Президентът съзря популизъм в действията на ДКЕВР

Трябва ни силен надпартиен регулатор, убеден е Плевнелиев
Обновена: 19 мар 2014 17:03 | 19 мар 2014 17:03,
110
Президентът съзря популизъм в действията на ДКЕВР
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев коментира от Великобритания, че е безкрайно притеснен от "поредните популистки действия" в сектор "Енергетика".

Още по темата
Държавният глава, който е на тридневна визита в Обединеното Кралство, каза това в отговор на въпрос за евентуално отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества от страна на енергийния регулатор.

По-рано днес от комисията предупредиха за пореден път трите ЕРП-та, че имат седемдневен срок, в който да изчистят задълженията си към държавата. В същото време от ДКЕВР обявиха, че са открили процедури за отнемане на лицензиите на ЧЕЗ, EVN и Енерго про.

Плевнелиев припомни позицията си, че единствено правилният подход в българската енергетика е да се работи "не на парче" и "не под масата", както и призивите си за изработване на национална стратегия в сектора.

"Много пъти призовавах да се изработи национална стратегия в сектор "Енергетика", да се обърнем към постигнатия консенсус от 2013 г. за това ДКЕВР да бъде независим, надпартиен регулатор, а не шест пъти да сменяме шефовете на ДКЕВР и той да си остане също толкова зависим, непрозрачен и неефективен", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

По думите му "удобното" прехвърляне на отговорността към българската прокуратура не е решение.

"Имаме нужда от силен регулатор, от национална стратегия, която да обхване всички аспекти в сектора, каза президентът. Крайно време е да постъпим отговорно към българската икономика и енергетика", посочи президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Росен Плевнелиев защитава ЕРП-тата ли, или какво? Нима чехите не надуха сметките за ток през зимата на 2013 година? Май забрави за какво излязоха хората да протестират. Крайно време е да защити народа си, а не чуждите икономически кръгове. Толкова е зависим от тях, че направо ме отвращава този човек.
85
0
 
0
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Първо защитава ВЕИ-тата от таксата, сега ЕРП-тата, от което ясно прозира да кого го е грижа повече за собствения му народ или за частните интереси. Не беше ли Плевнелиев един от виновниците, за да се стигне до този хаос в енергетиката с тяхното безхаберно раздаване на разрешителни на свои хора за "зелени централи", които рязко повишиха цената на тока?! Преизпълнили сме плана чаак до 2020 година от алчност!
84
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Е много ясно нали с Прокопиев *** в едно гърне, а той има интерес от ВЕИ-тата и други централи! Това не е президент на българите, а президент на офшорките и олигарсите, защото защитава олигархични интереси винаги! Да не говорим, че е избран с измама-назначен от Боко!
83
0
 
0
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Колкото ни е надпартиен Президентът, такива си ни и регулаторите и самите дружества, и институции. Всичко е политика, интереси, власт и огромни суми. И не са единствените, които прехвърлят отговорност, вие какво направихте при избора на членове на ЦИК?
82
0
 
1
 
! Отговори
Kremena Kremi преди 10 години
Ами да, добре, ама какви бяха действията на кръга Капитал и обръча от фирми на Плевнелиев и Прокопиев относно набързо построението ВЕИ паркове, половината от които първео не работят и второ, от които нямахме нужда?! Какви бяха тези действия г-н Плевнелиев? По-грубо е от популистки бих казала!
81
0
 
0
 
! Отговори
djohn преди 10 години
Популизъм или не, редно е лицензите на ЕРП-тата да бъдат отнети, на президента с 5600лв заплата едва ли му е трудно да плати 150-200лв ток, но на пенсионера със 150лв пенсия му е непосилно. Крайно време е Плевнелиев да престане да мисли само за себе си и да започне да мисли малко и за народа.
80
0
 
0
 
! Отговори
sofia88 преди 10 години
Плевнелиев никога не се е интересувал от благото на народа, него не го касае, че ЕРП-тата буквално ни ограбват, важното е да присвоява пари от данъкоплатците за офшорките и имотите си за милиони.
79
0
 
