ГЕРБ скочи за "А ако някой поиска референдум за Кърджали?!"

Настояват ДАНС да разследва думите на Сергей Станишев
Обновена: 19 мар 2014 13:58 | 19 мар 2014 10:20, Камелия Цветанова
496
ГЕРБ скочи за "А ако някой поиска референдум за Кърджали?!"
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев в интервю за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!".

В него лидерът на столетницата защитава позицията на България за референдума в Крим с думите: "Позицията, която приехме, убеден съм, се основава на ясни принципи и отразява българските национални интереси. Когато говорим за нашите избиратели и тяхната позиция, да си представим една хипотетична картина - етническите турци в България не се представляват от националноотговорна партия като ДПС, а изведнъж се появи политически субект, който се ръководи извън България от друг център и се прави референдум на подобна тема в Кърджалийска област. Ние мислим ли за тези последици?! Затова смятам, че в нашата позиция за ситуацията в Украйна се опитваме да погледнем на проблема в дълбочина. Очевидно е, че в Украйна имаше много рязка смяна на властта, част от нея не протече по най-легитимния начин".

"Днес или утре парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на Станишев, има ли реална заплаха за Кърджали, има ли интереси на чужди сили към Кърджали и на какво основание Станишев говори по този начин?", заяви депутатът от опозицията Цвета Караянчева.

Тя поиска извинение от лидера на БСП от името на кърджалийци и настоя той да обясни какво има предвид с този референдум и защо сравнява Кърджали с Крим.

"Кърджали винаги е бил и ще бъде част от България, в Кърджали живеят български граждани, независимо от тяхната етническа и религиозна принадлежност. Вярно е, че когато БСП и ДПС са на власт, БСП винаги е търгувала Кърджали и е давала Кърджали да бъде феодално владение на ДПС. По този начин, в това управление днес ДПС управлява и цяла България", настоя Карянчева.

Тя поиска още Станишев да обясни какво има предвид, когато казва, че ДПС е националноотговорна партия, че ДПС представлява българските турци.

"Какво иска да каже, това етническа партия ли е? Българските турци са български граждани и те гласуват за всички партии, включително и за ГЕРБ, никой няма право да си присвоява термина "етнически мир". Етническия мир го пазят всички български граждани", категорична бе Караянчева.

На свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи чрез Facebook профила си няколко въпроса към червения лидер.

"Първо, каква е разликата между Кърджали и другите български градове? Второ, кой външен субект би могъл да дойде и да ни го вземе? Трето, кой си позволява да дели българските граждани в Кърджали по етнически принцип? Четвърто, какво означава, че ДПС била националноотговорна партия в Кърджали и затова то било още българско?"

Бившият премиер пита Станишев дали интервюто му е индиректно признание, че БСП е в коалиция с етническа партия.

"ДПС етническа партия ли е тогава? Преди 20 дни бях в Кърджали и се срещнах със стотици български мюсюлмани и християни, които вярват в ГЕРБ. Аз им казах, че те са пример за толерантност между етносите и за подражание. За пореден път лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите. Надявам се, че в опорните точки, които ще му бъдат спуснати, ще намери начин да се откаже и от тези свои думи", заключава Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
5
 
1
 
! Отговори
e преди 10 години
(Каква раздяла само в личен и емоционален план (нищо лошо в това) и каква неистова жажда отново за власт!)Тройният тандем "Борисов-Плевнелиев", "Цв. Бориславова-Иво Прокопиев", "Орешарски-Огнян Донев" илиЗащо Р. Плевнелиев така активно се включи на страната на "протестиращите"Автор: georgimarinovОбръча от фирми на Плевнелиев
275
3
 
3
 
! Отговори
bnb I mutrite преди 10 години
Дали сделката, при която Бориславова надделява над 4 други кандидати за Българо-американската кредитна банка, е в резултат на някакви ангажименти, никой няма да може да докаже. Но фактите са си факти.В случая Бориславова придобива за 100 хиляди евро банка с активи за над 700 милиона лева. Със сигурност е въпрос на време да придобие още акции от банката. И със сигурност при следващата класация на най-богатите българи ще се изкачи още нагоре.
274
0
 
1
 
! Отговори
w.w.w. Ivan Iskrov преди 10 години
Читателят трябва да е наясно, че щом става дума за БНБ, става дума за пари. БНБ е тази, която контролира банките. БНБ може да оказва натиск върху тях, може да прикрива нарушенията им (а много от тях имат нарушения, които се прикриват пред обществото). БНБ има право да вкара квестори във всяка банка, да я управлява и, ако трябва, да я обяви в ликвидация. БНБ издава или отнема лиценз за банкова дейност. БНБ дори издава лиценз на всеки конкретен банков директор, за да бъде назначен за такъв. Властта й е сериозна и на всички близо до политиката е ясно, че за да остане Искров като шеф на БН
273
1
 
3
 
! Отговори
bnb i ivan iskrov преди 10 години
Оказва се, че той е свързан и с ***. Момчета от спортните зали и банкери се преплитат отново на очаквани и неочаквани места. След изборите Искров първо подаде оставка под натиска на новото правителство, а после мнозинството на Бойко Борисов в парламента с гласуване го остави на поста. Но ГЕРБ махна единия подуправител на БНБ само два месеца след като беше избран и го смени с 38-годишния Калин Христов. Какви са били пазарлъците да остане Искров, не се знае, но нещо е клекнал на ГЕРБ.
272
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kyulev prostose SPOMINA i sega upraviteli na BNB i mutrite vilneyat bezpardonno
271
1
 
