Борисов и Местан се канят на кафе в Кърджали

Лидерът на ДПС: Очаквам го в „Ориентал“, Лидерът на ГЕРБ: Среща във "Френд"
Обновена: 22 мар 2014 19:10 | 22 мар 2014 13:01,
84
Борисов и Местан се канят на кафе в Кърджали
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан си отправиха покани да пият заедно кафе в Кърджали, като и двамата изразиха готовност да платят сметката.

Първо Борисов обяви, че той и Местан са длъжни да изпият едно кафе заедно в Кърджали. Светкавично от пресцентъра на ДПС излязоха със съобщение, с което Местан определи среща на Борисов в ресторант „Ориентал“ в града.

Ние сме длъжни с Местан  да слезем за половин час, да изпием на центъра едно кафе. И тогава и мюсюлмани, и християни, и всички ще видят, че има граница, която не се прескача от никой, призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му това не означавало коалиция. "Това не значи, че не сме диаметрално противоположни по много неща. Но това е знак към всички и най-вече към Станишев, че няма проблем с Кърджали. Нито аз ще насъскам българските мюсюлмани, които са в ГЕРБ, нито те да не го правят. Ако има някакъв конфликт, проблем някъде, точно тук е политическата отговорност и майсторлък политически да седнем и да кажем: „Дайте там, където е малко по-деликатно, да бъдем по-толерантни взаимно”, добави Борисов.

Още по темата
Затова казвам, че те може да са мост, а не пропаст. И същото е с българските изселници. Те трябва да са мост между България и Турция, а не пропаст, добави още лидерът на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволният домакин,  отговори лидерът на ДПС Лютви Местан .

През 2011 година Местан гостува погрешка на Бойко Борисов в резиденция „Бояна“ , когато вместо при президента Георги Първанов, отиде в къщата на тогавашния премиер.

Лидерът на ДПС обяви днес, че ще пристигне в Кърджали към 16,30, срещата му с актива е от 17, 30 в кв. "Възрожденци", ресторант "Ориентал".

"Предвид на анонса му, че оттук нататък срещите му ще бъдат само публични, мисля, че ресторант "Ориентал" е добро място за среща между Местан и Борисов. Очаквам го", заяви Местан.

По-късно пък Борисов обяви, че ще се срещна с Лютви Местан в центъра на Кърджали в кафе „Френд”. Срещата ще е малко след 16,30 часа, дори аз ще платя сметката, добави Борисов.

В Кърджали сметките ги плаща Местан, мигновено отговори лидерът на ДПС чрез пресцентъра на партията.

Явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе с Местан, коментира малко по-късно лидерът на ДПС. Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин. Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17:30 часа започва срещата ми с актива на ДПС. И никоя футболна среща не стои по-високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16:35 часа в една неутрална територия, каквато е „Марая" до хотел „Арпезос”. Разбирам, че среща няма да има", заявява лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
До Юлианчо Кучков преди 10 години
До Вучков"Проф." Вучков, защо не се кандидатира за президент като ти знаят много устата? Ти дори не си професор, само се фукаш с тази титла. Хората казаха вече, че не си професор и ти продължаваш да се пишеш такъв. Явно си си купил титлата.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА БОЙКО СЕ НАДЯВА НАРОДА ДА НИ ИЗЧИСТИ ОТ ТЕЗИ НАГЛИ ТУРЦИ ДПС ,ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС НЕ Е НИЩО СРАВНЕНИЕ, С ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРИТЕ В ОДРИНСКА ТРАКИЯ......ЗАПОМНЕТЕ
54
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
докато българина се продава за дребни суми на политиците ,дотогава и България ще е на последно място по стандарт в Европейския съюз.
53
3
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Новото правителство подпомогна пенсионерите за Коледа с 50 лв. Да малко са ,нищожна е сумата но да си спомним че 4 год.Гербавите крадци не даваха и 1 стотинка добавки с думите на тиквата" ах милите те добавки ще ми искат а изяждат валутния резерв".След месец за Великден новото правителство ще даде на Българските пенсионери по 30 лв. да си купят агнешко и да сложат нещо на трапезата. Да,малка е сумата но да си спомним че 4 Великдена Гербавите не даваха 1 ст. Малко е да,но е все пак повече от нищо
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се Борисов неволно ли греши или нарочно говори за мюсюлмани,имайки предвид поддържниците(електората) на ДПС , и за християни визирайки другите,или има предвид и етническия произход(принадлежност) на българските граждани. Също така дали прави разлика и има различно отношение към изселилите се след "голямата екскурзия" български турци в Турция,към който възродителен процес има положително отношение,като с някои от методите не е съгласен сега,макар че тогава пряко е участвал и е изпълнявал с охота и старание партийното поръчение на любимата му БКП в това отношение.
51
1
 