0
 
! Отговори
kolio mamata преди 10 години
Президентът е много неадекватен още от самото си начало на този пост . Все го гонят някакви паранои . Те си го избраха незаконно и дано това скоро се докаже !
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този гербаджийски *** с мека китка къдено ни убегдаваше че сменките за тока са ок, само ние трябвало да теглим кредити и да санираме жилищата. Вероятно от техните банки
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали си гледате сметките за ток, но вече в ЕРП-тата остава около 1% от сметката! Всичко останало отива в НЕК и в НАП. А всички *** подскачат как ЕРП-тата с монополисти, които ни обират и загробват?! Може ли такова малоумие, включително от политици? Комунистите срутиха енергийната система и загубите вече не могат да се скрият. И започна рекета, но според мен няма да им мине номера.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този може ли да не се вре навсякъде, че вече е смешен.
75
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 83: Не си затормозвай мозъка с прогнози: тая работа не е за всеки. А за Плевнелиев освен че е празнословец няма както по-смислено да се каже.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОЯТЯ ПРОГНОЗА- БСП ЩЕ СЕ СРИНЕ ТОТАЛНО- ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ОНЕЗИ 900 ХИЛ.,КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ, ЩЕ ГЛАСУВАТ И СЕГА. НЯМА ДА Е ТАКА, ЗАЩОТО ЗА БСП ГЛАСУВАХА МНОГО ХОРА, КОИТО ПРОСТО БЯХА ПРОТИВ ГЕРБ И ВИЖДАХА ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ В БСП ДА ГИ МАХНЕ,НО СЕГА,СЛЕД КАТО ДАДОХА ТОЛКОВА МНОГО ВЛАСТ НА ТУРЦИТЕ И НИЩО НЕ ИЗПЪЛНИХА, А ВЕЧЕ ИМА НОВИ ИГРАЧИ В ПОЛИТИКАТА,ПОНЕ 200 ХИЛ ПО-МАЛКО ЩЕ ИМАТ, КОЕТО ОЗНАЧАВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15%.ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ГЕРБ ВЛАСТ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИ-НЕ И САМОСТОЯТЕЛНО
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА КАКВО ДА СЕ ОПРАВДАВА СТОЙНЕВ И ДА ПРАВИ ОТСТЪПКИ- 7 ДНИ, 14 ДНИ- ДРЪН-ДРЪН. НЕ МУ СТИСКА, ИНАЧЕ ДА Е ИНИЦИИРАЛ НОВ ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА, В КОЙТО ДА ОТПАДНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ИЗКУПУВАНЕ НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И ГОТОВО. НАЛИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ОБЯВИХА, ЧЕ БСП ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВЕДНАГА СЛЕД НОВА ГОДИНА НОВА ЕНЕРГИЙНА СТРАТЕГИЯ- КЪДЕ Е ? БСП Е ТОЧНО ТОЛКОВА ЛЪЖЛИВА, КОЛКОТО И ГЕРБ- 1/4 ОТ МАНДАТА ИМ МИНА, А НИТО ЕДНО ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ НЕ САМО НЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ, ДАЖЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА РАБОТЯТ.
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не е президент, а костинбродски печатар!)))
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не е президент, а костинбродски печатар!)))
69
0
 
14
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Трябва ни надпартиен силен президент, а не назначен за / от олигарх с комплекс от жена си.Както се пее в една култува песен на оркестър Контрол:"К...о марш в к.....а, к...о марш в к.....а ***!"
68
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ако Бареков вземе власта при едни следващи парламентарни...избори,следващата му стъпка ще е...импийчмънт,за невзрачният гербаджийски президент.Все пак е от...значение,дали президента е...обединител,или облажил се от криминалния преход...тарикат.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама това нещо "президента" и в електропреноса ли е замесен, и за тези фирми ли работи, и те ли му плащат...А бе тоя наистина е голям бизнесмен. В енергетиката си мислехме, че само ВЕИ-тата са му спонсор, та за това той води такава война срещу АЕЦ-Белене.Ама ето и тук лъснаха неговите финансови интереси.Популизъм било ЕРП да си плащат. А да не си плащат какво ли е според него?Аха, скоро ще видим и интересите му за шистовия газ дето му плащат американците. То нали и за това е борбата срещу АЕЦ