3
 
! Отговори
BNB i Mutrite преди 10 години
Ако читателите си спомнят, когато правителството на Борисов дойде на власт, поиска да смени новоизбрания от предишния парламент управител на БНБ Иван Искров човек на НДСВ, избран в парламента от тройната коалиция, но с подуправители, посочени от БСП. След около един месец напрежение Искров беше оставен на поста с неясни задкулисни пазарлъци. Същият Искров, който е бил директор на банката на Кюлев, който го вкарва в политиката.
270
1
 
1
 
! Отговори
w.w.w. BNB преди 10 години
Започват да наричат СИБанк Цветелинбанк, което очевидно създава проблем на премиера Борисов. Тя постепенно се оттегля от нея и я напуска окончателно в началото на 2011 г. Около година, след като Борисов става премиер, двойката се разделя. Поне така пишат официално. Но дали наистина се разделя?През декември 2010 г. Цветелина се изказва неочаквано критично за Борисов в интервю във в. Труд. Тя осъжда начина му на говорене: Както един бизнесмен или банкер трябва да бъде премерен в приказките си по всеки повод, стократно повече това важи за един премиер. Всички са вторачени във всяка дума,
269
1
 
0
 
! Отговори
w.w.w.w BNB преди 10 години
Спомня ли си някой как през 2009 г. Бойко Борисов и Цветан Цветанов обявиха шумно пред медиите, че взимат кредит от 440 000 лв., като ипотекират имотите си, за да финансират ГЕРБ за изборите? Да ги ожали човекМесеци, след като Бойко Борисов става премиер на България, СИБанк удвоява сумите по сметки на държавни фирми и печели конкурса за разпространение на винетните стикери през следващите 4 години.
268
0
 
3
 
! Отговори
sauron преди 10 години
интернет пространството затъмнява по пошлост и мръсотия дори и такова отвратително място като Мордор....пълно е навсякъде със скапани *** и ***,които дори без да са прочели новината започват да плюят и да повръщат върху когото и каквото им попадне....браво,юнаци...умници с накривени калпаци.............
267
0
 
0
 
! Отговори
w.w.w.w BNB преди 10 години
Новият управител на БНБ е роден в Пирдоп на 26 март 1967 г. Пътят му към върховете на финансовата система започва от студентските банки на Университета за национално и световно стопанство. Там бъдещият гуверньор на централната банка завършва Финанси и кредит през 1992 г. На следващата година БНБ организира конкурс за кадри в управление Банков надзор. Самият Искров твърди, че е попаднал в БНБ до голяма степен по случайност. Беше тежък конкурс, казаха ми, че до месец ще има резултат. До месец нямаше такъв резултат и аз го отписах. Чак през октомври ми се обадиха и казаха ти си, спомня си
266
0
 
0
 
! Отговори
w.w.w.BNB преди 10 години
Ако се вярва на Иван Искров, цялата му досегашна кариера се е развила някак случайно. В различни свои интервюта през годините той заявява, че случайно е станал служител на БНБ, после случайно е попаднал в политиката и също така случайно е бил издигнат за шеф на БНБ. Любителите на астрологията обаче сигурно биха възразили срещу наслагването на толкова много случайности и веднага биха добавили, че мъжете от зодия Овен, какъвто е и Искров, обичат да експериментират, подтиквани от своите свръхголеми амбиции. Овенът е мъжки, активен знак, който пръска енергия около себе си в стремежа да открие сво
265
2
 
0
 
! Отговори
w.w.w. BNB преди 10 години
КАК СЕ РАЗГРАБВА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩА НА ИВАН ИСКРОВ
264
2
 
5
 
! Отговори
Григорий преди 10 години
Станишев отивай в УКРАЙНА долен цирей!С нищо не си облагодетелствал българския народ!
263
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незнам дали Станишката е евреин , но дори и да е не е той техният човек . Ционистите си искат пак простия банкански *** на власт , за да продължат да грабят България , а не искат станишев -факт ! Така че не ми ги пробутвайте тия на мене , гейбери прости , вие сте хората на сащ и израел , не станишката ... !!!!
262
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко в България - ,,Обичам мюсюлманите!'' Боко в чужбина - Турци, *** - лош материал!'' Лисугер, хитра мъжка лисица.
261
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой веднага да тегли оловото на тоя плъх долен!Това не е българин и човек не е!
260
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали според евроатлантическата ни отиентацие украинците са добрите, а русите - лошите! Станишев е украинец, следователно - добър.Няма угода за вас! Агент на Москва - лош, украинец - пак лош.
259
9
 
8
 
! Отговори
Герб Дебелооки преди 10 години
Е, все пак не Станишев крещи по улици и студиа от една година ,,Долу ДПС!'', ,,Турци сте!'', ,,Турци ли ще ни управляват нас?!'' , ,,Не щем турци в администрацията!;; и подобни...Точно Буко насажда анти ДПС и разиграва етническото противопоставяне с ясна цел да навреди на БСП в тази насока.И не Станишев е бил член на БКП и командир на батальон за побой над мюсюлманите по време на Възродителния процес! Поредната герберастка наглост.
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВескоВеднага ти отговарям.Двойно гражданство.По нашите села и без туй повечето пенсионери сами си произвеждат каквото ядат и не ходят на лекар понеже е на 100 километра, полиция няма, тока им го крадат.
257
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 10 години
До Анонимен от Жорова Област Веднага ти отговарям защото въпроса е не е толкова ***. Нямаш никакъв проблем да обявиш автономия, ако искаш и независимост. въпроса е икономически. Какво ще произвеждаш за да живееш и си осигуряваш необходимото. Къде ще ходиш на лекар, предполагам сам ще си бъдеш полицай. Децата ти в "чужбина" ли ще учат? Въбще хората са създали държава поради общи интереси и да си помагат. Нашто сега не е държава и мисля скоро ще има българи да се борят за независимост!