ГЕРБ ще предлага идеи за излизане от енергийния колапс

Борисов поел ангажимента на среща с две асоциации
Обновена: 18 мар 2014 13:55 | 18 мар 2014 13:55, Анисия Иванова
102
ГЕРБ ще предлага идеи за излизане от енергийния колапс
Архив: Булфото

ГЕРБ ще предложи мерки за решаване на моментния ликвиден колапс в енергетиката и за стабилизиране на сектора в дългосрочен план. Ангажиментът е поел лидерът на партията Бойко Борисов на среща днес с представители на Българската ветроенергийна асоциация и на Българската фотоволтаична асоциация, съобщават от партията. Целта на партията е да се защити интересът на потребителите.

Представителите на двете асоциации, които представляват мнозинството от инсталираните в България вятърни и слънчеви централи, заявиха, че чрез атаките срещу сектора им ще бъдат унищожени инвестиции за милиарди евро и ще бъдат загубени над 10 хиляди действащи работни места.

Те са настояли за спешни мерки за преструктуриране и оздравяване на енергийния сектор и създаване на Енергиен борд с участие в него на ЕБВР, ЕИБ, Световната банка и Европейската комисия. Идеята е Бордът да окаже финансова и структурна подкрепа. От организациите са поискали също да бъде назначен външен професионален мениджмънт на БЕХ и НЕК, както и гаранции за политическа независимост, безпристрастност и професионализъм на ДКЕВР.

Борисов е припомнил, че мандатът на ГЕРБ не е стигнал, за да бъдат приети промени в Закона за енергетиката, според които изборът на състава на ДКЕВР да става с мнозинство от две трети от народните представители. Бившият премиер е отбелязал, че законопроектът е повторно внесен в 42-то Народно събрание, но отхвърлен още на първо четене в пленарната зала от мнозинството на БСП, ДПС и "Атака".

Бившият министър на енергетиката Делян Добрев е споделил оценката на двете асоциации за тотална ликвидна криза в енергетиката, предизвикана както от решения на регулатора, така и от недалновидното управление на сектора.

В срещата са участвали още водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, бившият зам.-министър на околната среда и народен представител Ивелина Василева и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
10
 
! Отговори
ники преди 10 години
затвор за мутра.............
31
2
 
13
 
! Отговори
илия преди 10 години
Всички знаем ,че най големия монполист със зелената енергия е Бориславова и тиквата веднага почва да защитава личните си интереси колко е лошо че този човек ни беше премиер.
30
2
 
13
 
! Отговори
симо преди 10 години
Говорил е с неговите управители на фирмите му и се чуди как пак да продава скъп ток на народа.
29
2
 
11
 
! Отговори
митко преди 10 години
Боко тиквата продължава да иска народа да мизерства .
28
2
 
14
 
! Отговори
9999 преди 10 години
Няма човек който да иска да плаща скъп ток а тази мутра това иска защото е лидер на енергийната мафия и има много интереси заедно с Бориславова и Прокопиев .
27
4
 
15
 
! Отговори
9999 преди 10 години
За пореден път се доказва ,че Борисов работи срещу народа .
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко защо ЧЕЗ ти взеха лиценза бе ?
25
0
 
7
 
! Отговори
BOIKO SYM преди 10 години
GERB 6TE PREDLOJI ZA VDIGANE NA TOKA-TOVA 6TE PRIURITET ZA DA ZADYRJIM 4EZ EVN I ENERGO PRO
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ нв може да предлага-имат прекалено много интереси в енергетиката, има конфликт на интереси
23
2
 
14
 
! Отговори
мутромишка преди 10 години
Банкянския *** може да каже как се целуват ръе на доган за пагони.Мутроолигарха може да каже и дали е завършил генералщабната академия,за да е генерал.Егати държавата щом и прости крадци и мутри като тоя бабуин на снимката могат да говорят за енергетика.Къде си Алеко да го опишеш това недуразомение.
22
2
 
15
 
! Отговори
ACEH преди 10 години
Боко е мнооооооого жалък сега Какъв кеф е да го гледаш как агонизира при положение че 4 години се правеше на бог а сега е най обикновено жалко опозиционно лидерче което и *** от яд няма власт повече да види
21
1
 
5
 
! Отговори
BAPHA преди 10 години
Класическо правило е, че всеки е длъжен да бъде умен, а тези които не са успели да достигнат върха на мъдростта се обграждат с начетени и разумни хора. При Бойко Борисов и двете условия отпадат налице е силно изразен интелектуален дефицит, а що се отнася до умното обкръжение не вярвам умни хора, интелигентни да се жертват да влязат в обкръжението му.
20
2
 
11
 
! Отговори
ZARA преди 10 години
Докато Бойко и Цецо са в политиката, а не където им е мястото, страната ще боледува
19
0
 
17
 
! Отговори
SLAV преди 10 години
Груб,недообразован,недодялан,невъзпитан пожарникар подиграл се и избазикал цял един народ в услуга на чужди колонизаторски,мафиотски сили.
18
0
 
11
 
! Отговори
petev преди 10 години
Боко внесе селяндурщината и в политиката, превръщайки я в селска кръчма за собственото си политическо опианение!
17
0
 
14
 
! Отговори
tkolev преди 10 години
В цялата българска история не е имало и дано никога повече да няма толкова тъпо, арогантно, нагло и продажно посмешище като Борисов. Този, заедно с цялата му шайка дебели, мазни и прости маймуни, включително и президентът му, трябва да бъдат изритани
16
0
 
13
 
! Отговори
КОКО преди 10 години
Бойко пикае у лопуша и мисли че у Брюксел за него бят барабани.Гротескно е когато ****нари се мислят за "барабанчици на епохата"
15
0
 
12
 
! Отговори
batista преди 10 години
да позира Тиквю-Будин го умее най-добре, но на кражбите е
14
1
 
15
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 10 години
*** на снимката забърка кашата, а сега "предлага решение" ?!?!?! Що за наглост !
13
1
 
8
 
! Отговори
ahil преди 10 години
T ози човек да си седне на дупето и да работи и да остави другите да работят за държавата. Затънали сме до гуша, от от всякакви проблеми той се пъчи като петел на бунище. И до сега е имало опозиция, пък са си вършели работата като депутати