОНСТАНТИНОВ - КАТО СИ ГОЛЯМ МАТЕМАТИК И ОБИКАЛЯШ ТЕЛЕВИЗИИТЕ - КАЖИ ПО КАКВА ФОРМУЛА СЕ ОБРАЗУВАТ ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ЗАПЛАТИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ???????????????
26
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 10 години
До догадкаЩе имат номера, които ще се откъсват преди да ги пуснеш в урната.
25
10
 
10
 
! Отговори
догадка преди 10 години
Така и не разбрах бюлетините ще имат ли номера.Защото,ако имат-значи гласуването няма да е тайно,а явно.Наличието на номер на бюлетината би дало възможност да се разбере всеки как е гласувал и след това да се упражнят върху него репресивни мерки ако не е гласувал за правилната партия.Спомнете си как Орешарсдки поиска да уволни служители участващи в протестите.Така ще се разправят веднаж завинаги с инакомислещите.Затова Мая Манолова настояваше за номера върху бюлетините.
24
2
 
20
 
! Отговори
баи ганю преди 10 години
В туи българията много доцент,много професор еииии ,ша са упраи!?