Чобанов: Преди 2014 г. се даваха пари по неясни критерии

"Продължаваме с намаляването на административната тежест"
Обновена: 16 мар 2014 15:28 | 16 мар 2014 15:27, Камелия Цветанова
37
 Чобанов: Преди 2014 г. се даваха пари по неясни критерии
снимка: Булфото

От самото начало на мандата съсредоточихме усилията върху бизнес климата и продължаваме намаляването и облекчаването на административните тежести, заяви в Боровец министърът на финансите Петър Чобанов.

„Възстановихме реда и нормалните процедури в приходните администрации по отношение на техните взаимоотношения с бизнеса и нормалното възстановяване в срок на ДДС”, напомни Чобанов.

Той изтъкна, че се планира промотиране на новите продукти на Българската банка за развитие.

 „Има гъвкави схеми за новостартиращи предприятия, както и схема за експортно финансиране. Съвместно с ръководството на банката ще проведа обиколка в регионите на страната и ще представим тези нови продукти”, каза министърът на финансите.

Още по темата

Чобанов подчерта, че вече може да се говори за национална инвестиционна политика и за политика, реализирана с европейски средства.

„Преди бюджет 2014 за национална инвестиционна политика трудно можеше да говорим, тъй като имаше разпокъсани действия и предоставяне на средства по неясни критерии.
С публичната инвестиционна програма и програмите на министерствата тази година реализираме редица нови и много важни политики в това отношение”, подчерта министърът на финансите.

Наред с това по отношение на европейските фондове Чобанов каза, че годината няма как да е нулева, тъй като трябва да бъдат усвоени по различните типове европейски програми 1,860 млрд. евро.

„За първи път от три години насам има реално раздвижване в икономиката и наемане на хора на устойчиви работни места”, заяви заместник министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М...ти чобанска ...
29
1
 
6
 
! Отговори
Маоника преди 10 години
Олигофрене, от трите години на ГЕРБ останаха пътища, детски градини,отремонтирани болници, скъпа болнична апаратура. София заприлича на европейски град. След вашите мандати остава само разруха. Страхотни критерии, на народа по 2-3 лв. на месец .За политиците по 2000-3000 лв увеличение. Как не се накрадохте?
28
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Преди 2009-та също...Тези *** защо си мислят, че всички имат удобно къса памет като тях?!
27
1
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
И тоя ЧОБАН изпадна в ДИВ ПОПУЛИЗЪМ....... Шъ праим три язовира?????????
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един инфантилен. Няма ли най-после да разберете, че никой не ви иска. Омръзна ни да слушаме за вините на ГЕРБ. Хайде вие, "кадърни" в корупцията, най-после да ни освободите от себе си. Видяхме какво можете. Увеличихте заплатите си от януари с 500 лева, а за пенсионерите няма и по 5 лева, но от юли. Нас ли мислите за *** или смятате, че щом полицията ви защитава зад огражденията, можете да си правите, каквото поискате. Ще отговаряте пред народа си и това ще е скоро.
25
1
 
6
 
! Отговори
АА преди 10 години
тоя ЧОБАНОВ просто не е *** просто не е виждал жена камо ли гола !! той си е детствен ГЕЙ !!!само Станишевски го оправя от време на време
24
1
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Сега ще правят обратното : с неясни критерии ще дават пари !
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** смотан - къде са тези политики бе? Защо не съм ги усетил... защо за едно работно място в държавната администрация се състезават по 200 души и накрая го заема кадър на ДПС (със съмнителни знания и квалификация), защо една от големите банки в България обяви, че съкращава служителите от 850 на 150!!! Ако кражбата на 500 мил. разпределени по неясни критерии и неясно за какво е успех, .... без коментар!
22
0
 
9
 
! Отговори
V преди 10 години
И само ти Чобанов не разбрааа ,отива си доверието идва прокурора!
21
2
 
13
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Другари ***, днес много ви мързи. Клепате ГЕРБ с по едно изречение, от по няколко думи.Другарката моника станишева е много ядосана, ще ви реже надницата.Я вижте какъв готин сески чвор имате на снимката, вдъхновете се малко. Такива ярки чукундури са рядкост и в най-забутаните селца, партията го е търсила години, вие сега се излагате с тзи мързел.
20
0
 
8
 
! Отговори
Неволя преди 10 години
Единната сметка е спестила 38 мил.лева на фирмите в БГ.Не било според конституцията, е добре защо не направите така, че един превод към бюджета да струва 0,5лв ?А сега пак ще наливаме пари в банките !!!
19
0
 
7
 
! Отговори
до 10,11,12 преди 10 години
Въобще не си личи че зад тези коментари стои някой жалък нещастен ***! :Dкоментарите са отправна точка-> оценката на коментарите показва нагласите ;)
18
3
 
26
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Този мамин убавец е добър кандидат за панделата след 2-3 години. Бай *** ще му се радва, ще го пощипва по белите бузки.
17
1
 
30
 
! Отговори
акуд преди 10 години
чубанов , много си прав днес критериите са кристално ясни, дпс чрез бсп и атака харчат Българските данъци за подпомагане на невежите роми да се множат в още повече невежи роми
16
1
 
28
 
! Отговори
12 преди 10 години
Мин фин Чобака пак се изходи неподготвен (т.е. по опорните точки на Моника ,защото в БСП-то с тях лягат с тях стават ).Раздвижване на икономиката имаше още в края на 2012 год. и в страха си ,че никога повече (поради успешното управление на ГЕРБ ) няма да видят власт ,те предизвикаха (с манипулации и измама) преврат в държавата.Това е истината.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев не може без Местан ,ама българите могат и без двамата и ще ни е по .добре ако се скрият някъде .
14
32
 
0
 
! Отговори
petar.stoimenov.18 преди 10 години
Боко и хората му знаеха само да крадат и да отклоняват средства.
13
26
 
1
 
! Отговори
petar.stoimenov.18 преди 10 години
Герберугите могат само да се учат от хора като Чобанов, истински специалист!
12
28
 
1
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Думите на Чобанов отново ни доказват, че ГЕРБ не разбират нищо от политика, а какво изобщо остава за финансова
11
28
 
3
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Преди парите се даваха по абсолютно субективно решение на Бойко. Какво друго да очакваш от човек, който се държеше с държавата и народа, като с лична собственост