Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство

Ранените полицаи са в стабилно състояние
Обновена: 15 мар 2014 21:40 | 15 мар 2014 20:48, Петя Славова
111
Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство
Снимка: БТА

Повдигнато е обвинение за умишлено убийство на полицай на Петко Савов от Лясковец, съобщи говорителят на прокуратурата във Велико Търново Катерина Лещакова.

Тя уточни, че обвинението е повдигнато по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс на базата на процесуално-следствените действия по досъдебното производство, започнато на 14 март.

Вчера при специализирана полицейска операция 53-годишният Петко Савов Петков застреля полицай и рани други трима служители на реда при опит да изземат боен арсенал от дома му в Лясковец.

Още по темата

На този етап няма да бъде повдигано обвинение срещу майката на стрелеца Стефка С., съобщи за БТА Лещакова.

Стефка С. /76 г./ беше задържана вчера за 24 часа с полицейска мярка за съхранение на незаконни боеприпаси в следствения арест на Районното полицейско управление в Горна Оряховица.

Обвинение не й е повдигнато и засега няма да бъде повдигано, което означава, че тя ще бъде освободена от ареста, каза Лещакова. 

Както Dnes.bg писа, причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Състоянието на тримата ранени при операцията служители остава стабилно и без промяна. Показателите им са добри. Раненият стрелец Петко Савов още е в болница във Велико Търново.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Да се видят колко струват измислените барети-командоси! Един човек с ловджийска пушка елиминирал 4 барети-командоси! Страшна работа!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ми става ясно защо българите ще се самоунищожат - да се радваш на убит полицай и да хвалиш убиеца му, който е заплашвал с убийство цяло училище и всички хора извън къщата си. Деградацията е пълна! Заслужавате си жалката съдба, извратени ***!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
banditi sa tezi koito ni ypravliavat 25 god e za tva horata otkachat ....
71
3
 
2
 
! Отговори
RAMBO преди 10 години
И да не забравяме ,че в Филмите Рамбо и Арнолд боравят с цял арсенал с оръжие за масово поразяване докато Петко имаше само 3 ловни пушки ами око и тои имаше оръжията от филмите на Рамбо и Арнолт не ми се мисли трябва ше да викаме и съюзниците от НАТО.
70
1
 
6
 
! Отговори
USA преди 10 години
До ТАКА ТРЕБЕ ДА БЪДЕВ Америка щом извикат "Полиция! Предай се!" и ти се опиташ да стреляш след това изобщо не се и опитват да те заловят. За броени минути си студен труп. Да не си стрелял срещу полицаи. Ама у нас големи права ви дадохме на вас, бандитите. И ви дундуркаме всеки ден вместо да обърнем другия край.
69
1
 
3
 
! Отговори
USA преди 10 години
До Мордехай КалоВ Америка щом извикат "Полиция! Предай се!" и ти се опиташ да стреляш след това изобщо не се и опитват да те заловят. За броени минути си студен труп. Да не си стрелял срещу полицаи. Ама у нас големи права ви дадохме на вас, бандитите. И ви дундуркаме всеки ден вместо да обърнем другия край.
68
1
 
3
 
! Отговори
кухо, та чак кънти! преди 10 години
До Анонимен 90"Не може ли през деня полицай да звънне на вратата и да каже: "Добър ден, сержант Иванов. "Не може! Колко *** трябва а бъде един човек за да предлага такава "гениална" налудна идея? И другите да гласуват за нея? Ами нали тоя полицай, който ще звънне на вратата става идеалната мишена ве "умнико"? Ти що не облече една полицейска униформа и да позвъниш на катила?
67
0
 
0
 
! Отговори
pravoveren преди 10 години
bg darjavnite mestni i centralni feodalni samovlubeni administratori ne prieli na seriozno reklamaciite na bg danakoplatec (katolik li e, musulman li e - vse edno), ne se otnesli lubezno i vnimatelno kam klienta si danakoplateca kato pisal reklamacia?!toi nemal li pravo na spokoistvie da spi v sobstvenia si dom, kato si plastal danak sgradi, taksi bukluk, 20% DDS na stokite i uslugite v BG? samo imal zadaljenia da plasta i da slusha sireni, kambani, maaneta, divaneta i drugi krasoti?
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може ли през деня полицай да звънне на вратата и да каже: "Добър ден, сержант Иванов. Подали сте жалба, бихте ли дошли с мен в районното да изясним подробностите." И готово. Не да се парвят на Великолепната седморка.
65
2
 