4
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
"В Кърджали сметките ги плаща Местан, мигновено отговори лидерът на ДПС чрез пресцентъра на партията. " Местан в прав текст си казва, че Кърджали е на дпс а не на България! И свинята Борисов много говореше, ама и той нямаше топки да ЗАБРАНИ противоконституционната партия дпс!
50
0
 
4
 
! Отговори
ще се хвана преди 10 години
на това само ако са си опряли пистолети в главите, настоявайки да платят сметката!За годините до тук все ние им я плащаме!
49
0
 
6
 
! Отговори
Вучков преди 10 години
И аз го каних Местан на кафе в предаването, но той не дойде. Защо ли. Ми той на 2-рата минута ще замлъкне, тъй като няма какво да каже. Няма интелектуален багаж. Той дори се опива от клишетата които говори.Аз съм написал над 20 книги само да не говорим за другите издания, а Местан дори разкази не е написал. Какво можем да искаме от един интригант и нагаждач - само слагачество.
48
2
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Кафе Либерте-вашето кафе!Да ви приседне българоубийци!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РБ и ДПС конкуренти.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С две думи Местан се опитва да каже, че в Кърджали той е истинският домакин, а Борисов неканен гост. Това с плащането на сметката и определянето на мястото за срещата утвърждава тая му позиция. Много точен и актуален пример за това кой всъщност дели българската нация, и кой прави така, че българските турци да са за нас пропаст, а не мост ! И между другото, време е някой да ни обясни защо, ако ДПС не е етническа партия, тя винаги е била управлявана от етнически турци !
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сладури
44
1
 
5
 
! Отговори
какви са причините преди 10 години
Има ли Политици или Историци да кажат , защо Тодор Живков не велезе в Затвора за Възродителен Процес , какви са причините?
43
11
 
1
 
! Отговори
Военна прокуратура преди 10 години
Никакво кафе с Борисов , той охранява най-големия престъпник в Държавата , тоест Тодор Живков с 5 дела в Военна прокуратура без никакъв положителен резулта
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Никой няма морално право да търси сметка от Станишев или Орешарски, ако не са търсили такава от Борисов.
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов непрекъснато се опитваше да представи себе си и ГЕРБ като управленски феномен, който винаги е само на една ръка разстояние от властта. И е въпрос само на МАЛКО време да я сграбчи. Много малко. Обаче месеците в опозиция станаха много!
40
0
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
освен да те отървават от герб, те отървават и от данъците които плащаш и от държаванта собственост, на която отчасти си и ти собственик :Dкато под отърваване от данъци не мисли че ще ти ги намалят, имам в предвид че ти ще плащаш за огради, кебапчета за ***, онбовяване на фасади за по 10 млн и т.н.освен тези конструктивни проекти те ще правят и заменки пак в твой интерес - ниви в Тополовград за 45000 лв успешно заменени за земи в Поморие за 8.5 млн. и ти винаги ще си този който зима ниви
39
3
 
3
 
! Отговори
да, бе преди 10 години
А, бе мучо ,кой иска да се среща с теб! Извинявам се за езика,но интриганта Наместан е много нагъл! Човек се среща и разговаря,с хора които не лъжат непрекъснато, и единственото им занимание е да създават интриги,каквито той /л.м./ твори, всеки ден.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още не са се съблекли, а вече се почнаха!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Моля ви, смилете се над Бойко Борисов той отдавна (а може би и по рождение!) се намира на тънката граница между нормата и патологията, но все пак си е доминиращо нормален и може и трябва да носи отговорност за престъпленията си! Вменяем ли е Бойко Борисов?