Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания

Може и да се подновят психотестовете на всички с оръжие
Обновена: 16 мар 2014 18:02 | 16 мар 2014 17:55, Камелия Цветанова
136
Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания
Снимка: Булфото, архив

Ще създам работна група между МВР, здравеопазването и социалното министерство, за да направят системен поглед върху проблема.

Още по темата
Има нужда и от създаването на централен регистър на хората с психически заболявания.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в Боровец след петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на 53-годишния Петко Савов Петков, който е психично болен.

Той добави, че във връзка с този случай вече е изискал мнение на представители на МВР, на здравните и социалните власти.

„Може би има нужда и от затягане на режима за притежаване на оръжия. Надявам се, че като направят 1-2 сбирки, след седмица-две ще могат да направят общ доклад с препоръчителни мерки, които ще обсъдим на оперативно заседание и ще се ориентираме към някакви мерки”, заяви премиерът.

Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тролчетата от Банкя, нещо се умълчахте - Цвинокио да не ви е спрял парите ?
78
2
 
12
 
! Отговори
ДОГАН СОПОЛЕТО преди 10 години
а УРКО УРЕШАРСКИ ДА НЕ БИ ДА ИСКА СПРАВОЧНИК НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ОТ КТБ БАНКА??????????????????????????????????????????????
77
2
 
10
 
! Отговори
ДОКТОР преди 10 години
ЕЙ,ОЛИГАРСКИ.....НА ПОЗИТАНО -20 КАДРИТЕ ЛИ ИМ СВЪРШИХА ,БЕ...??!!!В КАРЛУКОВО СПЕЦИАЛИСТИТЕ СА ЧУДЕСНИ!!!ЩЕ ТИ ПРАТИМЕ МАЛКО.....
76
2
 
20
 
! Отговори
cveta преди 10 години
Страхотна идея,г-н Орешарски !И най добре ще е този списък да започне с вас,и с тези,които 20 години вече ни тровите живота и докарахте народа до оскотяване,преследвайки стремглаво личните си интереси !
75
2
 
16
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Всички и от управляващата коалиция трябва да са първите регистрирани !!!
74
2
 
5
 
! Отговори
pe6o преди 10 години
Ti dupeopre6arski si za ludnica zaedno s Bolniq MOzak Bolen
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бай ИванПсихотестове и за активистите на десните партии. Защото не е нормално да разбиеш икономиката на страната си и превърнеш България в пустиня. След като нито една дясна партия в Централна Европа не използва "светлия" български пример на десните у нас. Те докараха крайна мизерия,безработица и криминална обстановка. не е нормално някой да се държи като *** в собствената си страна. Това е форма на лудост и членовете на десни партии трябва да бъдат включени автоматично в новия регистър.
72
2
 
8
 
! Отговори
демос преди 10 години
Психично болните на са наказателноотговорни според НК,както и управляващите според конституцията-имат имунитет...
71
3
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Психотестове и на партийните активисти/разбирай комунистите/,депутатите и кандидатите.Не е нормално 45 години да бъдеш екзалтиран комунист и в един момент да си врътнеш *** на на 180 градуса и да станеш капиталист.Психолозите да изследват тоя феномен на идеологическа амнезия,граничещо с цинизъм.
70
0
 
15
 
! Отговори
ЗА КВО СА ТИ БЕ ... преди 10 години
...ОЛИГАРСКИ....???!!!НОВ КАБИНЕТ ЛИ ЩЕ ПРАВИШ...???!!
69
2
 
11
 
! Отговори
RAMBO преди 10 години
И да не забравяме ,че в Филмите Рамбо и Арнолд боравят с цял арсенал с оръжие за масово поразяване докато Петко имаше само 3 ловни пушки ами око и тои имаше оръжията от филмите на Рамбо и Арнолт не ми се мисли трябва ше да викаме и съюзниците от НАТО.
68
3
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Вместо списък, направо считай ,че 50% от българите са различни психични заболявания.А сигурно 1 % са си направо луди !
67
2
 
9
 
! Отговори
край преди 10 години
Да а ББ искаше ригистър на язовирите след случая в Бисер. Хората които избираме да ни управляват се учат на нас и от време на време с ентусиазъм откриват че нещо може да стане правилно.
66
3
 
18
 
! Отговори
ЕТИ преди 10 години
ПСИХОПАТИТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА И В ПРАВИТЕЛСТВОТО !!ВИЕ,ПОБЪРКАХТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!ОСТАВКА! НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!!!!!!ИДЕТЕ СИ!!!!!!!!!!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Орешарски-точно така! И да не забравиш да вкараш в "Регистъра"психясалите,които вярват на Кибрит-"благодатен огън",кланяйки се на дървени боядисани православни Дъски,и такива като Вигенин Криси("Меките пръсти") ,които изразяват чрез собствената си Ционистична позиция-мнението и становището на България ! Чудесно-"Philips" !
64
3
 
17
 
! Отговори
питащ преди 10 години
Има ли дефиниция за "ЛУД"?С лека ръка се дава това определение на много хора. Лудите не ги съдят, каквото и да сторят. Защо, защото няма дефиниция за "ЛУД"
63
3
 
18
 
! Отговори
бат сали преди 10 години
тоя трябва да е пръв в регистъра
62
3
 
16
 
! Отговори
Додо преди 10 години
Очевидно иска да провери дали не е в списъка ...
61
1
 
22
 
! Отговори
55 преди 10 години
Първия в списъка трябва да е Вътрешния ти министър ! Симптоми - взиране в една точка,агресия към задаващия му въпроси,неадекватни действия и т.н...
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да започне като впише първо себе си в регистъра.