17
 
! Отговори
Мордехай Кало преди 10 години
В 5 часа сутринта некви хора ти се качват от улицата на твоята тераса и се опитват да влязат с викове " Полиция " ... вие какво ще направите ? Ще ги посрещнете с баница ли ?
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Choveka e osvudetelstvan i ne moje da nosi nakazatelna otgovornost,kakuv sud .ste go nastaniat v ludnica i sled 1-2 godini ste go pusnat.taka e spored zakona:))) .kvo Se punat tuka sud i cvengdta
63
3
 
17
 
! Отговори
ТАКА ТРЕБЕ ДА БЪДЕ преди 10 години
Преди да прочета подробности си викам, тоя психопат е трябвало да го гръмнат ама, като се осведомих по въпроса го възхвалявам.Та значи, ченгетата отишли в дома му рано сутринта в 5.00 часа, започнали да трошат врати и прозорци, да хвърлят някакви зашеметяващи гранати и да викат "полиция, излез, предай се".То който и да е човек, при такава грубиянщина ще хване нещо което му е под ръка и ще гледа да утрепа, колкото се може повече от гадовете-грубияни.Могли са да го подлъжат, ама . .БРАВО ПЕТКО!
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има още едни такива *** субекти дето са прости и неграмотни на пън и само искат,искат без да произвеждат нищо...*** си майката Джафереби си майката ти казвам,че ти си *** милиционери с теб не искам да приказвам!*** си майката ченгееби си майката ти казвам,че аз съм истински човеки с тебе няма да приказвам!/Пеньо Пенев/..
61
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До до 83Не е до наивност.Но съм учуден, че по обяд на почивен ден янкой се занимава с толкова стриктен контрол. При това коментарът ми беше срещу друг коментиращ, не срещу медията.Но явно поведение като това на 'архар' не просто се толерира, а се подкрепя тук...
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петко Савов - национален герой!
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и този който се опита да убие ДОГАН ,Е ТЕРОРИСТ
58
3
 
16
 
! Отговори
Оптимист преди 10 години
Я, си представете ,че тоя имаше брат ,щеше да избият цялата полиция.Това не е държава , нито полицията ни е полиция, нито съдът ни е съд ,нито здравеопазването-здравеопазване . В дадено интервю убития полицай казва "Можем да поднасяме цвете но можем и да влезем с вратата " е влезе му вратата в тъпия полицейски *** нека да гние .
57
4
 
6
 
! Отговори
Екс полицай преди 10 години
Как може най елитния ни отряд СОБТ да даде жертва и то толкова добре подготвен служител от един ненормален психопат и защо този психопат не бе застрелян.Трябваше да го застрелят и сега нямаше да се занимават с него по болници и по съдилища.
56
6
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
В Япония един влак закъснява с 1 минута ... и министърът на транспорта си подава оставката ...У нас убиват полицай и раняват тежко други трима полицаи, а вътрешният министър прехвърля проблемите от болната глава на здравата ...Нито достойнство, нито чест, нито съвест, нито морал, нито принципи при др. Цветлин. Той дори и не осъзнава, че оставането му на този пост ще бъде в тежест на кабинета му ...
55
6
 
4
 
! Отговори
temerut преди 10 години
Ама колко разбирачи се извъдиха изведнъж. След всеки подобен случай знайни и незнайни клавиатурни експерти излизат напред и започват да ласкаят егото си, изказвайки се по въпроси, които са изцяло извън тяхната компетентност! Вероятно половината от писалите дори не знаят къде е Лясковец и каква полиция има в това градче. Към критикарите - не се тръгва директно на спец-акция, ако няма доказана причина за такава, това да не е Холивуд?! Или ПР агенция "МВР-Пикчърс" от Цветаново време...